Δευτέρα, 31 Μαρτίου, 2025
Δευτέρα, 31 Μαρτίου, 2025
Περισσότερα

    Φινάλε με «Χειμερινούς Κολυμβητές» για το CosmoHome

    Ημέρα:

    spot_img
    spot_img
    spot_img

    Η χθεσινή βραδιά (Πέμπτη 29 Αυγούστου) ήταν η τελευταία της αγαπημένης ενότητας CosmoHome και κανείς δε θα μπορούσε να ζητήσει πιο ιδανικό φινάλε! Στην Πλατεία Μωχάμετ Άλη το κοινό του Cosmopolis αποχαιρέτησε τη φετινή διοργάνωση και το καλοκαίρι τραγουδώντας και ταξιδεύοντας μαζί τον «δικό μας» Αργύρη Μπακιρτζή και τους θρυλικούς Χειμερινούς Κολυμβητές, ενώ στους Φιλίππους το ακροατήριο ξεσήκωσε η Banda TSIMERÂ.

    Το μακροβιότερο ελληνικό μουσικό σχήμα, οι Χειμερινοί Κολυμβητές, διανύοντας την πέμπτη δεκαετία της δράσης τους, κατέφθασαν στην Καβάλα για να ρίξουν πανηγυρικά την αυλαία του φετινού CosmoHome και απέδειξαν για άλλη μια φορά τους λόγους για τους οποίους κάθε συναυλία αποτελεί μια ξεχωριστή και πρωτόγνωρη εμπειρία.

    Οι Χειμερινοί Κολυμβητές – ο Αργύρης Μπακιρτζής (φωνή), ο Μιχάλης Σιγανίδης (κοντραμπάσο), ο Κώστας Βόμβολος (ακορντεόν), ο Χάρης Παπαδόπουλος (μπουζούκι), ο Μπάμπης Παπαδόπουλος (κιθάρα) – συνοδευόμενοι από την Καβαλιώτισσα τραγουδίστρια Τότα Ευλαβή παρουσίασαν ένα πρόγραμμα εφ’ όλης της ύλης παίζοντας σχεδόν όλα τα τραγούδια του Αργύρη Μπακιρτζή που μιλούν για την Καβάλα, τη Θάσο και τους ανθρώπους τους.

    Η Πλατεία Μωχάμετ Άλη ήταν κατάμεστη και το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει μερικούς από τους σπουδαιότερους Έλληνες δεξιοτέχνες μουσικούς σε μια ζεστή και ουσιαστική συνομιλία μεταξύ κοινού και μπάντας κι ένα διάλογο του παραδοσιακού με το μοντέρνο σε μια βραδιά που θα μείνει αξέχαστη στους φίλους των Χειμερινών Κολυμβητών και του Cosmopolis Festival.

    Στο Δημοτικό Σχολείο των Φιλίππων, η Banda TSIMER αποτελούμενη από τους ταλαντούχους μουσικούς Πόλυ Εφραιμίδη (λύρα, φωνή), Νίκο Νεραντζάκη (λαούτο, κιθάρα, φωνητικά), Αλέξανδρο Μιμίδη (πνευστά, φωνητικά), Χρήστο Ντουμάνη (ηλεκτρικό μπάσο) και Χρήστο Διαμαντίδη (κρουστά) παρουσίασε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα αφιερωμένο στην παραδοσιακή ποντιακή μουσική διανθισμένο με ethnic στοιχεία.

    Το γλέντι που διοργανώθηκε από το Πολιτιστικό Σύλλογο Φιλίππων με τη συνδρομή της επιστημονικής ομάδας Οψόμεθα εις Φιλίππους είχε κέφι, γλέντι, χορό και αγαπημένα παραδοσιακά τραγούδια, μελωδίες και ρυθμούς. Το ρεπερτόριο της μπάντας βασίστηκε κυρίως σε τραγούδια από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, ενώ θα ακούστηκαν και τραγούδια από την Αρμενία.

    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

    Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα στο θέμα της οδικής ασφάλειας

    Νίκος Ίμβρος: Δεν μπορεί να υπάρχει ένας τροχονόμος πάνω...

    Παναγιώτης Αρχοντής: Το αποτέλεσμα μας δικαιώνει

    Για την έγκριση του σχεδίου τουριστικής προβολής του 2025...

    ΔΥΠΑ: Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα για το νέο επίδομα ανεργίας

    Την Παρασκευή 28 Μαρτίου, ξεκίνησε η υλοποίηση του πιλοτικού...

    Γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να αλλάξει σελίδα

    Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Μπροστά στα μάτια μας γίνονται όλα,...

    Μία ώρα μπροστά τα ρολόγια την Κυριακή

    Τα ξημερώματα της Κυριακής, οι δείκτες των ρολογιών θα...

    Καιρική αστάθεια αναμένεται για το επόμενο πενθήμερο

    Σταύρος Κιβράκης: Θα είναι ένα ανοιξιάτικο καθαρά μοτίβο /...

    Ψάχνουν γιατί στάζει νερά η στέγη του γυμναστηρίου του Αμυγδαλεώνα

    Κώστας Χατζηαναστασίου: Ίσως να έχουν δημιουργηθεί υδρατμοί Απαντήσεις σχετικά με...

    Γιάννης Παναγιωτίδης: Το Τελωνείο είναι πρόβλημα για το κέντρο της πόλης

    Για τη μεταφορά των υπηρεσιών του Τελωνείου από το...