Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

«Ανάμεσα στα φύλλα του καπνού» χορεύουν τα Λύκεια Ελληνίδων Καβάλας και Βέροιας και οι «Αράπηδες»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου Καβάλας θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα του ερχόμενου Σαββάτου, η ετήσια εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας, ενόψει και του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Όπως τόνισε η πρόεδρος του Λ.Ε.Κ., Ευτέρπη Σαμαρά, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η εκδήλωση που έχει τίτλο «Ανάμεσα στα φύλλα του καπνού», είναι βασισμένη στο βιβλίο των Λία Ζώτου και Θεόδωρου Καραγεωργίου.

Συμμετοχή του Συλλόγου «Αράπης» της Νικήσιανης και του Λ.Ε.Κ. Βέροιας

Στην εκδήλωση αυτή, όπως ανέφερε η κ. Σαμαρά, θα χορέψουν όλοι οι χορευτικές ομάδες του Λ.Ε.Κ., ενώ θα συμμετάσχουν κι αυτές του Λυκείου Ελληνίδων Βέροιας και του Συλλόγου «Αράπης» της Νικήσιανης. Επίσης, θα συμμετάσχει και η θεατρική ομάδα «Παίδευσις» του Πέτρου Γιαζγκουλίδη. Η κ. Σαμαρά ευχαρίστησε όλους όσοι θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση του Σαββάτου, όπως επίσης και τους χορηγούς για την κάλυψη των εξόδων αυτής.

Έργο βιωματικό που θα αρέσει και θα συγκινήσει

Από την πλευρά του ο Χρόνης Ιωαννίδης, ιδέα του οποίου ήταν το περιεχόμενο της παράστασης, σημείωσε στις δηλώσεις του αυτή πραγματεύεται το θέμα του καπνού, την κύρια ασχολία των περισσοτέρων καβαλιωτών τον περασμένο αιώνα. Όπως υπογράμμισε είναι ένα έργο βιωματικό που θα αρέσει και θα συγκινήσει όσους το παρακολουθήσουν, καθώς εξιστορεί την αγάπη ενός κοριτσιού, κόρης πλούσιου καπνέμπορου κι ενός αγοριού, που είναι προσφυγόπουλο από τη Σμύρνη.

Παράσταση που θα ξυπνήσει μνήμες…

Η χοροδιδάσκαλος, Ιωάννα Βασιλειάδου, επισήμανε ότι στην παράσταση θα παρουσιαστούν χοροί από τη Μικρά Ασία, καθώς και ήθη και έθιμα της περιοχής, όπως και τραγούδια και παιχνίδια από τις αλησμόνητες πατρίδες.

Παρούσα στη συνέντευξη Τύπου ήταν και η καθηγήτρια φυσικής αγωγής, Άννα Αργυροπούλου, η οποία για πρώτη φορά συνεργάζεται με το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας. Με τη σειρά της αναφέρθηκε στους χορούς που θα παρουσιαστούν στην παράσταση, ειδικά από την περιοχή Αλάτζατα της Ερυθραίας.

Τέλος, η κ. Σαμαρά απηύθυνε κάλεσμα στους καβαλιώτες να παρακολουθήσουν την παράσταση του Σαββάτου, καθώς, όπως είπε, θα τους ξυπνήσει μνήμες από το παρελθόν.

spot_img
spot_img

Διαφημίσεις