Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

14.000 μάσκες υψηλής προστασίας στους εκπαιδευτικούς από την Π. Ε. Καβάλας

Ημέρα:

14.000 μάσκες υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 – KN95) θα δοθούν στους 2.500 εκπαιδευτικούς των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Π.Ε. Καβάλας, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή (18/3), στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο αντιπεριφερειάρχης, Αλέξης Πολίτης.

«Πράξαμε το αυτονόητο σε συνεργασία με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε.Κ., θέλοντας να συνδράμουμε στο έργο των εκπαιδευτικών μας. Προμηθευτήκαμε 14.000 μάσκες υψηλής προστασίας, προκειμένου να μην υπάρξει κανένας εκπαιδευτικός μας που να μην έχει πρόσβαση σε αυτές τις ασφαλείς προστατευτικές μάσκες μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς», υπογράμμισε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Πολίτης.

Α. Πολίτης: «Ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει, προκειμένου να κλείσει η χρονιά ομαλά, όπως κύλησε στη διάρκεια των προηγούμενων μηνών. Ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε» – Α. Ιωσηφίδης: «Η κίνηση αυτή είναι ταυτόχρονα ουσιαστική και συμβολική…»

 «Δεν πρόκειται για μια κίνηση τρομολαγνείας. Αντίθετα είμαστε πολύ αισιόδοξοι για την πορεία της πανδημίας, ωστόσο ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει, προκειμένου να κλείσει η χρονιά ομαλά, όπως κύλησε στη διάρκεια των προηγούμενων μηνών. Ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε, είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό κι ευχόμαστε να πάνε όλα καλά και η επόμενη χρονιά να μας βρει χωρίς μάσκες και απαλλαγμένους από την λαίλαπα του κορωνοϊού», συμπλήρωσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο κ. Πολίτης.

Από τη μεριά του ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Καβάλας, Αλέκος Ιωσηφίδης δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Πολίτη για την προσφορά ενός μεγάλου αριθμού μασκών στους εκπαιδευτικούς. Η κίνηση αυτή είναι ταυτόχρονα ουσιαστική και συμβολική. Ουσιαστική γιατί οι εκπαιδευτικοί είναι εκτεθειμένοι στον ιό, οπότε είναι χρήσιμες, αλλά και συμβολική γιατί δείχνει τη σημασία που δείχνει ο αντιπεριφερειάρχης ως γιατρός για την υγεία, αλλά και την εκτίμηση για την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι έχουν συμβάλει τα μέγιστα στην πανδημία, διδάσκοντας τους μαθητές πως να προστατευτούν από τον ιό».

Γ. Κωστής: «Οι εκπαιδευτικοί μας βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή στη διάρκεια αυτής της μάχης που δόθηκε» – Χ. Παπαδόπουλος: «Υπάρχει κίνηση του ιού στα σχολεία και γι’ αυτό πρέπει να προστατεύονται όλοι. Η πρωτοβουλία αυτή είναι ουσιαστική γιατί στοχεύει στην προστασία αυτών που δουλεύουν στα σχολεία μας»

 Εκ μέρους της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Καβάλας, ο Γιώργος Κωστής, δήλωσε στα τοπικά μέσα: «Ευχαριστούμε κι εμείς με τη σειρά μας τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας για την ηθική στήριξη, γιατί οι εκπαιδευτικοί μας βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή στη διάρκεια αυτής της μάχης που δόθηκε. Πιστεύω ότι ανταποκρίθηκαν καλά, τηρήθηκαν τα μέτρα από όλους τους συναδέλφους μας. Ήδη πολλά από τα σχολεία από την Πέμπτη (17/3) έχουν λάβει τις μάσκες και υπάρχει θετική ανταπόκριση από τους εκπαιδευτικούς για την κίνηση αυτή».

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Καβάλας, Χρήστος Παπαδόπουλος επισήμανε: «Όταν ανέλαβε ο κ. Πολίτης με ρώτησε που «πονάμε» με την πανδημία και τι μπορούμε να κάνουμε. Του απάντησα «πονάμε» στα σχολεία. Εκεί είχαμε δεκάδες κρούσματα καθημερινά, αλλά και σε εκπαιδευτικούς. Ήταν πολύ καλή η πρωτοβουλία να πάρουμε μάσκες υψηλής προστασίας. Αντιστοιχούν πέντε σε κάθε εκπαιδευτικό και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά. Δεν έχουν σχέση με τις χειρουργικές, καθώς αν τις φοράμε σωστά, προστατεύουν κατά 95%. Αυτοί που κινδυνεύουν από τον ιό δεν είναι τα παιδιά, αλλά οι μεγαλύτεροι, γι’ αυτό στοχεύσαμε στους εκπαιδευτικούς. Είναι μάσκες ποιοτικές, ελεγμένες, με όλα τα πιστοποιητικά. Συνεργαζόμαστε καθημερινά με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, καθώς έχουμε κρούσματα διαρκώς. Υπάρχει κίνηση του ιού στα σχολεία και γι’ αυτό πρέπει να προστατεύονται όλοι. Η πρωτοβουλία αυτή είναι ουσιαστική, γιατί στοχεύει στην προστασία αυτών που δουλεύουν στα σχολεία μας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η οικογένεια του άτυχου κυνηγού ευχαριστεί όσους συμμετείχαν στις έρευνες για τον εντοπισμό του

Η οικογένεια του 86χρονου Γεώργιου Ποταμιάνου, του κυνηγού ο οποίος...

Αναβαθμίζεται σε Ταξιαρχία η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας

Την αναβάθμιση της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Καβάλας είχαν...

Η πίτα του Πολιτιστικού Συλλόγου Παληού “Μέγας Αλέξανδρος”

Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παληού “Μέγας...

Ματθαίος μέρος 3ο

της Αναστασίας Τερζόγλου Ο Ματθαίος, ανταποκρινόμενος απόλυτα στο όνομά που...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...