Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΣΟΠΠ Καβάλας: Προτεραιότητα στην ασφάλεια των πολιτών και στην προστασία των δασών

Ημέρα:

spot_img

Αλέξης Πολίτης: Είμαστε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς σε ετοιμότητα, ώστε να μην κινδυνεύσουν τα δάση μας, αλλά και να δράσουμε άμεσα και αποτελεσματικά για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών / Αυτό που προκρίναμε είναι ο σωστός συντονισμός των υπηρεσιών

Για τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ενόψει της  αντιπυρικής περιόδου, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Τετάρτη (12/4), μίλησαν στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν τη Μεγάλη Πέμπτη (13/4), ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης και ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε.Κ., Σταύρος Κιβράκης.

«Πάντα οι πρώτες συσκέψεις ενόψει τέτοιων θεμάτων είναι και οι πιο ουσιαστικές, μιας και υπήρξε μεγάλη συμμετοχή στη συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π. Τα συμπεράσματα που βγήκαν νομίζω ότι είναι πολλά. Βασικό μέλημα του σχεδίου που έχει εκπονήσει η Γ.Γ.Π.Π. με την επωνυμία «ΙΟΛΑΟΣ» είναι η ασφάλεια των πολιτών. Συζητήσαμε για όλα αυτά που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να είμαστε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς σε ετοιμότητα, ώστε να μην κινδυνεύσουν τα δάση μας, αλλά και να δράσουμε άμεσα και αποτελεσματικά αν χρειαστεί, για να διασφαλιστεί και η ασφάλεια των πολιτών, αλλά και τα ίδια τα δάση να μην κινδυνεύσουν», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο Αλέξης Πολίτης.

«Αυτό που προκρίναμε είναι ο σωστός συντονισμός των υπηρεσιών, προκειμένου όταν υπάρξει περιστατικό να αντιμετωπιστεί άμεσα…»

 «Αυτά που συζητήσαμε στη συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π., έχουν να κάνουν με το σχέδιο «ΙΟΛΑΟΣ», γιατί αυτή είναι η βάση πάνω στην οποία κινούμαστε. Από εκεί και πέρα αυτό που προκρίναμε είναι ο σωστός συντονισμός των υπηρεσιών, προκειμένου όταν υπάρξει περιστατικό να αντιμετωπιστεί άμεσα, αλλά και να υπάρξει πρόληψη. Μιλήσαμε για τον προγραμματισμό των εργασιών προληπτικού καθαρισμού της βλάστησης σε όλο το οδικού δίκτυο της Π.Ε. Καβάλας, κατά αρμοδιότητα φυσικά των εμπλεκόμενων φορέων, καθώς και σε εγκαταστάσεις και υποδομές πλησίον και εντός των δασικών εκτάσεων, σε συνεργασία με τις δασικές υπηρεσίες, όπου αυτό απαιτείται», τόνισε στη συνέχεια ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

Εκτενής αναδρομή και στις πυρκαγιές του 2022

Ο κ. Πολίτης αναφέρθηκε και στα περιστατικά πυρκαγιών που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι εμπλεκόμενοι φορείς το καλοκαίρι του 2022, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Στη διάρκεια της συνεδρίασης του Σ.Ο.Π.Π., κάναμε μια εκτενή αναδρομή και στα περιστατικά πυρκαγιών του 2022, με προεξέχουσα τη φωτιά της Θάσου, πέρυσι τον Αύγουστο, η οποία με συντονισμό, σωστή δράση και συνεννόηση των φορέων, δεν έλαβε έκταση και σε δυο 24ωρα έσβησε. Είχαμε όμως όπως ξέρουμε και επαναλαμβανόμενα περιστατικά και στα Κηπιά. Ο ανθρώπινος παράγοντας είναι ένα υπαρκτό γεγονός κι αυτό επιβεβαιώθηκε σε πολλές από τις πυρκαγιές που είχαμε».

Σ. Κιβράκης: Τον Ιούνιο αναμένονται τα PZL στην Π.Ε. Καβάλας – Στη συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π. όλοι ενημερώθηκαν και θα πρέπει να γνωρίζουν τις αρμοδιότητες που τους αναλογούν

 Από την πλευρά του ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καβάλας, Σταύρος Κιβράκης δήλωσε: «Με οδηγό τον «ΙΟΛΑΟ», συντάξαμε το σχέδιο της Περιφέρειας, το οποίο για εμάς είναι οδηγός. Εκεί περιλαμβάνονται οι αρμοδιότητες όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Η συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π. ήταν διευρυμένη, διότι υπάρχουν πολλοί φορείς που εμπλέκονται, όπως τα αεροδρόμια μας, ο ΤΑΡ, του οποίου το δίκτυο περνά μέσα από την Π.Ε. Καβάλας σε μεγάλο μήκος και άλλες υπηρεσίες, οι οποίες εμπλέκονται έτσι κι αλλιώς. Όλοι ενημερώθηκαν και θα πρέπει να γνωρίζουν τις αρμοδιότητες που τους αναλογούν».

Παράλληλα, όσον αφορά την άφιξη των PZL στο αεροδρόμιο της Καβάλας, ο Σ. Κιβράκης επισήμανε: «Τα δυο PZL και το ένα ελικόπτερο προσφέρουν τρομερή υπηρεσία στην Π.Ε. Καβάλας, κυρίως στο κομμάτι της πρόληψης, διότι όταν έχουμε υψηλό δείκτη επικινδυνότητας, από 3 και πάνω τα αεροπλάνα αυτά κάνουν περιπολίες. Προφανώς αρχές Ιουνίου θα είναι στην περιοχή μας, αλλά όλα αυτά έχουν σχέση και με το πως θα εξελιχθεί ο καιρός».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...

Εξαφανίστηκε νεαρός Καβαλιώτης

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Χρήστος Θώμος από Καβάλα εξαφανίστηκε στις 27-3-2024...

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...