Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου, 2025
Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου, 2025

Η ΧΧ Τεθωρακισμένη Μεραρχία άνοιξε τις πύλες της για την πανσέληνο

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σε ένα από τα ομορφότερα μπαλκόνια της Καβάλας στήθηκε το ωραιότερο σκηνικό, προκειμένου μικροί και μεγάλοι να θαυμάσουν την Αυγουστιάτικη πανσέληνο με φόντο το λιμάνι της πόλης και το εντυπωσιακό φεγγάρι που λαμπύριζε στα νερά του θαλάσσιου κόλπου.

Οι πύλες του στρατοπέδου Καρακώστα, στις παρυφές της Καβάλας, εκεί όπου είναι η έδρα της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας άνοιξαν για πρώτη φορά στο κοινό, με πρωτοβουλία του διοικητή της, υποστράτηγου Ηλία Κωστάκη, ο οποίος καλωσόρισε θερμά όσους θέλησαν να ζήσουν από κοντά μια ξεχωριστή καλοκαιρινή βραδιά και ταυτόχρονα να θαυμάσουν την πανσέληνο.

Χτισμένο το 1970 στη συνοικία του Αγίου Λουκά, σε μια ιδιαίτερα προνομιακή θέση, το στρατηγείο του εκάστοτε στρατιωτικού σχηματισμού που εδρεύει στην πόλη βρίσκεται μέσα σ’ ένα μικρό δασύλλιο με εντυπωσιακή θέα στο λιμάνι της Καβάλας και βέβαια στην ολόγιομο φεγγάρι. Βέβαια, λόγω συνθηκών, ελάχιστοι πολίτες είχαν πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του. Αυτό όμως άλλαξε, χθες το βράδυ, όταν ο υποστράτηγος Ηλίας Κωστάκης κάλεσε τους κατοίκους της συνοικίας αλλά και όσους Καβαλιώτες θέλησαν να ανηφορίσουν στο στρατόπεδο για να παρακολουθήσουν μια όμορφη μουσική βραδιά που επιμελήθηκε το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας (ΔΩΚ).

Η Πωλίνα Κατσαβούνη στο σαξόφωνο και στη φωνή και ο Πάρης Τσίρτσης στο πιάνο, αμφότεροι καθηγητές του ΔΩΚ, χάρισαν στους παρευρισκόμενους όμορφες μουσικές στιγμές με αγαπημένα τραγούδια Ελλήνων και ξένων συνθετών με θέμα το φεγγάρι.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο κ. Κωστάκης ευχαρίστησε θερμά τους δυο Καβαλιώτες καλλιτέχνες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας και συμμετείχαν σε αυτή την εκδήλωση, υπογραμμίζοντας πως η Καβάλα είναι μια πόλη γεμάτη ενέργεια και αποτελεί επίκεντρο πολλών δράσεων και εκδηλώσεων. Ευχαρίστησε, επίσης, τους οινοποιούς της περιοχής που πρόσφεραν τα κρασιά τους, δημιουργώντας ακόμα ομορφότερες και γευστικές στιγμές σε όσους τα απόλαυσαν με θέα το απέραντο γαλάζιο και την Αυγουστιάτικη πανσέληνο.

Ολοκληρώνοντας την εκδήλωση, ο υποστράτηγος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες που με πολλή όρεξη προετοίμασαν και οργάνωσαν αυτή τη μοναδική βραδιά στον περίβολο του κτιρίου διοίκησης της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, δίνοντας τη μοναδική ευκαιρία στους πολίτες να ζήσουν μια όμορφη μουσική καλοκαιρινή βραδιά υπό το φως της πανσελήνου.

πηγή: amna.gr – Βασίλης Λολίδης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Με θετικό πρόσημο κλείνει το 2025 για τον Δικηγορικό Σύλλογο

Γιώργος Γραμμένος: Άψογη η συνεργασία με τον υπουργό Δικαιοσύνης...

Δυσαρεστημένοι οι ιδιοκτήτες ταξί για την απόρριψη της απόφασης που αφορά την πιάτσα στη Βενιζέλου

Την έντονη δυσαρέσκεια του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Καβάλας, προκάλεσε...

Η ΟΕΒΕΚ διαμαρτύρεται για τη μη μείωση των ανταποδοτικών τελών

Θόδωρος Χατζηχρήστος: Θέλουν να διχάσουν τον επιχειρηματικό κόσμο; Τη διαμαρτυρία...

Θόδωρος Μουριάδης: Μόνο με τα έργα της διοίκησης Αθανασιάδη μπορεί να συγκριθεί η δική μας διοίκηση

Πολύ σημαντικό έργο η Ενεργειακή Κοινότητα Έργο πολύ σημαντικό που...

ΙΜΦΝΘ: Υποτροφίες στη μνήμη του μακαριστοὺ Μητροπολίτου Προκοπίου

Στην προκήρυξη της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου,...

Ορίστηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες και υπεύθυνοι τομέων δράσεων στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χριστόδουλου Τοψίδη  ορίστηκαν οι...

ΟΕΒΕΚ: Ολοκληρώθηκε η δράση «Χριστούγεννα για όλους»

Ολοκληρώθηκε και φέτος η δράση-θεσμός «Χριστούγεννα για όλους» με...

Νέοι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας

Εν αναμονή των νέων εργαζομένων οκτάμηνης απασχόλησης βρίσκεται η...