Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου, 2025
Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου, 2025

Αλέξης Πολίτης: Είναι άκαιρη η συζήτηση για το αν θα είμαι υποψήφιος στον δήμο Καβάλας

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img

Άκαιρο και ανώριμο να αποφασίσει κανείς από τώρα για το αν θα διεκδικήσει τον δήμο Καβάλας, χαρακτήρισε μιλώντας στην τοπική ΕΡΑ ο τ. αντιπεριφερειάρχης Καβάλας και νυν περιφερειακός σύμβουλος, Αλέξης Πολίτης, τα σενάρια και τις φήμες που τον θέλουν να διεκδικεί τον δήμο Καβάλας.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των δηλώσεών του, ο κ. Πολίτης αναφέρθηκε και στα πεπραγμένα της διοίκησης του Χριστόδουλου Τοψίδη στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς σε σύντομο χρονικό διάστημα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ανάληψη των καθηκόντων της.

«Πρέπει να περιμένουμε, τα βήματα γίνονται σταδιακά και σιγά σιγά μέρα με τη μέρα γίνονται ζυμώσεις. Όταν έρθει εκείνη η ώρα θα αποφασίσουμε…»

«Επειδή πολλά έχουν ακουστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, νομίζω ότι είναι πολύ πρώιμο να συζητάμε για την πιθανή υποψηφιότητά μου στον δήμο Καβάλας. Οτιδήποτε κι αν σκέφτεται κανείς, τέσσερα και πλέον χρόνια πριν από τις εκλογές να αποφασίσει κάτι τέτοιο, νομίζω ότι είναι και άκαιρο και ανώριμο. Η πολιτική είναι μία δυναμική κατάσταση, η οποία αλλάζει η μέρα με τη μέρα. Σαφώς και πρέπει να περιμένουμε. Είμαι ένα πολιτικό ον, μ’ αρέσει η ενασχόληση με τα κοινά, προσπαθώ να προσφέρω και μέσω του επαγγέλματός μου και μέσω της πολιτικής στην κοινωνία. Από εκεί και πέρα είναι κάτι που είναι πολύ νωρίς να το πει κανείς και νομίζω ότι όποιος κι αν το πει ίσως δεν έχει μια λογική βάση. Πρέπει να περιμένουμε, τα βήματα γίνονται σταδιακά και σιγά σιγά μέρα με τη μέρα γίνονται ζυμώσεις. Όταν έρθει εκείνη η ώρα θα αποφασίσουμε εγώ και η ομάδα μου και ο κάθε άνθρωπος που θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική για το τι μέλλει γενέσθαι. Αλλά νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για τέτοιες αποφάσεις κι οφείλω να το καταθέσω αυτό», ανέφερε σχετικά ο Αλέξης Πολίτης.

«Εξακολουθούν να «τρέχουν» τα έργα της δικής μας διοίκησης. Η συντριπτική πλειονότητα των έργων που ψηφίσαμε ήταν δικά μας…»

Μιλώντας στη συνέχεια για τη διοίκηση του κ. Τοψίδη επισήμανε αρχικά: «Ως παράταξη, αλλά κι εγώ προσωπικά, είχαμε αποφασίσει να δώσουμε πίστωση χρόνου στην νέα διοίκηση, ώστε να μπορεί να κριθεί μετά την πάροδο κάποιου ικανού χρονικού διαστήματος, προκειμένου να έχουμε ασφαλή εικόνα και συμπεράσματα, για να μπορούμε να μιλήσουμε, να κρίνουμε, να επικρατήσουμε ή να καταδικάσουμε καταστάσεις και ενδεχομένως στρεβλώσεις. Μετά από έναν περίπου χρόνο που έχει παρέλθει από την ανάληψη της διοίκησης της Π.Α.Μ.Θ. από την παράταξη του κ. Τοψίδη, έχουμε ικανά πλέον δείγματα γραφής. Αυτή τη στιγμή εξακολουθούν να «τρέχουν» τα έργα της δικής μας διοίκησης. Πρόσφατα ψηφίσαμε τον προϋπολογισμό, το τεχνικό πρόγραμμα, το σχέδιο δράσης για την επόμενη χρόνια. Η συντριπτική πλειονότητα των έργων που ψηφίσαμε ήταν δικά μας, οπότε εξακολουθεί η νέα διοίκηση και καλώς πράττει να «τρέχει» τα έργα τα δικά μας. Δεν έχουμε δει νέα έργα. Έχουμε δει πολλά ταξίδια όλο αυτό το διάστημα, αλλά έργα πολλά δεν έχουμε δει και περιμένουμε να δούμε για να κρίνουμε τα επόμενά τους βήματα».

«Είχαμε και την παρέμβαση του επικεφαλής μας, του κ. Μέτιου, για την υπόθεση Τοψίδη, η οποία πρέπει να πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης…»

«Από εκεί και πέρα τα περιφερειακά συμβούλια έχουν αλλάξει μορφή. Έχει καταργηθεί η απλή αναλογική, οπότε υπάρχουν ισχυρές πλειοψηφίες μέσα στα περιφερειακά συμβούλια. Αυτό εν μέρει βοηθά τη διοίκηση να έχει πιο βατό δρόμο κατά την άσκηση των καθηκόντων της, αλλά ίσως προκαλεί και κάποιες στρεβλώσεις σε ό,τι αφορά την αντιπολίτευση, μιας κι έχουν αποδυναμωθεί πολύ αριθμητικά. Το προχθεσινό συμβούλιο ήταν κομβικό. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή είναι κομβικά τα συμβούλια γιατί ψηφίζουμε όλα τα τεχνικά προγράμματα, τα σχέδια δράσης και τον προϋπολογισμό, οπότε η επόμενη χρόνια θα κριθεί από αυτό που ψηφίσαμε προχθές. Είχαμε και την παρέμβαση του δικού μας επικεφαλής, του κ. Μέτιου, για την υπόθεση Τοψίδη, η οποία πρέπει να πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Δεν είμαστε δικαστές, δεν ξέρουμε τι έχει γίνει ή τι δεν έχει γίνει. Από εκεί και πέρα ορθώς πράττει η παράταξη και ο κ. Μέτιος και απευθύνεται στους αρμόδιους θεσμούς, προκειμένου εκείνοι να αποφασίσουν για το αν υπάρχει κάτι μεμπτό ή μη», συμπλήρωσε ο κ. Πολίτης. 

«Δεν υπάρχει καμία απολύτως αναφορά της δικής μας συνδρομής και νομίζω ότι αυτό δεν είναι ούτε δίκιο, ούτε πολιτικά ορθό…»

«Δεν είμαι ικανοποιημένος από το έργο της σημερινής διοίκησης. Θυμίζω τη σκληρή κριτική που μας άσκησε για παράδειγμα για το φαινόμενο των πολλών κουνουπιών που έχουμε κάθε χρόνο λόγω της ιδιομορφίας ορισμένων περιοχών, με συνεχή δελτία Τύπου και μεγάλους τίτλους ότι ο Μέτιος κάνει κακό στη δημόσια υγεία κ.λπ. Ο ιός αυτός δεν έχει να κάνει με κανέναν Μέτιο ή Τοψίδη ή όποιον διοικεί. Κάτι άλλο που με στεναχώρησε και το είχα επικρίνει κιόλας έχει να κάνει με την αποσιώπηση των έργων, στα οποία εμείς βάλαμε το λιθαράκι, τα «τρέξαμε», τα φτάσαμε σε ένα σημείο μεγάλο ή μικρό δεν έχει σημασία, τα οποία έτυχε να τα εγκαινιάσει η νέα διοίκηση ή να τα «τρέξει». Δεν υπάρχει καμία απολύτως αναφορά της δικής μας συνδρομής και νομίζω ότι αυτό δεν είναι ούτε δίκιο, ούτε πολιτικά ορθό», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Αλέξης Πολίτης. 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ημερίδα για το Ιστορικό Κέντρο της Ελευθερούπολης

Το Σάββατο 1/11/2025 στο Αμφιθέατρο Φρίξος Παπαχρηστίδης στην Ελευθερούπολη,...

Σημαντική απόφαση για το Περιφερειακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία – Θράκη 2021-2027»

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοινώνει, με ιδιαίτερη...

Φίλιππος Αναστασιάδης: Το τσίπουρο είναι κομμάτι της ταυτότητάς μας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η Γιορτή Τσίπουρου στη...

Κλειστά την Παρασκευή τα ιδιωτικά ιατρικά εργαστήρια

Ο Σύνδεσμος Εργαστηριακών Ιατρών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοινώνει...

Energean: Σχέδιο για την προμήθεια φυσικού αερίου στην Κύπρο με αγωγό από το Ισραήλ

Έργο που ενισχύει την ενεργειακή ασφάλεια της Κύπρου και τη...

Τέλος καλό, όλα καλά με το κλειστό γυμναστήριο της Νέας Περάμου 

Φίλιππος Αναστασιάδης: Είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα του υπουργείου Αθλητισμού...

Παρέμβαση Μακάριου Λαζαρίδη για το κλείσιμο των υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Καβάλας...

«Το χαρτί να πάρω!»

Γράφει ο: Βασίλης Τσιάντος Καθηγητής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, τμήμα Φυσικής...