Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του Cosmopolis Festival 2024

Ημέρα:

Το απόγευμα της Πέμπτης 18 Ιουλίου 2024 πραγματοποιήθηκε στην αυλή του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, στον εμβληματικό Φάρο της Παλιάς Πόλης, η συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος του Cosmopolis Festival 2024. Το «παρών» έδωσαν δημοσιογράφοι από την Καβάλα, την Ξάνθη και την Κομοτηνή, εκπρόσωποι του Δήμου Καβάλας και του ΔΗΠΕΘΕ, φίλοι του Φεστιβάλ και δεκάδες εθελοντές, οι οποίοι θα αποτελέσουν και φέτος την καρδιά της διοργάνωσης.

Από τις 29 Ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου στη χερσόνησο της Παναγίας, σε γειτονιές και χωριά της Καβάλας, καθώς και στο Εθνικό Στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», το Φεστιβάλ Cosmopolis είναι έτοιμο να υποδεχτεί το κοινό για άλλη μια επιτυχημένη διοργάνωση προσφέροντας μοναδικούς ρυθμούς, μελωδίες και ποικίλα μουσικά ακούσματα, χορούς, γεύσεις, animation, κινηματογράφο, δράσεις για παιδιά, καλλιτεχνικά εργαστήρια και πολλές άλλες δραστηριότητες.

Για το Cosmopolis Festival 2024 μίλησαν ο κ. Αρχέλαος Γρανάς, Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, ο κ. Άλκης Ζοπόγλου, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, καθώς και ο Δήμαρχος Καβάλας, κ. Θεόδωρος Μουριάδης. Τον λόγο πήρε πρώτος ο Δήμαρχος Καβάλας, κ. Μουριάδης, ο οποίος μίλησε για τη σύνδεση του Cosmopolis Festival με την ίδια την πόλη της Καβάλας, χαιρέτισε την προσπάθεια της οργανωτικής ομάδας του Cosmopolis και τη συνεργασία της με το ΔΗΠΕΘΕ, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους εθελοντές του φεστιβάλ. Ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας κ. Γρανάς, αναφέρθηκε στο πολυδιάστατο πρόγραμμα του Cosmopolis Festival κάνοντας ειδική μνεία στις συναυλίες και τους σπουδαίους καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν φέτος στο main stage του φεστιβάλ.

Στη συνέχεια μίλησε ο κ. Ζοπόγλου, ο οποίος ευχαρίστησε τον Δήμο Καβάλας και ειδικά τον Δήμαρχο της πόλης, και το ΔΗΠΕΘΕ για τη βοήθεια και τη στήριξη τους, τονίζοντας παράλληλα ότι το φετινό πρόγραμμα είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο ώστε να υποστηριχτεί και να αναδειχθεί η ίδια η πόλη της Καβάλας που από μόνη της αποτελεί ένα διαχρονικό σταυροδρόμι πολιτισμών και λαών.

Ακολούθησε η αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος του φετινού Cosmopolis Festival, το οποίο χωρίζεται σε τρεις ενότητες:

– CosmoWorld: 29 Ιουλίου – 3 Αυγούστου (Χερσόνησος Παλιάς Πόλης)

– CosmoHome: 6 Αυγούστου – 29 Ιουλίου (Γειτονιές της Παλιάς Πόλης και χωριά του Δήμου Καβάλας)

 – Συναυλίες στο Στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» (Εθνικό Στάδιο «Ανθή Καραγιάννη»

Ακόμη, ο κ. Ζοπόγλου δήλωσε πώς όπως κάθε χρόνο, η μουσική και οι συναυλίες θα αποτελέσουν το επίκεντρο του φεστιβάλ με ρυθμούς και μελωδίες καταξιωμένων μουσικών από την Ελλάδα, τη Σερβία, το Βέλγιο, την Ισπανία, τις ΗΠΑ, την Ολλανδία, την Κούβα, την Αργεντινή και τη Βενεζουέλα. Όλες οι συναυλίες θα φιλοξενηθούν στην εμβληματική πλατεία Μωχάμετ ‘Αλη, στην κορυφή της Παλιάς Πόλης της Καβάλας, η οποία για έξι μέρες θα αποτελέσει την καρδιά της γιορτής που φετινού Cosmopolis.

Ακόμη, περιέγραψε αναλυτικά τις εντυπωσιακές παράλληλες δράσεις του φεστιβάλ μιλώντας για το πλήθος δράσεων και εκδηλώσεων που υπόσχονται να ζωντανέψουν τα σοκάκια της Παλιάς Πόλης. Επιγραμματικά αναφέρθηκε στις εξής παράλληλες δράσεις:

– CosmoKids – Thessaloniki Animation Festival X Cosmopolis

– CosmoDances – CosmoCinema – Street Food & Bazaar

– CosmoCuisine – CosmoWorkshops

Ακολούθως αναφέρθηκε στην αγαπημένη ενότητα του CosmoHome, την προσωπική του αδυναμία, όπως δήλωσε. H ενότητα του CosmoHome επιστρέφει, λοιπόν, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, με μοναδικές συναυλίες στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου της Καβάλας αλλά και σε γραφικές τοποθεσίες των γύρω οικισμών του Δήμου.

Τέλος, αναφέρθηκε στις συναυλίες στο Στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», αλλά και στην ενότητα CosmoClassical που θα επιστρέψει το φθινόπωρο φιλοξενώντας στην Καβάλα πάνω από 70 μουσικούς από ευρωπαϊκές χώρες που θα έρθουν εδώ στην Καβάλα για περίπου 15 ημέρες για να προετοιμαστούν και να παρουσιάσουν την όπερα του Giacomo Puccini “La Boheme”.

Ο κ. Ζοπόγλου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει θερμά τους εθελοντές του φεστιβάλ τους οποίους χαρακτήρισε ως το «μέλλον του φεστιβάλ και της πόλης».

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, ακολούθησε food & drinks event για τους παρευρισκόμενους οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν τις προτάσεις της καντίνας Γυριστρούλας και της τοπικής ζυθοποιίας Marmita, δύο αρωγών του φετινού Cosmopolis Festival.

Για περισσότερες πληροφορίες σxετικά με το πρόγραμμα του φετινού Cosmopolis Festival, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του φεστιβάλ https://cosmopolisfestival.gr/program/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγόρευση θαλασσίων δραστηριοτήτων στη Νέα Ηρακλείτσα

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καβάλας απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων,...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Θάσο

Κώστας Μανίτσας: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μας έδωσε στοιχεία...

Οργή των ιδιοκτητών ταξί με τους πειραματισμούς του δημάρχου

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος καταστρέφει την πόλη, δεν το...

Αρκεί η διαφωνία των γονέων για να αποφασίσει το δικαστήριο αποκλειστική επιμέλεια;

Σε περίπτωση που η από κοινού άσκηση της γονικής...

Πεσμένη η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης

Παναγιώτης Παπαευαγγέλου: Δεν υπήρξε η κίνηση που είχαμε άλλες...

Τελειωμό δεν έχουν τα πειράματα στην Πλατεία Καπνεργάτη!!!

Η νέα πρόταση για τη θέση της πιάτσας ταξί...

Ο Ιατρικός κόσμος κρατάει μικρό καλάθι

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό για την υγεία...

Καβάλα: Βιντεοσκοπούσε ζευγάρι σε κατάστημα

Συνελήφθη την 5-9-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς...