spot_img

“Morendo”: Η μεγάλη ντίβα Μαρία Κάλλας, αναπολεί…

Ημέρα:

Η Δημοτική Θεατρική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας, φιλοξενεί το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Μαρτίου στις 9 το βράδυ, στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου», την παράσταση “Morendo” σε κείμενο, σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια Όλγας Λασκαράτου.

Λίγο πριν το τέλος της ζωής της, η μεγάλη ντίβα, Μαρία Κάλλας, είναι κλεισμένη στο διαμέρισμα της στο Παρίσι. Απομονωμένη κι εγκαταλελειμμένη από φίλους έχει την ψευδαίσθηση πως βρίσκεται στο καμαρίνι λίγο πριν από μία παράσταση.

Οι προσπάθειες της να προετοιμαστεί για μία ακόμη εμφάνιση την οδηγούν σε ένα ταξίδι αναμνήσεων. Στην αναβίωση όλων αυτών των φωτεινών χρόνων ρίχνουν τις σκιές τους η οικογένεια της κι ο έρωτας της.

Τα παιδικά χρόνια στην Αμερική, τα χρόνια της Αθήνας, τα χρυσά χρόνια στη Σκάλα του Μιλάνου και τα τελευταία χρόνια στο Παρίσι είναι οι βασικοί σταθμοί της προσωπικής αλλά και της καλλιτεχνικής της ζωής.

Μέσα σ’ αυτό το ταξίδι των αναμνήσεων αναπολεί λόγια των μεγάλων της δασκάλων, στιγμές με ανθρώπους που συνεργάστηκε ταλαντευόμενη ανάμεσα στην προσπάθεια για προσωπική ευτυχία και στο μοναδικό της πάθος για την όπερα, την τέχνη που υπηρέτησε πιστά σε όλη της τη ζωή.

Τα όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη Τύπου

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, Θοδωρής Γκόνης, τόνισε χαρακτηριστικά «θέλαμε αυτήν την παράσταση, τόσο για τους συντελεστές της, όσο και για το κείμενο», ευχαριστώντας παράλληλα την Όλγα Λασκαράτου και την Εύα Κεχαγιά. Ο κ. Γκόνης σημείωσε στη συνέχεια ότι τελευταία πολλά ακούγονται περί κατάργησης των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., παρουσιάζοντας παράλληλα την πλούσια δράση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, όπως την παρουσία του «Ισορροπιστή Αεροσκαφών» στην Πάτρα, την παρουσία της Όλιας Λαζαρίδου στην Καβάλα τη Δευτέρα, τις πρόβες για την «Πανωραία» του Ν. Βαγενά, αλλά και στην παράσταση που θα παρουσιαστεί στην Κωνσταντινούπολη, την οποία θα παρακολουθήσει και ο Πατριάρχης.

Από την πλευρά της η Όλγα Λασκαράτου, η μητέρα της οποίας κατάγεται από την περιοχή του Παγγαίου, εξέφρασε τη χαρά της για την παρουσία της στην Καβάλα, που έχει να κάνει και με την ιστορία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας. Αναφέρθηκε δε στην παράσταση τονίζοντας ότι πρόκειται για έναν μονόλογο, ο οποίος προκύπτει από το γεγονός ότι ακολουθήθηκε η Αρία σαν φόρμα, που στο θέατρο έρχεται ουσιαστικά σαν μονόλογος.

Η ηθοποιός Εύα Κεχαγιά, ανέφερε από τη μεριά της ότι πρόκειται για το μοναδικό ελληνικό θεατρικό κείμενο που γράφτηκε για την Κάλλας, με το «ταξίδι» που άρχισε το 2009 να συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Όπως είπε η κ. Κεχαγιά, οι αμφιβολίες για το ποιος θα έβλεπε ένα τέτοιο έργο μέσα στην δύσκολη περίοδο που βιώνουμε όλοι, διαψεύστηκαν από το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξε το κοινό, όπου κι αν παρουσιάστηκε η παράσταση.

Συντελεστές – Τιμές εισιτηρίων

Στο ρόλο της Μαρίας Κάλλας, η Εύα Κεχαγιά

Κείμενο – Σκηνοθεσία – μουσική επιμέλεια: Όλγα Λασκαράτου

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Λίνα Νικολακοπούλου

Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ

Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

Το “Morendo” ανέβηκε πρώτη φορά στο θέατρο «Ειλισσός» τον Μάιο του 2009 και τον Ιανουάριο του 2011 παίχτηκε στο «Ίδρυμα Κακογιάννη», ενώ τον Σεπτέμβριο του 2010 φιλοξενήθηκε στο θέατρο «Σοφούλη» στη Θεσσαλονίκη και τον Οκτώβριο του 2011στο “Snapple Theater Center” στο Νέα Υόρκη. Τον Μάρτιο 2014 συμμετείχε στο Φεστιβάλ «Γυναικών Μονόλογοι» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Τον Σεπτέμβριο του 2015 η παράσταση περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του φεστιβάλ γυναικείων μονολόγων στο θέατρο «Τζένη Καρέζη».

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ κανονικό και 8 ευρώ μειωμένο.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σημαντική απόφαση ΕΔΔΑ επικοινωνίας τέκνου, επιβάλλει συμμόρφωση της Ελλάδος εδώ και τώρα!

Σήμερα θα μιλήσουμε για μια σημαντική απόφαση ΕΔΔΑ αναφορικά...

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Ζητώ τον ένα από τους τρείς σταυρούς σας

«Ζητώ τον ένα από τους τρείς σταυρούς σας για...

ΦΠΑ και τέλος παρεπιδημούντων στις βραχυχρόνιες μισθώσεις

Σύντομα η αγορά ακινήτων, έτσι όπως την γνωρίσαμε μέχρι...

Εκδήλωση για την πρόοδο των εργασιών επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στην Καβάλα

Η ΔΕΔΑ (θυγατρική της ΔΕΠΑ Υποδομών), η Περιφερειακή Ενότητα...

Η Καλαμίτσα ανήκει στον Δήμο μας βροντοφώναξε η νεολαία της Καβάλας

Παλαιές ένδοξες ημέρες, αναβίωσε στην ακτή της Καλαμίτσας η...

Οι απόφοιτες Α΄του Γυμνασίου Θηλέων Καβάλας του 1973 συναντήθηκαν μετά από 50 χρόνια

Το Σάββατο 23/9/23 το βράδυ βρεθήκαμε στην ταβέρνα ΜΠΑΛΑΟΥΡΟ...

Μάκης Παπαδόπουλος: «Κάνουμε την Καλαμίτσα ένα κόσμημα!»

Η Καλαμίτσα ανήκει στους Καβαλιώτες και είμαστε υπέρ της...

Μήνυμα Νίκης έστειλε από την Καβάλα ο Χριστόδουλος Τοψίδης

Από την «Περιφερειακή Σύνθεση» εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Από...