Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024
Τρίτη, 5 Μαρτίου, 2024

Παρέμβαση του Αλέξη Πολίτη στο υπουργείο Μεταφορών για τα διόδια της Άσπρης Άμμου

Ημέρα:

Μετά την προχθεσινή (19/9/2022) επιστολή στην “Εγνατία Οδός Α.Ε.”, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αλέξης Πολίτης απέστειλε σήμερα 21/9/2022 επιστολή και στο υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών για το ίδιο θέμα, αυτό της ελεύθερης διέλευσης των δημοτών Καβάλας στα διόδια στα Άσπρα Χώματα (Άσπρη Αμμος).

Ζητώντας ταυτόχρονα την ένταξη και του δήμου Καβάλας στην διαδικτυακή πλατφόρμα τού εν λόγω υπουργείου, η οποία δίνει την δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης τού κάθε δημότη συγκεκριμένων περιοχών κοντά σε διόδια για την ελεύθερη πρόσβαση από και προς την μόνιμη διαμονή του.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Όπως ήδη γνωρίζετε, η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» ανακοίνωσε την λειτουργία από τις 28/9/2022 των Πλευρικών Σταθμών Διοδίων (Κλάδοι 1 και 2) στα Άσπρα Χώματα (στον κόμβο του νέου εμπορικού λιμανιού «Φίλιππος Β’») της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Ο συγκεκριμένος σταθμός διοδίων, στην επικράτεια του δήμου Καβάλας, είναι ο τρίτος στην Π.Ε. Καβάλας, μετά από αυτούς στην Μουσθένη και στον Άγιο Ανδρέα του δήμου Παγγαίου.

Την περασμένη Δευτέρα 19/9/2022 αποστείλαμε επιστολή στην «Εγνατία Οδός Α.Ε.» αιτούμενοι την ελεύθερη διέλευση των μόνιμων κατοίκων του δήμου Καβάλας από τα διόδια στα Άσπρα Χώματα.

Ευλόγως δίκαιο αίτημα, που αποτελεί και αίτημα ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας, η οποία έχει επανειλημμένως εκφράσει τις ανησυχίες και τα παράπονά της για το εν λόγω θέμα, με δεδομένη και την δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία.

Η επίλυση του ζητήματος είναι κρίσιμη και για την τοπική επιχειρηματικότητα και συνεπώς για την οικονομία της ευρύτερης περιοχής. Παράμετρος που προϋποθέτει την ελεύθερη οδική πρόσβαση συνολικά των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτή.

Το ίδιο καθεστώς ελεύθερης διέλευσης θα πρέπει να ισχύει και για τους εργαζόμενους στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Επιπροσθέτως, σας επισημαίνουμε τον κίνδυνο, με στόχο την αποφυγή των διοδίων στα Άσπρα Χώματα, μεγάλος αριθμός οχημάτων να διέρχεται μέσα από την Καβάλα και να επιδεινώσει καταλυτικά τον κυκλοφοριακό φόρτο, σε επίπεδα μάλιστα προ της δημιουργίας της παράκαμψης της πόλης μέσω της Εγνατίας Οδού.

Ως εκ τούτου, αναμένοντας την σχετική απόφαση της «Εγνατίας Οδού Α.Ε.», ζητούμε από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών την ένταξη της μοναδικής περιοχής της Π.Ε. Καβάλας, δηλαδή του δήμου Καβάλας, που δεν ισχύει η ελεύθερη διέλευση των μόνιμων κατοίκων από τον κοντινό σταθμό διοδίων, στον κατάλογο των περιοχών της χώρας οι κάτοικοι των οποίων έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση στην διαδικτυακή πλατφόρμα (https://mimed.ggde.gr/rsdl/) της Γενικής Γραμματείας Υποδομών, με σκοπό την ελεύθερη πρόσβαση από και προς την μόνιμη διαμονή τους.

Υπενθυμίζεται πως η πόλη της Καβάλας αποτελεί το μεγαλύτερο πληθυσμιακά αστικό κέντρο όλης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπως επίσης και ότι το καθεστώς της ελεύθερης διέλευσης υφίσταται ήδη για τους δημότες Παγγαίου για τα διόδια Μουσθένης και Αγίου Ανδρέα.

Ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκρισή σας για την ικανοποίηση του σημαντικού αυτού αιτήματος».

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΑΛΕΞΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Γ. Στασινός για εκτός σχεδίου δόμηση: Δεν μπορείς να «παίρνεις» ξαφνικά την περιουσία του πολίτη

Δικαίωμα δόμησης στις εκτός σχεδίου περιοχές, όπως ισχύει τα...

Καβάλα: Τροχαίο ατύχημα στην Τόσκα

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 4 Μαρτίου 2024...

«Από το Εξάστερο της Ανατολικής Θράκης στην Κεραμωτή»

Εκδήλωση του Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κεραμωτής «Ο ΝΕΣΤΟΣ» Μεγάλη...

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο συντάκτης του ανθελληνικού ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός έκανε...

Παρουσίαση του βιβλίου της Ρίκας Μπενβενίστε «Οι Ναυαγοί»

Η συγγραφέας - ιστορικός, Ρίκα Μπενβενίστε, παρουσίασε το απόγευμα...

Μεγάλη συμμετοχή στην 19η Αλφαβητοπαρέλαση

Με θέμα τις παροιμίες και ρεκόρ συμμετοχής πραγματοποιήθηκε την...

Νεκρή χελώνα ξέβρασε η θάλασσα στη Νέα Ηρακλείτσα

Άλλη μία νεκρή χελώνα καρέτα - καρέτα βρέθηκε δυστυχώς...