Τετάρτη, 2 Απριλίου, 2025
Τετάρτη, 2 Απριλίου, 2025
Περισσότερα

    Κώστας Κατσιμίγας: Τι στην ευχή συμβαίνει με την πολιτική Προστασία;

    Ημέρα:

    spot_img
    spot_img
    spot_img

    Ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας» Κώστας Κατσιμίγας σημειώνει σε ανάρτησή του στο fb:

    Όλοι γνωρίζουμε ότι ο κάθε Δήμος και η κάθε Περιφέρεια διαθέτουν τις δικές τους Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας οι οποίες είναι συνδεδεμένες και λαμβάνουν οδηγίες από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στην Αθήνα. Η Πολιτική Προστασία στην περιφέρεια ΑΜΘ λόγω των ιδιαιτεροτήτων της Περιοχής (Πλημμύρες Έβρου, Δυσπρόσιτο Σαμοθράκης και ορεινής Δράμας, Φωτιές Θάσου κλπ) έχει πολύ καλή οργάνωση αρκετό εξοπλισμό και έμπειρο προσωπικό. Αυτό βέβαια οργανώθηκε από την ίδρυση των αιρετών Περιφερειών (1ος Περιφερειάρχης ο Άρης Γιαννακίδης που επί των ημερών του οργανώθηκε, αλλά και οι επόμενες διοικήσεις Παυλίδη και Μέτιου, λειτούργησαν αποτελεσματικά τις Υπηρεσίες αυτές που έλαβαν και διεθνείς διακρίσεις για την αποτελεσματικότητα τους.

    Ωστόσο η Κυβέρνηση φρόντισε να διορίσει ανά την Επικράτεια διάφορα άτομα, τα οποία ονόμασε «ιχνηλάτες», τους αμόλησε εκτός των υπαρχόντων δομών πολιτικής προστασίας, τους στέγασε στην «αμάκα» σε διάφορους δημόσιους χώρους και τους έβαλε να παίρνουν τηλέφωνα σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα ελέγχοντας ότι είναι μέσα, λέγοντας ότι τηλεφωνούν από την πολιτική Προστασία. Τα άτομα αυτά δεν έχουν τη δυνατότητα και την αρμοδιότητα να επιλύουν κανένα πρόβλημα, ακόμη και αυτά που προκύπτουν από ανθρώπινα λάθη και παραπέμπουν τους πάντες σε κάποια τηλέφωνα του ΕΟΔΥ στην Αθήνα τα οποία βεβαίως δεν απαντούν ποτέ. Αυτονόητα λοιπόν είναι τα ερωτήματα:

    1ον. Γιατί δεν χρησιμοποιήθηκαν οι υφιστάμενες δομές πολιτικής προστασίας (χώροι, τηλέφωνα, προσωπικό) και έπρεπε να προσληφθεί προσωπικό απολύτως ελεγχόμενο από τον Χαρδαλιά και υπόλογο σ αυτόν, χωρίς να διεκπεραιώνει κάποια ιδιαίτερη αποστολή. Μια δουλειά που σε κάποια άλλη χώρα θα την έκανε ένας αυτόματος τηλεφωνητής.

    2ον. Γιατί δεν δόθηκε κανένας ουσιαστικός ρόλος στις Περιφέρειες, πέρα από την διανομή κάποιων εφοδίων σε περιοχές σε καραντίνα που και οι κάτοικοι αγνόησαν (περίπτωση οικισμού Στροφής Αρριανών).

    3ον. Τόσο ανίκανες θεωρεί η Κυβέρνηση και ο Κος Χαρδαλιάς τις Περιφέρειες που δεν τις ανέθεσαν κανέναν ουσιαστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της Πανδημίας, πέρα από το να λιβανίζουν την Κυβέρνηση και τα μέτρα.

    4ον. Μήπως η Κυβέρνηση ξέρει κάτι παραπάνω από εμάς και γι αυτό έχει τις Περιφέρειες και τους Δήμους στην «απ’ έξω»;;;;;

    Υ.Γ. Πιστεύετε ότι ο Χαρδαλιάς θα έλυνε το πρόβλημα των κατοίκων της Συκοράχης που δεν μπορούν να πάνε στις Σάπες ούτε για ψώνια ούτε για Τράπεζα, άσχετα αν απέχει το χωριό τους 6 χιλιόμετρα, επειδή βρίσκεται σε άλλο Δήμο και άλλο Νομό; Μάλλον όχι. Εάν η αρμοδιότητα είχε ανατεθεί στον κο Μέτιο, θα υπήρχε κάποια ελπίδα να το είχε λύσει!!!!! Και υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεις σαν της Συκοράχης που ευχαρίστως μπορείτε να αναρτήσετε ως σχόλια. Να αρχίσω εγώ με την περίπτωση των Χωριών Περιχώρας Προσοτσάνης Δράμας και Αγιοχωρίου Σερρών. Τα δύο χωριά τα χωρίζει ένα ρέμα και τα συνδέει μια γέφυρα. Η μετάβαση από το ένα χωριό στο άλλο είναι αλλαγή Δήμου, Περιφερειακής Ενότητας και Περιφέρειας. Τραγικό. Και το τραγικότερο. Για να πάει από τη Προσοτσάνη στην Περιχώρα πρέπει να διέλθει για λίγα χιλιόμετρα μέσα από την ΠΕ Σερρών!!!! Τρακοσάρια σύννεφο!!!!!!

    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

    Στέλιος Ιγνατιάδης: Προτεραιότητα ο αθλητισμός και ο αθλητικός τουρισμός

    «Ξεκινήσαμε με μεγάλες διοργανώσεις τους ΣΕΓΑΣ / Πολλές οι...

    Με πολλή μουσική και μεγάλες προσφορές η φετινή «Λευκή Νύχτα»

    Κεντρικό σύνθημα «Όσο περισσότερο ψωνίζεις, τόσο περισσότερο κερδίζεις» Με κεντρικό...

    Λύση με… πατέντες για την στέγη του Κλειστού της Καλαμίτσας

    Κώστας Χατζηαναστασίου: Δεν μπορεί να γίνει ουσιαστική παρέμβαση στην...

    Οι αλήθειες των Τεμπών ξεγυμνώνουν κυβέρνηση, αντιπολίτευση και πολίτες

    Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Υπόθεση Τεμπών: Το τριπλό ξεγύμνωμα σιγά...

    Γεύσεις και αρώματα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε 5 σημαντικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό

    Κρασί, μέλι, ελαιόλαδο, μπύρα, παραδοσιακά γλυκά, σπαράγγια, ακτινίδια και...

    Το κρασί ως πυλώνας ανάπτυξης της Περιφέρειας ΑΜΘ

    Στην ανάδειξη του τομέα του κρασιού ως έναν από...