Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Αλέξης Πολίτης: Όταν υπάρχει θέληση οι λύσεις βρίσκονται

Ημέρα:

«Τα μηνύματα που λαμβάνουμε εν όψει των εκλογών είναι πολύ θετικά / Έχουμε άριστη συνεργασία με όλους τους θεσμικούς και μη φορείς / Το επόμενο διάστημα θα κυλήσει ακόμη καλύτερα για τους πολίτες της Π.Ε. Καβάλας»

«Καταφέραμε να δείξουμε και στους πολίτες ότι όταν υπάρχει θέληση, οι λύσεις βρίσκονται κι ότι η Περιφέρεια θα βρίσκεται δίπλα σε όποιον την χρειάζεται. Αυτός είναι και ο λόγος που έχουμε άριστες σχέσεις και συνεργασίες με όλους τους θεσμικούς και μη φορείς».

Τα παραπάνω υπογράμμισε, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας και εκ νέου υποψήφιος με την «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση», Αλέξης Πολίτης. Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να προσέλθουν όλοι στην κάλπη και να αναδείξουν άτομα με όρεξη και με σχέδιο που με την φρεσκάδα στην σκέψη θα πάνε την Π.Ε. Καβάλας ένα βήμα πιο μπροστά, ενώ προέβη και σε έναν σύντομο απολογισμό της θητείας του.

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία λίγο πριν από τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου και θα θέλαμε να μας πείτε ποια είναι τα μηνύματα που εισπράττετε από τις επαφές σας με τους συμπολίτες μας;

«Τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι πολύ θετικά και χαίρομαι ιδιαίτερα, γιατί θεωρώ ότι σε μεγάλο βαθμό καταφέραμε να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη των ανθρώπων που μας εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους, αλλά και να δείξουμε σε αυτούς που δεν ήταν δίπλα μας, την όρεξή μας για δουλειά, την συνέπεια στον λόγο μας και την προσπάθεια να βοηθάμε όπου μας χρειάζονται. Αυτά είναι και τα τρία στοιχεία που ευθύς εξ αρχής ζήτησα από τους συνεργάτες και την ομάδα μου, αφού ως γιατρός είμαι άνθρωπος των πράξεων και όχι των λόγων. Από αρχές λοιπόν του 2022 που ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος μου ανέθεσε τα καθήκοντα του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, καταφέραμε να δείξουμε και στους πολίτες ότι, όταν υπάρχει θέληση, οι λύσεις βρίσκονται και ότι η Περιφέρεια θα βρίσκεται δίπλα σε όποιον την χρειάζεται. Αυτός είναι και ο λόγος που έχουμε άριστες σχέσεις και συνεργασίες με όλους τους θεσμικούς και μη φορείς, με τους Δήμους, τις κοινότητές μας, τα σωματεία και τους συλλόγους μας, τους Τ.Ο.Ε.Β., τους παραγωγούς μας, αλλά και με κάθε πολίτη ξεχωριστά, τον οποίο θα συναντήσω και θα ακούσω προσωπικά για το ζήτημα που τον απασχολεί. Άλλωστε αυτός είναι και ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης, να υπηρετούμε και να προστατεύουμε τον συμπολίτη μας».

Θα θέλαμε ένα σύντομο απολογισμό για την παρουσία σας στη θέση του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας. Είστε ικανοποιημένος και ποιο είναι το αποτύπωμα που μένει;

«Από τις αρχές του 2022 και μετά από δύο χρόνια, όπου όλοι βιώσαμε τα αποτελέσματα της υγειονομικής κρίσης, σηκώσαμε τα μανίκια και βάλαμε σε προτεραιότητα έργα υποδομών, παρεμβάσεις βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών, αυξήσεις προυπολογισμού και δράσεις με κοινωνικό περιεχόμενο και αποτύπωμα. Τα δύο χρόνια που πέρασαν δεν ήταν εύκολα, ωστόσο καταφέραμε, με συνέπεια σε όσα είπαμε, να κάνουμε πολλά και να προετοιμάσουμε ακόμη περισσότερα για το επόμενο διάστημα. Ενδεικτικά αναφέρω ότι σε ένα μήνα από σήμερα, υπογράφεται η σύμβαση για την ριζική ανακαίνιση του Αμφιθεάτρου της Π.Ε. Καβάλας που ήταν και η πρώτη μου δέσμευση με το που ανέλαβα τα καθήκοντά μου, προκειμένου η Καβάλα να αποκτήσει επιτέλους τον χώρο έκφρασης και πολιτισμού που της αξίζει και που τον είχε στερηθεί επί τόσα χρόνια. Επιπλέον επενδύσαμε σε έργα οδικής ασφάλειας, με εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις σε όλο τον Νομό Καβάλας και την Θάσο και κατασκευή κόμβων, στοχευμένες παρεμβάσεις σε επικίνδυνα σημεία (θυμίζω την Νέα Ηρακλείτσα, τη Γαληψό και το Ποδοχώρι), σε εγγειοβελτιωτικές παρεμβάσεις με αντλητικά έργα, η δημοπράτηση και ολοκλήρωση του μεγάλου έργου για τον καθαρισμό των Τεναγών, συνεχείς καθαρισμούς και προμήθεια σωλήνων άρδευσης σε Τ.Ο.Ε.Β., έργα υποδομών όπως η συνέχιση και ολοκλήρωση της σπουδαίας παρέμβασης στο λιμάνι της Καβάλας. Θυμίζω επιπρόσθετα τον γόρδιο δεσμό του καθαρισμού της εισόδου του αλιευτικού καταφυγίου της Κάρυανης που και καταφέραμε να πάρουμε όλες τις αδειοδοτήσεις σε χρόνο ρεκόρ και ήδη επιχειρούμε εκεί. Αλλά έγιναν και παρεμβάσεις ενίσχυσης της πρωτοβάθμιας φροντίδας με ενίσχυση των Κέντρων Υγείας του Νομού μας με υπερσύγχρονα μηχανήματα. Τέλος δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση και σε κοινωνικές δράσεις, οργανώνοντας με μεγάλη επιτυχία δράσεις για την προστασία κατά της βίας, την προστασία στην παραλία και την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ οργανώνουμε στο επόμενο διάστημα και δράση για την οδική ασφάλεια. Ήμασταν δίπλα στους αγρότες μας στα δαιδαλώδη ζητήματα που τους απασχόλησαν, στην πρώτη γραμμή του αγώνα σε φυσικές καταστροφές (πυρκαγιά Θάσου, Διαλεκτού, πτώση Antonov) με ουσιαστική βοήθεια και στήριξη. Δίπλα σε όλους, στα μικρά και τα μεγάλα. Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε υπάρχει αρκετή δουλειά να γίνει ακόμα, αλλά είμαστε πανέτοιμοι να ανταποκριθούμε σε κάθε νέα πρόκληση με περισσότερη γνώση και εμπειρία».

Σχολιάστε μας γενικότερα τη διοίκηση του περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου. Πιστεύετε ότι αντεπεξήλθε στο δύσκολο έργο που είχε μπροστά της;

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την μέχρι τώρα πορεία της διοίκησης του περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, με τον οποίο έχω στενή συνεργασία, και θεωρώ ότι κατάφερε και συγκέντρωσε γύρω του νέους ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο όραμα για την Περιφέρειά μας, αλλά και την ίδια εργατικότητα, προσήλωση στους στόχους και μεθοδικότητα. Σε ό,τι αφορά τον Νομό μας, η Περιφέρεια αποτέλεσε και θα αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης και χρηματοδότη σε μεγάλα έργα, όπως η κατασκευή του δικτύου του φυσικού αερίου στην πόλη, ο νέος οδικός άξονας για την Δράμα, το μεγάλο έργο στα Τενάγη Φιλίππων, το έργο της δυτικής προσαγωγού στον Νέστο, και πολλά ακόμη που αφορούν την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών. Θυμίζω επίσης την ενίσχυση όλων σχεδόν των επαγγελματιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας με τη μη επιστρεπτέα προκαταβολή και όλων των δομών υγείας της Π.Α.Μ.Θ. με γενναίες χρηματοδοτήσεις, τόσο για μισθοδοσία προσωπικού όσο και για υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Οι βάσεις λοιπόν που μπήκαν επί της διοίκησης Χρήστου Μέτιου είναι στέρεες, συνεπώς εκτιμώ ότι το επόμενο διάστημα θα κυλήσει ακόμη καλύτερα για τους πολίτες της Π.Ε. Καβάλας. Άλλωστε ανακοινώνονται συνεχώς χρηματοδοτήσεις για καινούργια έργα και παρεμβάσεις σε όλο τον Νομό Καβάλας».

Όπως και στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές, ο συνδυασμός σας θα αναμετρηθεί με την «Περιφερειακή Σύνθεση». Ποιο πιστεύετε ότι θα είναι το αποτέλεσμα και πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο δικός σας επικεφαλής έχει το τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας;

«Όλα έχουν την σημασία τους. Και έχουν την σημασία τους κυρίως επειδή ο Χρήστος Μέτιος κατάφερε να πείσει τους κυβερνώντες και τον πρωθυπουργό, τόσο για το έργο που έχει γίνει μέχρι σήμερα, αλλά και για το πλάνο του την επόμενη περίοδο. Αυτός λοιπόν είναι και ο λόγος που την επομένη των εκλογών οι πολίτες θα εκτιμήσουν, θα αναγνωρίσουν και θα επανεκλέξουν τον συνδυασμό μας».

Είναι δύσκολο να συνδυάσετε τον ρόλο σας και ως αντιπεριφερειάρχης και ως ιατρός πνευμονολόγος και ως οικογενειάρχης;

«Είναι αρκετά δύσκολο όταν θέλεις να ανταποκρίνεσαι σε όλους τους ρόλους το ίδιο καλά. Αλλά όπως είπα, όταν υπάρχει θέληση και λίγη βοήθεια από τους δικούς σου ανθρώπους, όλα γίνονται. Είμαι πολύ τυχερός γιατί έχω μια πολύ καλή και υποστηρικτική σύζυγο, την Μελίνα και δύο υπέροχα και ήσυχα παιδιά που με στηρίζουν και με βοηθάνε τόσο στο σπίτι, όσο και στο ιατρείο μου. Το να άφηνα κάτι απ’ όλα, θα με έκανε μη ολοκληρωμένο άτομο και εν τέλει θα μου δημιουργούσε πρόβλημα. Έμαθα να αντιμετωπίζω τα προβλήματα στην Αντιπεριφέρεια ως ιατρός και να δίνω άμεσες λύσεις, όπου μπορώ, πρακτικά και αποτελεσματικά. Και επίσης ως πρώην νοσοκομειακός ιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας έμαθα να συνεργάζομαι με τις υπηρεσίες και να προωθώ το ομαδικό πνεύμα και την ομαδική νίκη».

Τέλος, ποιο είναι το μήνυμά σας προς τους συμπολίτες μας ενόψει των εκλογών;

«Να προσέλθουν όλοι στην κάλπη και να αναδείξουν άτομα με όρεξη και με σχέδιο που με την φρεσκάδα στην σκέψη θα πάνε την Π.Ε. Καβάλας ένα βήμα πιο μπροστά. Προσωπικά ζητώ τη στήριξή τους, ώστε να μπορώ να συνεχίσω να προσφέρω με την ίδια και ακόμα μεγαλύτερη ενέργεια για όλους, για την Καβάλα μας, για τον ευλογημένο μας τόπο».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγόρευση θαλασσίων δραστηριοτήτων στη Νέα Ηρακλείτσα

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καβάλας απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων,...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Θάσο

Κώστας Μανίτσας: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μας έδωσε στοιχεία...

Οργή των ιδιοκτητών ταξί με τους πειραματισμούς του δημάρχου

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος καταστρέφει την πόλη, δεν το...

Αρκεί η διαφωνία των γονέων για να αποφασίσει το δικαστήριο αποκλειστική επιμέλεια;

Σε περίπτωση που η από κοινού άσκηση της γονικής...

Πεσμένη η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης

Παναγιώτης Παπαευαγγέλου: Δεν υπήρξε η κίνηση που είχαμε άλλες...

Τελειωμό δεν έχουν τα πειράματα στην Πλατεία Καπνεργάτη!!!

Η νέα πρόταση για τη θέση της πιάτσας ταξί...

Ο Ιατρικός κόσμος κρατάει μικρό καλάθι

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό για την υγεία...

Καβάλα: Βιντεοσκοπούσε ζευγάρι σε κατάστημα

Συνελήφθη την 5-9-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς...