Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2025
Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2025

Εντυπωσιακή αύξηση των αφίξεων στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος»

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Εντυπωσιακή είναι η αύξηση των αφίξεων από τις πτήσεις εξωτερικού στο αεροδρόμιο της Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος», σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών της περιφερειακής ενότητας, τα οποία παρουσίασε την Δευτέρα (19/6) στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο αντιπεριφερειάρχης, Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Πιο συγκεκριμένα τον μήνα Μάιο, βάσει των στοιχείων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, οι αφίξεις σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016, ήταν αυξημένες σε ποσοστό 16,3%, γεγονός που σύμφωνα με τον κ. Μαρκόπουλο, επιβεβαιώνει έμπρακτα την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Το αεροδρόμιο της Καβάλας θα έχει την μεγαλύτερη ετήσια αύξηση αφίξεων απ’ όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια με ποσοστό 29,70%

«Ανεβαίνοντας το τουριστικό προϊόν της χώρας μας, βλέπουμε ότι έχουμε αντίστοιχη αύξηση και σε αυτό της περιοχής μας, κάτι που για παράδειγμα δεν συνέβαινε το 2015, όπου στην περιοχή μας δεν υπήρχε αντίκρισμα από την άνοδο του τουριστικού προϊόντος σε επίπεδο χώρας. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι επιβάτες από το εξωτερικό στο «Μέγας Αλέξανδρος» τον Μάιο ήταν 12.406, όταν τον Μάιο του 2104 ήταν 8.447, δηλαδή 46,87% περισσότεροι. Με βάση τον προγραμματισμό κρατήσεων θέσεων το αεροδρόμιο της Καβάλας, φαίνεται ότι θα έχει την μεγαλύτερη ετήσια αύξηση αφίξεων εξωτερικού από όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια, με ποσοστό 29,70%», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

Για πρώτη φορά το 2018 σύνδεση της Καβάλας με το Βέλγιο – 41,44% πάνω οι αφίξεις στο «Μέγας Αλέξανδρος» το δίμηνο Απρίλιος – Μάιος 2017 σε σχέση με το 2016

Παράλληλα, ο κ. Μαρκόπουλος στάθηκε στις νέες συνδέσεις που έχει από φέτος το «Μέγας Αλέξανδρος» με χώρες όπως η Λευκορωσία, η Ρωσία και η Ελβετία, αλλά και με νέες πόλεις όπως το Γκέτεμποργκ, το Μπέρμιχαμ και η Οστράβα, αλλά και ενίσχυση πτήσεων από Γερμανία και Αυστρία. Ο αντιπεριφερειάρχης ανακοίνωσε επίσης ότι από το 2018 θα υπάρξει για πρώτη φορά αεροπορική σύνδεση της Καβάλας με το Βέλγιο, με δυο πτήσεις την εβδομάδα από Βρυξέλες και με αεροπλάνα 180 θέσεων. Προγραμματίζεται δε νέα ενίσχυση πτήσεων από τη Μεγάλη Βρετανία, ίσως και μια τέταρτη πόλη. Χαρακτηριστικό είναι το δελτίο Τύπου της εταιρείας Thomas Cook, όπου η Θάσος είχε τη δική της ξεχωριστή τιμητική αναφορά. Συνολικά το δίμηνο Απριλίου – Μαϊου καταγράφηκαν 15.670 αφίξεις εξωτερικού στο «Μέγας Αλέξανδρος» έναντι 11.079 το αντίστοιχο περσινό διάστημα, αύξηση δηλαδή 41,44%.

Από τώρα σύσκεψη για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στη Θάσο, για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων Σεπτέμβριο και Οκτώβριο

Στη συνέχεια των δηλώσεων του, ο Θόδωρος Μαρκόπουλος αναφέρθηκε στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Καβάλας – Θάσου, σημειώνοντας ότι αυτήν την περίοδο τα δρομολόγια βρίσκονται σε καλό επίπεδο, ωστόσο λόγω της ανεπάρκειας, όπως είπε, του Σ.Α.Σ. και επειδή φαίνεται ότι οι μήνες Σεπτέμβριος και Οκτώβριος θα έχουν αυξημένη κίνηση τουριστών, για να μην επαναληφθούν φαινόμενα του Μαϊου, θα πραγματοποιηθεί από τώρα σύσκεψη, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα κατά το προαναφερθέν χρονικό διάστημα.

Γενικότερα για την καλή εικόνα που υπάρχει σε επίπεδο τουριστικής κίνησης, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας είπε ότι είναι αποτέλεσμα μιας προσπάθειας δυόμιση χρόνων, η οποία θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, με στόχο τα πράγματα να πάνε ακόμη καλύτερα.

Εξοφλούνται τον Ιούλιο στο σύνολό τους οι οφειλές για τις μαθητικές μεταφορές

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου ο κ. Μαρκόπουλος αναφέρθηκε και στο θέμα των μαθητικών μεταφορών, επισημαίνοντας ότι μέχρι τον Ιούλιο θα έχουν εξοφληθεί όλοι όσοι τις πραγματοποιούν, ενώ, όπως είπε, μέχρι σήμερα η περιφερειακή ενότητα Καβάλας κατέβαλε ποσό της τάξης του 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.

«Όταν θα αρχίσει η νέα σχολική χρονιά τον Σεπτέμβριο δεν θα υπάρχει καμιά οφειλή προς τους μεταφορείς. Θα τηρούμε αμεσότητα εξόφλησης των οφειλών, εκτός αν πάλι αλλάξει κάποιος νόμος», ανέφερε σχετικά ο Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Σε έναν μήνα από σήμερα στην κυκλοφορία η παράκαμψη Ελαιοχωρίου – Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στον δρόμο του Αγίου Σίλα

Μιλώντας για τα οδικά έργα της Π.Ε. Καβάλας, που είτε είναι σε εξέλιξη, είτε ολοκληρώθηκαν πρόσφατα, ο αντιπεριφερειάρχης στάθηκε αρχικά στην παράκαμψη του Ελαιοχωρίου, δηλώνοντας ότι σε ένα περίπου μήνα από σήμερα θα δοθεί στην κυκλοφορία, ωστόσο υπογράμμισε ότι υπάρχει ένα ζήτημα με την αστάθεια των πρανών του νέου δρόμου, το οποίο παρακολουθείται στενά.

Για την ασφαλτόστρωση του δρόμου του Αγίου Σίλα, είπε ότι αυτή ολοκληρώθηκε, αν και ξεπεράστηκε ο αρχικός προϋπολογισμός των 610.000 ευρώ, λόγω των πολλών ζημιών που είχε το οδόστρωμα, φτάνοντας συνολικά τις 850.000 ευρώ, με χρήματα που εξασφαλίστηκαν από άλλο κωδικό.

Επίσης, ανέφερε ότι ολοκληρώθηκε η μελέτη για το έργο που αφορά τον δρόμο Λιμένα – Παναγίας – Ποταμιάς – Κοινύρων στην Θάσο, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, το οποίο εκτός της ασφαλτόστρωσης περιλαμβάνει πεζοδρόμια και δίκτυο ομβρίων.

Ανακαινίζεται το αμφιθέατρο «Γιώργος Παυλίδης»

Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας αναφέρθηκε στην ανακαίνιση του αμφιθεάτρου «Γιώργος Παυλίδης», καθώς υποβλήθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το έργο που δεν αναμένεται να ξεπεράσει τις 150.000 ευρώ, περιλαμβάνει την βελτίωση της εικόνας του αμφιθεάτρου, με παρεμβάσεις στο δάπεδο, τα καθίσματα, τον κλιματισμό και τον γενικότερο εξωραϊσμό του χώρου. Όπως εκτίμησε ο Θόδωρος Μαρκόπουλος, υπάρχει πιθανότητα το έργο να έχει ολοκληρωθεί εντός της χρονιάς.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εγκρίθηκε η μελέτη για τον νέο Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον Βύρωνα

Από την Ιερά Μητρόπολη γίνεται γνωστό ότι, μετά από...

Καλές πληρότητες στα ξενοδοχεία της Καβάλας το τριήμερο του Πάσχα

Γέμισαν τα ξενοδοχεία της Καβάλας στη διάρκεια της πασχαλινής...

Καβάλα: Προσπάθησαν να διαρρήξουν κατάστημα

Συνελήφθησαν επ΄αυτοφώρω τις πρώτες πρωινές ώρες της 22-4-2025 στην...

Επαναλειτουργεί το τμήμα Υπερήχων στο Νοσοκομείο Καβάλας

Από τον Μάιο 2025 επαναλειτουργεί το τμήμα Υπερήχων για...

Ημέρα Καριέρας στη Θάσο

Από το Σωματείο Επαγγελματιών Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Είσαι μια μοναχική φωνή; Συνέχισε να μιλάς

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Χθες μιλούσαμε για την ελληνική γλώσσα...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Ο Χρήστος Ταμανάς υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια την τοπική κοινωνία της Θάσου»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος – Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας...

Καβάλα: Διέρρηξαν σπίτι και ταξί

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Δίωξης...