Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πώς να χωρέσει τόσο ψέμα σε δύο μόνο αυτιά;…

Ημέρα:

spot_img

Του Γιώργου Δημητρακάκη

Βέβαιο είναι ότι θα πάμε σε εκλογές με πολλά ανοικτά ζητήματα: Σκοπιανό, Β. Ήπειρος, κόψιμο συντάξεων μετά ένα εξάμηνο-αφού πραγματοποιηθούν πρώτα εκλογές και γίνει η Ελλάδα αποθήκη ψυχών αλλοδαπών, μείωση αφορολόγητου, χωρισμός κράτους εκκλησίας, διοίκηση με εμμονές ή ακεραία, αξιοκρατία ή αναξιοκρατία, κράτος και διευκολύνσεις μόνο για ημετέρους, άλλες οι υποσχέσεις άλλη η πραγματικότητα… Και ο επόμενος ας βγάλει τα «κάστανα» από τη φωτιά. Από υπευθυνότητα δε, και συγκατάβαση από το λαό να εξάγουμε σε όλο το πλανήτη!!!

Εκεί που μας χρωστούσαν οι ξένοι μας πήραν και το «βόδι» και όχι μόνο !!!

Ενώ θα βγαίναμε από τα μνημόνια το 2015 μας το μετατόπισαν στο 2018 και βάλε (πολλά διαβάζουμε λίγα πιστεύουμε) με αβάσταχτα βάρη στις πλάτες του κατακρεουργημένου λαού, μόνο και μόνο γιατί δεν ήξεραν και δεν ξέρουν από ανάπτυξη, οικονομία και δεν θεράπευσαν τις εμμονές τους!

Πότε θα αφήσουμε την υποταγή στους ξένους, να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα της χώρας μακριά από τις στενές κομματικές επιδιώξεις;

Γνωστό τοις πάσι ότι οι πραγματικοί ηγέτες της χώρας μας ανήκουν στο παρελθόν, αντικαταστάθηκαν από νέους υποταγμένους στα ξένα συμφέροντα! Πολιτικούς που είναι πλασιέ ψευδαισθήσεων, τη νύκτα τη παρουσιάζουν ημέρα ή φαντάζονται με τις εμμονές τους ότι υπάρχουν «πυγολαμπίδες» στο άκρο του τούνελ! Πολιτικούς που εν ονόματι της «καρέκλας»- «είναι πολλά τα λεφτά, Άρη» που θα έλεγε και ο ηθοποιός στη “Λόλα”… Εδώ όμως παίζονται τα συμφέροντα της χώρας και δεν χωρούν τέτοια…

Τραγικό μου φαίνεται πολιτικός να λέει προεκλογικά: “δε θα γίνω πατερίτσα κανενός” και μετεκλογικά καταντά όχι μόνο πατερίτσα αλλά αχθοφόρος και των εμμονών των άλλων, και το πιο τραγικό ακόμη έχουν και το θράσος και ομιλούν και υποτιμούν ακόμη τη νοημοσύνη του απλού πολίτη! Πόσα «δεν θα …» ακούσαμε πριν το 2015 τα οποία φυτρώσανε σε «γιες μαν» μετεκλογικά!

Φυσικά και ο πολίτης αυτά θέλει, αυτά παθαίνει!!! Όλα τα ξέρει, σε όλα μέσα είναι, γιατί θέλει να τον φωνάζουν τζίνι. Νομίζει πως σε όλα είναι μέσα, εκτός φυσικά από την πραγματικότητα, γιατί ποτέ δε του έμαθαν να διαβάζει κάτι περισσότερο από την αλφαβήτα και αυτό για να τον ελέγχουν, ποτέ δεν έμαθε να ακούει παρά μόνο τους λαοπλάνους σε κρατικά κανάλια, σε αυτές μόνο τις συχνότητες συντονίζονται οι ήχοι των αυτιών του με το νου του!

Απορώ και εξίσταμαι (και) με τη νοημοσύνη του λαού –αυτή φυσικά είναι η παιδεία του- ο οσφυοκαμπτισμός έχει γίνει ίωση εν ονόματι των εμμονών του!

Δεν έμαθε ο κόσμος –λόγω νοημοσύνης(;) – να αντιδρά στους ψευδολόγους, δεν έμαθε ο κόσμος να αντιδρά όταν οι αξίες του ποδοπατούνται, όταν οι εμμονές μερικών επιβάλλονται ως κανόνες, εδώ δεν αντιδρά όταν τον βρίζει το ίδιο πολιτικό σύστημα. Τον ποδοπατεί και τον παίζει σαν κλοτσοσκούφι εν ονόματι των συμφερόντων των ξένων και της καρέκλας του!!!…

Η χώρα και ο ευσυνείδητος πολίτης έχει ανάγκη από πολιτικούς που μιλούν τη γλώσσα της αλήθειας, των αξιών, της καλύτερης προοπτικής του μέλλοντος της χώρας και όχι των τεμπέληδων και των ελεεινά πεινασμένων που λοιδορούν και λοιδορούνται με ένα επίδομα για μια ψήφο. Φυσικά υπάρχουν και οι τραγικά κατακρεουργημένοι που το σύστημα τους έφερε σε αυτή τη κατάσταση, ίσως και με τη συμμετοχή των ιδίων σε πολλές περιπτώσεις !

Η πολιτική απάτη πρέπει να ποινικοποιηθεί, αφού φυσικά υπάρξει μια ανεξάρτητη δικαιοσύνη, η ασυδοσία των υποσχέσεων μας έφερε και θα φέρνει πάντα καταστροφή στο λαό!!!

Το διαίρει και βασίλευε είναι κανόνας της αποτυχίας του πολιτικού κόμματος γιατί δεν έχει πειστικά επιχειρήματα για την επιτυχία του έργου του, γιατί εκμεταλλεύεται τις εμμονές των αρρωστημένων πολιτών. Έτσι φέρνει: τη διχόνοια στο λαό, επιβαρύνει τη ψυχολογική κατάσταση, έτσι διοικεί. Και όλα αυτά εν ονόματι της καρέκλας του, είπαμε: “πολλά τα λεφτά Άρη”.

Αυτοί που έδωσαν μαθήματα αντίδρασης τώρα κατηγορούν τους απέναντι που δίνουν αγώνες για τη μη τσαλαπάτηση των αξιών τους, της πατρίδας τους, της θρησκείας τους,… τους αποκαλούν: φασίστες, ακροδεξιούς, μιάσματα…!

Αναρωτιέμαι ποιος είναι ο φασίστας; Αυτός που δε σέβεται τις απόψεις της πλειοψηφίας του λαού και εφαρμόζει τις εντολές ξένων; τις εμμονές του; των μικροκομματικών του συμφερόντων; της καρέκλας του;…

Θα δούμε πολλά μέχρι τις εκλογές, πολύ λάσπη από υποβαθμισμένους, πολλές υποσχέσεις, πολλά αντίδωρα εν ονόματι της εξαγοράς της ψήφου,… ένθεν και ένθεν (πολιτικών, λαού), η αλήθεια είναι πικρή!!!

Πόσοι πολιτικοί είχαν αποδοχές δέκα έως και δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ και σε μια νύχτα εκτινάχθηκαν στις εβδομήντα, ογδόντα χιλιάδες ευρώ; πόσοι είναι αυτοί που ήταν απλοί πολίτες και γίνανε πρωθυπουργοί, υπουργοί, μέλη επιτροπών; Επιθυμούν με την εκφώνηση ενός ΝΑΙ ή ΟΧΙ να ξαναπέσουν στα προηγούμενα επίπεδα; Ποιος είναι αυτός που θα κοιτάξει το κατακρεουργημένο λαό όταν του έρθει στο δίλλημα: “ο λα(γ)ός ή εγώ;”

Ποιος είναι αυτός που θα αντισταθεί στο κόμμα του; στον αρχηγό του; ποιος είναι αυτός που θα θελήσει να φύγει από το «μαντρί» εν ονόματι του λαού; Τους δικούς τους βουλευτές και τα στελέχη που φεύγουν από το κόμμα τα “αποκαλούν” αποστάτες, αυτοί που έρχονται στο κόμμα τους “αποκαλούνται” καλοδεχούμενοι μέλλοντες υπουργοί!
Πόσους αποστάτες και πόσους καλοδεχούμενους έχει το κάθε κόμμα;

Αγαπητοί: συντρόφισσες και σύντροφοι θα σας δούμε να χορεύετε πάλι όπως την ημέρα της νίκης του συριζα – ανελ; φυσικά φορώντας και γραβάτα; για:
Το ξεπούλημα της Μακεδονίας έναντι γελοίων διευκολύνσεων στο δημόσιο χρέος, κατά τον σύντροφό κ. Δ. Καμένο και κ. Π. Σγουρίδη;
Το ξεπούλημα της Β. Ηπείρου με ισοφάριση με τη Τσαμουριά, όπως φημολογείται;
Το χωρισμό κράτους εκκλησίας;
Όσο για τη Θράκη θα το αφήσετε πιστεύω τελευταίο, γιατί τώρα ο Ερντογάν θύμωσε για τα ψέματα του αρχηγού και οι μέντορες είναι σε ρήξη με τη Τουρκία προς το παρόν!
Λυπάμαι αλλά εύχομαι να μη πραγματοποιήσετε όλα τα παραπάνω – την ευθύνη την έχει ο λαός για τις επιλογές του, γιατί το ραντεβού των παιδιών μας θα είναι κάτω από τη Λάρισα με τη λυπητερή όλων των παραπάνω!!!

Δημητρακάκης Γεώργιος

Μαθηματικός-Αντιφίλιπποι

Υ.Γ. Τα επίθετα: φασίστας, πατριδοκάπηλος, εθνικιστής,… «κοσμούν» αυτόν που τα εκστομίζει, είναι αυτοί που βιάζονται να απορρίψουν και να καταδικάσουν το διαφορετικό χαρακτηρίζοντας το με αρνητικό και αφοριστικό τρόπο. Είναι αυτοί οι ίδιοι οι φορείς του κακού που νομίζουν ότι πολεμούν, ακόμη δε το κατάλαβαν.

Επειδή όμως ταυτόχρονα, υπάρχουν και άνθρωποι ακραίοι, είναι αυτονόητο πως πρέπει η κοινωνία να τους περιορίσει, όχι όμως δια του ανοικτού πολέμου και βίας όπως επιχειρούν σκοτεινοί κύκλοι σήμερα, αλλά δια της ένταξης, της εκπαίδευσης, της ευαισθητοποίησης και της τοποθέτησης στη θέση που τους αρμόζει!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ένα μόλις ασθενοφόρο για το ΕΚΑΒ στη Θάσο

Στο ίδιο έργο θεατές για άλλη μια χρονιά οι...

Συνάντηση του Δημάρχου Θάσου με τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου

Σήμερα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γραφείο...

Αυξημένες οι απαιτήσεις για νερό στη Θάσο φέτος

Κώστας Μανίτσας: Ο χειμώνας πέρασε χωρίς βροχές, ήταν μακράν...

Τι απαιτεί ο δήμος Καβάλας από τους δημότες για την πυρασφάλεια

Συνέντευξη Τύπου για τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος που...

Εξιχνιάστηκαν 5 απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε περιοχές της Καβάλας

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος...

Έκανε το σπίτι του θερμοκήπιο καλλιέργειας κάνναβης

Συνελήφθη χθες (24-4-2024) το μεσημέρι, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης,...

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...