Κυριακή, 9 Νοεμβρίου, 2025
Κυριακή, 9 Νοεμβρίου, 2025

“Η 44χρόνη Μελίνα έχει κάτι να σου πει, κοιτώντας την στα μάτια”

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

“Το μόνο που λείπει, είναι ο καπνός από το τσιγάρο της”. Αυτό ήτανε το σχόλιο μου στην ανάρτηση του Θεόδωρου Κοκκινίδη, όταν ήτανε έτοιμος και μας παρουσίασε την “ανανεωμένη” Μελίνα που βρίσκεται στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων στα Κηπιά Καβάλας.
Συγκεκριμένα ο ίδιος ο καλλιτέχνης αναφέρει τα εξής:

Δεν είναι η πρώτη, αλλά και ούτε η τελευταία φορά, θέλουμε να πιστεύουμε, που ο Θεόδωρος Κοκκινίδης μας εντυπωσιάζει με τα έργα του.
Δημιουργίες, επιβλητικές, ζωντανές που είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις έναν διάλογο μαζί τους, να τους ρωτήσεις διάφορα πράγματα από το παρελθόν και αυτοί να σου πουν με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες αυτά που έζησαν.
Όταν “είδα την Μελίνα” ήθελα να την ρωτήσω, τι θυμάται από την όμορφη Καβάλα, κατά την διάρκεια των γυρισμάτων του “Τοπ Καπί” το 1964 όταν ως  Ελίζαμπεθ Λίππ η Μελίνα, πριν πάει στην Τουρκία σταμάτησε στην Καβάλα για να πάρει βδέλλες, όπως χαρακτηριστικά θυμόμαστε από την ταινία.

Οι υπόλοιποι “καλλιτέχνες” των διασημοτήτων

Υπάρχουν πολλά πράγματα που κρύβονται πίσω από μια δημιουργία.
Από έναν πίνακα ζωγραφικής μέχρι ένα τραγούδι. Από την σύλληψη της ιδέας, μέχρι τις τελευταίες πινελιές.

Ο Θεόδωρος Κοκκινίδης δεν θα μπορούσε να ξεχάσει τους αγαπημένους φίλους και συνεργάτες που φροντίζουν με την ίδια αγάπη τα ομοιώματα, πριν τα επισκεφτούν χιλιάδες κόσμου στα Κηπιά Καβάλας. Έτσι λοιπόν, δεν ξέχασε να τους ευχαριστήσει και αυτούς με μια ξεχωριστή ανάρτηση γεμάτη αγάπη….

Και κάπου εδώ….μπορείτε να κάνετε κι εσείς τις δικές σας ερωτήσεις στην “τελευταία Ελληνίδα θεά”.
Επιμέλεια: Γιάννης Σιαπέρας

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το 70% των σταφυλιών παραμένει άκοπο στα χωράφια   

Κώστας Παπαμερής: Όλοι πιστεύαμε ότι φέτος θα πηγαίναμε πολύ...

Μια απεργία πείνας για το εντελώς τίποτα

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος To σύνολο των επιστημόνων διαβεβαιώνει ότι...

Γ. Παναγιωτίδης: «Δεν είναι όλα κέρδος, τα ΕΛΤΑ είναι ένα κοινωνικό προνόμιο…»

«Την πιο δυνατή εικόνα την έδωσαν οι κυβερνητικοί βουλευτές...

Στα 16 με 17€ το κιλό το μοσχαρίσιο κρέας, απλησίαστο το αρνάκι

Επιστροφή της κανονικότητας από το Πάσχα «βλέπει» ο Κ....

Δεν προβλέπεται μεταφορά του Τελωνείου της Καβάλας

Θόδωρος Μαρκόπουλος: Δεν υπάρχει η παραμικρή εξέλιξη Ως τραγική περιγράφει...

Ψήφος εμπιστοσύνης στην Energean από την Εxxon Mobil

Σωτήρης Χιωτάκης: Έχουμε τη μεγαλύτερη ενεργειακή εταιρεία στον κόσμο...

Καρκινοβατούν τα οδικά έργα Καβάλας – Δράμας

Στο «ρίξιμο» που υφίσταται εδώ και χρόνια η Ανατολική...

 «Απορία ψάλτου βηξ» (του Παύλου Λεμοντζή)

Αμηχανία! Και δεν είναι δυνατόν να συμβουλευτεί καμιά σύγχρονη...