Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

«Από το Ντεσεβό στο Drone»: Το νέο βιβλίο της Άννας Διαμαντοπούλου

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021, στις 20:00, στον Θερινό Κινηματογράφο «Ζέφυρο», θα παρουσιαστεί το βιβλίο της Άννας Διαμαντοπούλου «Από το Ντεσεβό στο Drone. Πρόοδος και Ειρήνη για τον 21ο αιώνα».

Η εκδήλωση είναι μια πρωτοβουλία του παραρτήματος Καβάλας του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ευρωπαϊκής Κίνησης και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καβάλας.

Για το βιβλίο της πρώην Επιτρόπου της ΕΕ και πρώην υπουργού θα μιλήσουν οι:

Κώστας Φραγκογιάννης, Υφυπουργός Εξωτερικών για Θέματα Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας

Κωστής Σιμιτσής, Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης ΑΜ-Θ

Απόστολος Αγελαράκης, Δικηγόρος

Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, πρ. Επίτροπος ΕΕ, πρ. Υπουργός

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Χατζηεμμανουήλ.

(Λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της Covid θα σταλούν ατομικές προσκλήσεις, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και έτσι δεν θα είναι μια ανοιχτή εκδήλωση στο κοινό).

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο της Άννας Διαμαντοπούλου είναι μια μακρά και αποκαλυπτική συνέντευξη στον δημοσιογράφο Μάκη Προβατά. Καλύπτει ολόκληρο το φάσμα των ιδεών, των επιτευγμάτων, των αναθεωρήσεων και των βιωμάτων μιας από τις ελάχιστες Ελληνίδες που έχουν αφήσει αποτύπωμα στη μεταδικτατορική πολιτική σκηνή.

Η Άννα Διαμαντοπούλου έχει πάντα μια εμμονή με το μέλλον και στο βιβλίο αυτό ο αναγνώστης θα βρει πολλές από τις απόψεις μιας σύγχρονης Ευρωπαίας πολιτικού για τη 4η Βιομηχανική Επανάσταση, αλλά και τους προβληματισμούς της για την πολιτική στον 21ο αιώνα.

Από την άλλη, το στοιχείο μιας ρομαντικής νέας από την επαρχία που διήνυσε με πείσμα τη δεκαετία του ’80 στο τιμόνι ενός Ντεσεβό, είναι επίσης «παρών».

Εξ ου και ο τίτλος του βιβλίου «Από το Ντεσεβό στο Drone» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

spot_img

Διαφημίσεις