Τρίτη, 22 Απριλίου, 2025
Τρίτη, 22 Απριλίου, 2025

Αλέξης Πολίτης: Δεν συζητάμε κλείσιμο τμημάτων του ΔΙΠΑΕ

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Π.Ε. Καβάλας και του Ερευνητικού Εργαστηρίου Λογιστικής του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΔΙ.ΠΑ.Ε., υπεγράφη το μεσημέρι της Τετάρτης (13/4), στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αλέξη Πολίτη.

Στο πλαίσιο των δηλώσεων που έγιναν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στις δυο πλευρές, ο κ. Πολίτης υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα μνημόνιο αναπτυξιακό και παραγωγικό.

Α. Πολίτης: «Νομίζω πως η όποια συζήτηση περί κλεισίματος ή αναστολής τμημάτων ή μέρους αυτών είναι σίγουρα ανεπίκαιρη…»

 «Η υπογραφή αυτού του μνημονίου είναι ένα γεγονός πολύ επίκαιρο, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για πιθανά κλεισίματα τμημάτων. Όλες αυτές οι υφέρπουσες φημολογίες καθιστούν τέτοιες δράσεις ακόμη πιο σημαντικές και νομίζω ότι όλοι μας ως τοπική κοινωνία και φορείς να στηρίξουμε με σθένος την παραμονή και την ενίσχυση των υφισταμένων τμημάτων και γιατί όχι και να αναπτυχθούν και νέα τμήματα στο ΔΙ.ΠΑ.Ε., οπότε νομίζω πως η όποια συζήτηση περί κλεισίματος ή αναστολής τμημάτων ή μέρους αυτών είναι σίγουρα ανεπίκαιρη και δεν προσδίδει καμιά αισιοδοξία. Δεν θα πρέπει να βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη και είναι κάτι που υποστηρίζω με σθένος. Η παρουσία μας εδώ έχει και έναν συμβολικό χαρακτήρα», τόνισε στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Αλέξης Πολίτης.

Σταύρος Βαλσαμίδης: «Πολύ φοβάμαι ότι οι εξελίξεις θα επηρεάσουν γενικότερα όλα τα τμήματα σε όλα τα ιδρύματα, σε όλη την Ελλάδα…»

 Από τη μεριά του ο πρόεδρος του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΔΙ.ΠΑ.Ε., κ. Σταύρος Βαλσαμίδης δήλωσε: «Είμαστε σε μια περίοδο δύσκολη, με εξελίξεις στην περιοχή μας και γειτονικά τμήματα. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι που να αφορά το τμήμα που εκπροσωπούμε, αλλά πολύ φοβάμαι ότι οι εξελίξεις θα επηρεάσουν γενικότερα όλα τα τμήματα σε όλα τα ιδρύματα, σε όλη την Ελλάδα. Το τμήμα μας διαχρονικά πάνω από τέσσερις δεκαετίες που λειτουργεί, χρονικά έχει ένα ποσοστό απορρόφησης που φτάνει το 80%, χωρίς την περίοδο της πανδημίας. Κάνουμε πολλές μελέτες και όλες αυτές επαλήθευαν αυτά τα ποσοστά».

Να σημειωθεί ότι το Ερευνητικό Εργαστήριο  Λογιστικής του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΔΙ.ΠΑ.Ε., ιδρύθηκε το 2020 σαν επανίδρυση του παλαιού εργαστηρίου του πρώην Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: «Ο Χρήστος Ταμανάς υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια την τοπική κοινωνία της Θάσου»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος – Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας...

Καβάλα: Διέρρηξαν σπίτι και ταξί

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Δίωξης...

Λιμνιά Καβάλας: Πυροβόλησε τον γείτονά του για προσωπικές διαφορές

Συνελήφθη την Δευτέρα (21-4-2025) το βράδυ σε περιοχή της...

Έφυγε από την ζωή ο Χρήστος Ταμανάς

Έφυγε από την ζωή το πρωί της Τρίτης 22...

Ημέρα της Γης: Μνημόνιο EnEarth – Kavala Solutions για την υπόγεια αποθήκευση CO2 στον Πρίνο

Μια σημαντική συμφωνία με σημαντικά οφέλη για τη βιώσιμη...

Αποκαλυπτήρια μνημείου του Τηλέμαχου Τσιμηρίκα

Τα ξημερώματα της 8ης Δεκεμβρίου 2012 στην Μεσορόπη Καβάλας...

Μακάριος Λαζαρίδης:«Το Άγιο Φως οδηγός μας για ένα καλύτερο αύριο»

«Κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης, το Άγιο Πάσχα συμβολίζει τη...

Μήνυμα του Σεβ. Μητροπολίτου ΦΝΘ Στεφάνου για την Ανάσταση του Χριστού

Να αντισταθούμε και να οδηγήσωμε τους εαυτούς μας στην...