Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
spot_img

Χριστόδουλος Τοψίδης: «Οδικά έργα, δρομολογούνται και υλοποιούνται  με συνέπεια»

Ημέρα:

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης, την Παρασκευή 14 Ιουνίου, επισκέφτηκε μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θεόδωρο Μαρκόπουλο και τους Περιφερειακούς συμβούλους της Π.Ε. Καβάλας, κάποια από τα οδικά έργα, τα οποία η Περιφέρεια ΑΜΘ θα εντάξει στην σχετική πρόσκληση του ΠΕΠ ΑΜΘ.

Επίσης ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε τον δρόμο στο Μυρτόφυτο, ο οποίος ανακατασκευάστηκε και ασφαλτοστρώθηκε.

Τα έργα αυτά περιλαμβάνουν:

  • Το οδικό έργο από τη δυτική έξοδο του Παληού έως τη Ν. Ηρακλείτσα, όπου εκεί προβλέπεται η κατασκευή πεζοδρομίων, δυο κυκλικών κόμβων και διαχωριστικής νησίδας. Οι παρεμβάσεις αυτές έχουν σκοπό να αναβαθμίσουν την οδική ασφάλεια στην περιοχή, τόσο για τους ξένους επισκέπτες, όσο και για τους μόνιμους κατοίκους.
  • Τον χώρο κατασκευής του εκτελούμενου έργου στην θέση «ΚΑΡΟΛΙΝΑ»καθώς σε εκείνο το σημείο θα κατασκευαστεί οδικός κόμβος για να βελτιωθούν οι συνθήκες ασφάλειας αλλά και να διευκολυνθούν οι οδηγοί στην πρόσβαση, τόσο προς το λιμάνι της Ν. Περάμου, όσο  προς την Εγνατία Οδό.
  • Το έργο βελτίωσης της οδού, από το σημείο που βρίσκεται το πρατήριο «Σφόλια» μέχρι και τον ανισόπεδο κόμβο του Ελαιοχωρίου, όπου εκεί οι απαλλοτριώσεις είχαν ολοκληρωθεί επί της προηγούμενης θητείας του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Μαρκόπουλου. Ένα έργο πολύ σημαντικό για τον τουρισμό καθώς θα διευκολύνει την πρόσβαση και στην διάσημη, ανά τον κόσμο, παραλία των Αμμολόφων, αλλά και ένα έργο που συνδέεται με την παράκαμψη του Ελαιοχωρίου, κατά την προηγούμενη θητεία – &
  • το έργο ανακατασκευής και ασφαλτόστρωσης του δρόμου στο Μυρτόφυτο, το οποίο αποτελεί την συνέχεια των προηγούμενων έργων. Σημειώνεται ότι στον συγκεκριμένο δρόμο βρίσκονται τα συσκευαστήρια από τα οποία εξάγονται εκατομμύρια κιλά επιτραπέζια σταφύλια σε όλη την Ευρώπη.

Τι προσφέρει η συνολική αυτή οδική παρέμβαση στα δυτικά της Π.Ε. Καβάλας. Απαριθμούμε τα οφέλη:

  • Αναδεικνύει και διευκολύνει στην πρόσβαση στην Ν Ηρακλείτσα, Ν. Πέραμο, Ελαιοχώρι, Ελευθεραί, Μυρτόφυτο και τη Φωλιά,  γνωστοί οικισμοί για την φυσική τους ομορφιά,
  • Εξυπηρετεί τις παραγωγικές μονάδες της περιοχής – κατά κύριο λόγο τα συσκευαστήρια-,  αφού η συγκεκριμένη περιοχή της Καβάλας είναι το μεγαλύτερο εξαγωγικό κέντρο επιτραπέζιων σταφυλιών στην Ελλάδα. Από το Μυρτόφυτο και τη Φωλιά, ξεκινάνε εκατομμύρια κιλά σταφυλιών για να κατακλύσουν τις αγορές του εξωτερικού, με τα σημαντικό οφέλη που προσφέρει αυτή η δραστηριότητα τόσο για την τοπική όσο και για την εθνική οικονομία.

Τέλος να σημειώσουμε ότι το έργο αυτό το εκτέλεσε η Π.Ε. Καβάλας και το επέβλεψε η Τεχνική Υπηρεσία Καβάλας στο Μυρτόφυτο καταναλώθηκαν περισσότερα από 7.500 τετραγωνικά ασφάλτου.

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε και τις παρεμβάσεις που έχουν σχεδιαστεί για τον οικισμό του Παληού και οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της ωρίμανσης των έργων από το Δήμο Καβάλας, θα ολοκληρωθεί η κατασκευή ενός σύγχρονου άξονα που θα διαθέτει:

  • Οδική ασφάλεια.
  • Θα παρέχει σύγχρονες συνθήκες οδήγησης
  • Θα μειώνει την περιβαλλοντική  όχληση.
  • Θα εξυπηρετούνται με τον καλύτερο τρόπο οι πολίτες και οι τουρίστες.

«Κάθε υπόσχεση πού δίνουμε την τηρούμε» επισήμανε στις δηλώσεις του ο κ. Τοψίδης προσθέτοντας ότι «αυτό έχουμε επιλέξει να είναι η κεντρική ιδέα που θέλουμε να χαρακτηρίζει την δική μας διοίκηση στην Περιφέρειας ΑΜΘ. Είναι γεγονός ότι όταν προεκλογικά επισκέφτηκα την περιοχή, συνοδευόμενος από τους περιφερειακούς συμβούλους, είχα συνομιλία με τους κατοίκους της περιοχής και μου επισήμαναν την πολύ άσχημη κατάσταση του δρόμου, την οποία διαπίστωσακαι ο ίδιος, γι’ αυτό και δεσμεύτηκα ότι η βελτίωση της θα ήταν από τα πρώτα έργα που θα δρομολογούσα με την ανάληψη των καθηκόντων μου στην διοίκηση.

Είναι χαρακτηριστικό της εγκατάλειψης της περιοχής το γεγονός ότι κανένα έργο δεν έγινε στην περιοχή κατά την θητεία 2019 – 2023 και γι’ αυτό ερχόμαστε σήμερα με χαρά αλλά και ικανοποίηση, να παραδώσουμε ένα έργο που συμβάλει τα μέγιστα στην οδική ασφάλεια, στη διευκόλυνση των εξαγωγών και την ανάδειξη μιας τουριστικής περιοχής όμορφης και ξεχωριστής που βρίσκεται δίπλα στην θάλασσα».

Ακολούθως ο κ. Μαρκόπουλος υπογράμμισε ότι «Όπως τόνισε και ο κ. Περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης πρέπει να είμαστε συνεπείς σε ότι υποσχόμαστε, γι’ αυτό αν και υπάρχουν περιορισμένοι πόροι αλλά και προσπερνώντας το γεγονός ότι εμείς δεν καταρτίσαμε,  ούτε τον προϋπολογισμό,ούτε και το Τεχνικό Πρόγραμμα, καταφέραμε να υλοποιήσουμε σημαντικές οδικές παρεμβάσεις, κάτι που δεν κατέστη δυνατόν από την προηγούμενη διοίκηση. Δεσμεύομαι ότι θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια και θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει, για να προσφέρουμε ένα ασφαλές οδικό δίκτυο που θα εξυπηρετεί τους κατοίκους και τις οικονομικές και εξαγωγικές δραστηριότητες της περιοχής. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι  με αυτές τις παρεμβάσεις επιδιώκουμε να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις πολιτών και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, αποδεικνύοντας συνεχώς με έργα ότι είμαστε συνεπείς στις εξαγγελίες μας, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ετοιμάζει διαμαρτυρία το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας

Στράτος Μακρογιαννίδης: Είμαστε το «μαύρο πρόβατο», όλοι ασχολούνται με...

Συνάντηση για την διαχείριση των νερών άρδευσης στα Τενάγη Φιλίππων 

Την Τετάρτη 19/6 πραγματοποιήθηκε στον ρουφράκτη (φράγμα) της Συμβολής...

Ευχαριστήριο προς το Νοσοκομείο Καβάλας

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο προσωπικό του ΤΕΠ του Νοσοκομείου...

Σε ποιες περιοχές του νομού Καβάλας απαγορεύεται η κολύμβηση

Εκδόθηκε η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας (ΑΔΑ: 6ΗΙΗ7ΛΒ-ΘΤ9) σχετικά...

Ένωση Συλλόγων Γονέων: Ζητούν ανάκληση της απόφασης συγχώνευσης σχολικών τμημάτων

Από την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων...

Η καταστροφή δεν έχει σταματημό… (του Γρηγόρη Αποστολίδη)

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο πλέον ότι η πορεία της ΚΑΒΑΛΑΣ...

Το «2ο Tourism Festival – By Kourtidis Group» επιστρέφει με απίθανες εκπλήξεις!

Τι πρέπει να γνωρίζουν φέτος, όλοι όσοι επισκεφτούν την...

Συνάντηση του Αλέξανδρου Ιωσηφίδη με την Πρυτανεία του ΔΠΘ

Την Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης,...