Τετάρτη, 2 Ιουλίου, 2025
Τετάρτη, 2 Ιουλίου, 2025

Δυναμική παρουσία του Δήμου Καβάλας στη τουριστική έκθεση “International Mediterranean Tourism Market”

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img

Η Καβάλα έδωσε και φέτος δυναμικό παρών στην διεθνή τουριστική έκθεση “International Mediterranean Tourism Market” (ΙΜΤΜ), που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ στις 11 και 12 Φεβρουαρίου 2020. Ο δήμος Καβάλας πήρε μέρος στην έκθεση ως συν-εκθέτης του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.).

Την πρώτη ημέρα της έκθεσης η αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει σε δημοσιογράφους, travel bloggers, ταξιδιωτικούς πράκτορες και Tour Operators, τον προορισμό «Καβάλα» ως ένα εναλλακτικό και ταυτόχρονα ξεχωριστό προορισμό, με πολλές επιλογές θεματικού τουρισμού και αρκετές βιωματικές εμπειρίες.

Μεταξύ άλλων πραγματοποιήθηκαν επιχειρηματικές συναντήσεις με εκπροσώπους μεγάλων τουριστικών γραφείων της χώρας, την Global Tourism,  TALMA Travel and Tours, NB Tours, ISRA Travel & Tourism, EASYGO και με έγκριτους δημοσιογράφους όπως η κα. Irit Rosenblum. Επίσης έγιναν συναντήσεις με σημαντικούς travel bloggers όπως είναι η κα. Galit Kedar, πρόεδρος του συνδέσμου travel bloggers του Ισραήλ.

Γενικά η Ελλάδα ως προορισμός συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή των πλέον δημοφιλών και ιδιαίτερα φιλικών τουριστικών προορισμών για τους Ισραηλινούς, παρουσιάζει μαθηματική αύξηση στις κρατήσεις, τα τελευταία πέντε και πλέον χρόνια, όχι μόνο λόγω του ίδιου του τουριστικού προϊόντος που έχει να προσφέρει αλλά λόγω των ισχυρών ιστορικών δεσμών ανάμεσα στους δύο λαούς και του έντονου ενδιαφέροντος των Ισραηλινών για τον πολιτισμό.

Οι Ισραηλινοί τουρίστες ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τον πολιτισμό , την Ιστορία , τη μουσική αλλά και την Ελληνική κουζίνα, χαρακτηριστικά που συγκεντρώνει η Καβάλα ως προορισμός.

Ο Δήμος Καβάλας υλοποιώντας το σχέδιο Τουριστικής Προβολής για το έτος 2020 στοχεύει στην ενδυνάμωση και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, στην προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού.

Τον Δήμο Καβάλας και την «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» εκπροσώπησε στη διεθνή τουριστική έκθεση “International Mediterranean Tourism Market” (ΙΜΤΜ), ο πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, Παναγιώτης Αγγελίδη και η κα. Ελένη Μεντεσίδου, στέλεχος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Στένωση καρωτίδας. Μήπως πρόκειται για… σιωπηλό κίνδυνο;

Η στένωση καρωτίδας, που ονομάζεται επίσης καρωτιδική νόσος, είναι...

Βασιλική Βασιλειάδου: Σχεδίασε μελετημένα και με τόλμη το μηχανογραφικό

"Μην υποτιμάτε τμήματα με χαμηλότερες βάσεις, καθώς συχνά έχουν...

Υπογράφηκε η σύμβαση για την επέκταση του Δημοτικού Σχολείου Ποδοχωρίου

Από τον δήμο Παγγαίου εκδόθηκε το παρακάω δελτίο τύπου: Υπογράφηκε...

Παράταση για έναν ακόμη μήνα στο έργο της πλατείας Καπνεργάτη

Παράταση εργασιών για έναν ακόμη μήνα ζήτησε ο ανάδοχος...

Έλεγχοι ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς στον Δήμο Καβάλας  

Ο Δήμος Καβάλας ενημερώνει τους δημότες για την έναρξη...

Καλοκαιρινές Μουσικές Εκδηλώσεις του Δήμου Θάσου 2025

Στην παραλία Λιμεναρίων και στον αύλειο χώρο του «Αρχαιολογικού...

Πατίνια για μωρά & παιδικά κράνη: Ασφάλεια, χαρά και ελευθερία στις πρώτες βόλτες

Πατίνια για μωρά: Το πρώτο βήμα προς την ανεξαρτησία Υπάρχει...

Στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» η ΤΠΚ «ΝΤΕΓΙΑΝΝΗΣ»

Η πυραυλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού ΤΠΚ "ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΝΤΕΓΙΑΝΝΗΣ", κατέπλευσε...