Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Τηλεδιασκέψεις για τον κορωνοϊό και μετρήσεις στον βιολογικό

Με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Κώστα Αντωνιάδη

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Ξεκίνησε από τη Δευτέρα (9/11) με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Κώστα Αντωνιάδη, η τηλεδιάσκεψη των θεσμικών φορέων, όπως και στο πρώτο lockdown, με στόχο να υπάρχει μια συνολική εικόνα σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού και τον περιορισμό της διασποράς της.

Στην τηλεδιάσκεψη αυτή, εκτός από τον κ. Αντωνιάδη, μετείχαν ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, οι τέσσερις δήμαρχοι της Π.Ε.Κ., ο αστυνομικός διευθυντής και ο λιμενάρχης Καβάλας.

Όπως τόνισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο κ. Αντωνιάδης, πρόκειται για ένα σημαντικό συντονιστικό όργανο, το οποίο μπορεί να έχει άμεση επέμβαση όπου κι όταν χρειαστεί. Η επόμενη τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 9 το πρωί της Τετάρτης (11/11) και θα ακολουθήσει μια ακόμη την Παρασκευή (13/11). Κάθε εβδομάδα, σε πρώτη φάση, θα γίνονται τρεις τηλεδιασκέψεις τις ημέρες που προαναφέρθηκαν.

Άρχισαν οι μετρήσεις στον Βιολογικό της Καβάλας για να διαπιστωθεί το ιικό φορτίο που υπάρχει στην περιοχή μας

Επίσης, την προηγούμενη εβδομάδα άρχισαν οι μετρήσεις των λυμάτων του Βιολογικού Σταθμού της Καβάλας, για να διαπιστωθεί το ιικό φορτίο του κορωνοϊού που υπάρχει στην περιοχή μας.

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνιάδη, τα στοιχεία θα εκτιμώνται σε βάθος χρόνου. Θα πραγματοποιούνται δυο δειγματοληψίες ανά εβδομάδα.

Το εν λόγω πρόγραμμα το «τρέχει» η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή της Αλεξανδρούπολης.

«Οι επιστήμονες μπορούν να υπολογίσουν το ιικό φορτίο στα λύματα, μεταφράζοντάς το παράλληλα σε αριθμό προσβληθέντων ατόμων από τον ιό. Είναι μια ακόμη πρωτοβουλία της Π.Ε.Κ. και της Διεύθυνσης Υγείας, ώστε πραγματικά να έχουμε μια καλύτερη εικόνα για το επόμενο διάστημα σχετικά με το επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή μας. Αποτελέσματα αναμένεται να έχουμε το επόμενο διάστημα», τόνισε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Αντωνιάδης.

spot_img

Διαφημίσεις