Κυριακή, 20 Ιουνίου, 2021

Το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. αρνείται τη δημιουργία νέων κόμβων επί της Εγνατίας

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, κ. Κώστας Αντωνιάδης, παρουσία και του Βουλευτή Καβάλας Μακάριου Λαζαρίδη, συναντήθηκε την Τρίτη 10 Μαρτίου 2020 με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή στην Αθήνα, στον οποίο επισήμανε ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης χρηματοδοτεί, μέσω του προγράμματος Δημοσίων επενδύσεων, την σύνταξη μελετών για τη μετατροπή του ημικόμβου της Πέρνης σε πλήρη κόμβο και τη δημιουργία ανισόπεδου κόμβου στην περιοχή Οφρυνίου. Και στις δύο μελέτες, φορέας σύνταξης και υλοποίησης, είναι η Εγνατία Οδός ΑΕ.

Παρ’ ολ’ αυτά με έγγραφό του, προς τον φορέα υλοποίησης, το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. αρνείται τη δημιουργία νέων κόμβων επί της Εγνατίας οδού. Όπως επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας είναι απαραίτητη, αφενός μεν η μετατροπή του ημικόμβου της Πέρνης σε Ανισόπεδο κόμβο, διότι συνδέεται με το Διεθνές Αεροδρόμιο της Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος», γεγονός που το επιβάλλουν και οι Ευρωπαϊκοί κανόνες ασφαλείας, αφετέρου δε η δημιουργία του ανισόπεδου κόμβου στην περιοχή του Οφρυνίου κρίνεται αναγκαία, εξαιτίας της ολοένα και αυξανόμενης τουριστικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής, αλλά και για λόγους δημόσιας ασφάλειας.

Ο Υπουργός κατανόησε και συντάχθηκε με τα επιχειρήματα του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας και υποσχέθηκε ότι θα μεριμνήσει άμεσα για την επίλυση των προβλημάτων που ανέκυψαν με το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. και την Εγνατία Οδό Α.Ε.

Διαφημίσεις