Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου, 2025
Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου, 2025

Η ευλογιά των αιγοπροβάτων δεν σχετίζεται με το κυνήγι

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Απάντηση προς τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Κτηνοτρόφων Ν. Καβάλας, κ. Ν. Δημόπουλο, σχετικά με τα μέτρα προστασίας από την ευλογιά των αιγοπροβάτων για το νησί της Θάσου απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Θ. Μαρκόπουλος.

Στην επιστολή αναφέρονται τα ακόλουθα:  

κ. Πρόεδρε,

σε απάντηση της χθεσινής σας επιστολής θέτουμε υπ’ όψιν σας ότι όπως γνωρίζετε, ήδη από τις 25-11-2024 με έγγραφο της ΔΑΟΚ ΠΕ Καβάλας (Α.Π.382892/17692/25-11-2024) έχουμε μεταφέρει στην αρμόδια υπηρεσία δηλαδή στο Δασαρχείο Καβάλας τους προβληματισμούς που διατυπώνετε σε σχέση με το κυνήγι και την πιθανότητα συμβολής του στη διάδοση της ζωονόσου της ευλογιάς των προβάτων. Η αρμόδια υπηρεσία απάντησε με το υπ’ Α.Π. 594294/29-11-2024 έγγραφό της ότι «αυτό (η ευλογιά) δεν σχετίζεται άμεσα με τη δραστηριότητα της θήρας» παρόλα  αυτά συνέστησε στους κυνηγετικούς συλλόγους και στα μέλη τους ότι «συνίσταται η αποφυγή προσέγγισης από τους κυνηγούς και τους κυνηγετικούς τους σκύλους όλων των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων λόγω της πιθανής ύπαρξης στο ζωικό τους κεφάλαιο μικροβιακό φορτίο των παραπάνω ασθενειών».

Επαναλαμβάνοντας ότι η αρμοδιότητα σε σχέση με το κυνήγι υπάγεται στις δασικές υπηρεσίες, σας ενημερώνουμε και πάλι ότι οι υπηρεσίες της ΠΑΜΘ/ΠΕ Καβάλας τηρούν απαρέγκλιτα όλες τις προβλέψεις της νομοθεσίας και των οδηγιών του αρμόδιου Υπουργείου σε σχέση με τη ζωονόσο της ευλογιάς.    

Με εκτίμηση

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Δρ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Α. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Νέστος: Έκλεψαν 3 δεξαμενές και συρματόσχοινο!

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέστου σχηματίσθηκε δικογραφία σε...

Πρόσκληση για συμμετοχή στην Έκθεση τροφίμων και ποτών στην Αθήνα

Στο διάστημα 22-25 Οκτωβρίου 2025 τα έξι Επιμελητήρια Ανατολικής Μακεδονίας και...

Δύσκολο καλοκαίρι λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας για την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας

Χρήστος Παπαδόπουλος: Ανταποκρινόμαστε στις καταγγελίες, δεν μπορείς να μην...

Η λειψυδρία επηρεάζει αρνητικά την άρδευση των γεωργικών εκτάσεων της Π.Ε. Καβάλας

Ζαφείρης Μυστακίδης: Τα μεγάλα έργα διαχείρισης υδάτων η μόνη...

Οι αγρότες ψάχνουν εργατικά χέρια και ο ΕΦΚΑ… πρόστιμα

Έφοδος κλιμακίων στους ελαιοπαραγωγούς του δήμου Παγγαίου προς αναζήτηση...

Στα λόγια έμεινε η οικονομική βοήθεια του δήμου Καβάλας στο Αστικό ΚΤΕΛ

Στράτος Μακρογιαννίδης: Τώρα ο δήμαρχος λέει ότι λεωφορεία μας...

Αναστολή φορολογικών – ασφαλιστικών υποχρεώσεων για όσους θανάτωσαν λόγω ευλογιάς τα κοπάδια τους

Την αναστολή των φορολογικών, ασφαλιστικών υποχρεώσεων καθώς επίσης και...

Μάκης Παπαδόπουλος: «Να δοθεί στα μέλη του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ χωρίς κανένα εμπόδιο η Έκθεση των Ορκωτών Λογιστών για το 2023»

Ξεκαθαρίζουμε στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ ότι: ΠΡΩΤΟΝ, το Διοικητικό Συμβούλιο...