Κυριακή, 1 Ιουνίου, 2025
Κυριακή, 1 Ιουνίου, 2025

Διήμερες εκδηλώσεις μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων

Ημέρα:

spot_img
spot_img

Ξεκίνησαν την Παρασκευή το απόγευμα οι διήμερες εκδηλώσεις μνήμης που διοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ο Δήμος Καβάλας και τα ποντιακά σωματεία του νομού Καβάλας για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Την Παρασκευή 19 Μαΐου στις 19:30 οι ποντιακοί σύλλογοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο άγαλμα του Ακρίτα του Πόντου και εν συνεχεία λαμπαδηφορία προς την πλατεία Ελευθερίας.
Στις 21:00 πραγματοποιήθηκε ομιλία του δρ Νίκου Μιχαηλίδη (καθηγητή Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Princeton των ΗΠΑ), και ακολούθησε απαγγελία ποιημάτων και συναυλία, καθώς και παρουσίαση του χορού σέρρα.

Την Κυριακή 21 Μαΐου στις 10:00 θα τελεστεί μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων της Γενοκτονίας, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου. Στις11:30 θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Ακρίτα του Πόντου (περιοχή ιχθυόσκαλας).

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

150 μπαλόνια γέμισαν τον ουρανό της Καβάλας, στη μνήμη των καρκινοπαθών που «έφυγαν» από τη ζωή

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο...

Υπάρχει ενδιαφέρον της Ευρώπης για τις νέες τεχνολογίες;

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Η Ευρώπη, είναι αλήθεια πως άφησε...

Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας επί της οδού Πιπίνου

Λόγω της εκτέλεσης εργασιών για την κατασκευή κεντρικής νησίδας,...

Φωτισμός στα Κάστρα της Περάμου υπάρχει, απλά χρειάζεται μία εντολή!!!

Χρήστος Μποσμπότης: Μελέτη δεν χρειάζεται, απλά πρέπει να ανέβει...

Θ. Μουριάδης: «Ο κ. Βλάχος το παρατραβάει, δεν θα του δώσω τίποτα…»

Σκληρή γλώσσα κατά του διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού Λιμένα...

Πάνω από 47 έργα βρίσκονται σε εξέλιξη στον δήμο Παγγαίου

Βασίλης Τσιπουρόπουλος: «Κόσμημα» η ανάπλαση του δρόμου από Νέα...