Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ο Αλέξης Πολίτης μιλά για τον τουρισμό, την πορεία των έργων και τον κορωνοϊό

Ημέρα:

spot_img

Εφικτό θεωρεί τον στόχο να «πιάσουμε» τα νούμερα του 2019, αλλά ακόμη και να τα ξεπεράσουμε στη διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης.

Στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο κ. Πολίτης εκτός από τον τουρισμό, απάντησε στο αν πρέπει να ανησυχούμε για την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα που δημιουργούνται στις δημόσιες συμβάσεις λόγω των ανατιμήσεων στα υλικά.

«Νομίζω ότι η κίνηση είναι ήδη σημαντική στις τουριστικές περιοχές των Π.Ε. Καβάλας και Θάσου. Θυμίζει καλοκαίρι του 2019, ίσως και περισσότερο θα έλεγα….»

 «Τουριστικά προμηνύεται ένα λαμπρό καλοκαίρι φέτος. Νομίζω ότι η κίνηση είναι ήδη σημαντική στις τουριστικές περιοχές των Π.Ε. Καβάλας και Θάσου. Θυμίζει καλοκαίρι του 2019, ίσως και περισσότερο θα έλεγα. Όσον αφορά εμάς, όπου εμπλεκόμαστε το κάναμε και θα το κάνουμε. Για παράδειγμα στον κόμβο του Αγίου Ανδρέα οι έξοδοι από Καβάλα προς Άγιο Ανδρέα είναι ανοιχτές, χωρίς διόδια, ενώ έγιναν και οι απαραίτητες ασφαλτοστρώσεις σε συνεργασία με την «Εγνατία Οδό». Ήταν αδιανόητο ο κόμβος που οδηγεί στα πιο τουριστικά σημεία της περιοχής μας να είναι κλειστός. Η παρέμβαση μας ήταν καίρια και νομίζω ότι αυτό το εισπράττουν και οι επαγγελματίες, οι συμπολίτες μας, αλλά και οι τουρίστες που έρχονται και δεν ταλαιπωρούνται με επιπλέον χιλιόμετρα, φεύγοντας με μια καλή εικόνα. Είναι εφικτός στόχος να «πιάσουμε» τα επίπεδα του 2019, αλλά και να τα ξεπεράσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Πολίτης.

«Αυτή τη στιγμή το Εθνικό Σύστημα Υγείας πιέζεται ελάχιστα, άρα δεν πρέπει να μας τρομάζει ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων…»

 Ερωτηθείς για το αν τα αυξανόμενα κρούσματα των τελευταίων ημερών μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στην τουριστική περίοδο, ο κ. Πολίτης απάντησε: «Οι σκληροί δείκτες είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Μειώνονται διαρκώς και από εκεί και πέρα το είχαμε πει ότι η μετάλλαξη «Όμικρον» ήταν το καλό σενάριο που αναμέναμε. Είναι πολύ αποδυναμωμένος ο ιός, θα αποδυναμωθεί περαιτέρω από τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού και νομίζω ότι δεν τίθεται θέμα ανησυχίας από την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων. Πάντα αυτό που κοιτάζαμε ήταν οι σκληροί δείκτες. Αυτή τη στιγμή το Εθνικό Σύστημα Υγείας πιέζεται ελάχιστα, άρα δεν πρέπει να μας τρομάζει ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων. Η λοίμωξη που προκαλεί η «Όμικρον» που κυριαρχεί είναι πολύ ήπια, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων για συμπολίτες μας που ούτως ή άλλως ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Η λοίμωξη αφορά κυρίως το ανώτερο αναπνευστικό και νομίζω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα».

Τροχοπέδη στην εκτέλεση έργων από τις ανατιμήσεις στα υλικά – Γίνονται προσπάθειες με στόχο την συντομότερη και πιο συμφέρουσα λύση εκτέλεσης έργων που πήγαν πίσω

 Αναφορικά με το θέμα σημαντικών έργων ασφαλτοστρώσεων που «κόλλησαν» λόγω των ανατιμήσεων στα υλικά, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας δήλωσε: «Όσον αφορά τις δημόσιες συμβάσεις γενικότερα, οι ανατιμήσεις στα υλικά είναι ένα γεγονός που μας δημιουργεί μια τεράστια τροχοπέδη στην τέλεση των έργων. Προέκυψε όπως είναι γνωστό θέμα με τις ασφαλτοστρώσεις στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, δύο έργων 1,2 εκ. ευρώ το καθένα, καθώς λόγω των ανατιμήσεων οι ανάδοχοι έκριναν ότι είναι ασύμφορα τα έργα και επί της ουσίας δήλωσαν αδυναμία να τα εκτελέσουν. Όλο αυτό δημιουργεί προβλήματα και μια κατάσταση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε και αντιμετωπίζουμε φυσικά με στόχο να πετύχουμε την πιο σύντομη και συμφέρουσα λύση για το ελληνικό δημόσιο γιατί δεν μπορούμε να περιμένουμε. Τα έργα πρέπει να γίνουν, οι ανάγκες είναι μεγάλες. Είμαστε σε καλό δρόμο κυρίως για το ένα έργο που είχε το πρόβλημα».

Με νέες μονάδες αντικαθίστανται πολλά γηρασμένα κλιματιστικά στο κτήριο της Αντιπεριφέρειας – Δεν θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα, παρά το αυξημένο ενεργειακό κόστος, επισημαίνει ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας

 Σε ερώτηση για το αν το κτήριο της Αντιπεριφέρειας θα αντιμετωπίσει πρόβλημα το φετινό καλοκαίρι λόγω του ενεργειακού κόστους, ο κ. Πολίτης απάντησε: «Το κόστος ενέργειας έχει εκτοξευθεί. Ωστόσο εμείς προσπαθούμε να αντέξουμε σε αυτές τις ανατιμήσεις και το κάνουμε η αλήθεια είναι. Τα γηρασμένα κλιματιστικά σε πολλά γραφεία του κτηρίου αντικαθίστανται με νέες μονάδες πολύ πιο αποδοτικές. Νομίζω ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα και επειδή των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, έχουμε προβλέψει αυτήν την κατάσταση και δεν θα αντιμετωπίσουμε σοβαρό πρόβλημα, αλλά θα πάμε καλά όσον αφορά την ενεργειακή μας επάρκεια».

Απρόσκοπτα η προσέλευση των πολιτών στο κτήριο της Αντιπεριφέρειας – Επιστροφή στην κανονικότητα, τονίζει ο Αλέξης Πολίτης

Τέλος, για το αν έχει επανέλθει η κανονικότητα στο διοικητήριο με την επιστροφή των πολιτών σε αυτό, ο Αλέξης Πολίτης σχολίασε: «Πλέον δεν ζητείται κάποιο πιστοποιητικό, είτε νόσησης είτε εμβολιασμού και η πρόσβαση στο κτήριο της Αντιπεριφέρειας είναι ελεύθερη για όλους τους πολίτες. Καλό είναι όμως να προσέχουμε και να τηρούμε κάποιες υγειονομικές συνήθειες που μας δίδαξε η πανδημία αυτά τα δυόμιση χρόνια. Πάντως είναι σημαντικό ότι έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα και η προσέλευση των πολιτών γίνεται ορθά και απρόσκοπτα».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...

Απεργία με κύρια αιτήματα την ακρίβεια και τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

Στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της...

Το Μουσικό Σχολείο θα ψάλλει τον Ακάθιστο Ύμνο στον ναό του Αγ. Νικολάου

Το Μουσικό Σχολείο της Καβάλας, στο πλαίσιο του παιδαγωγικού...

Χιλιάδες επισκέπτες στην «North Aegean Boat Show 2024»

Εξαιρετικά υψηλή ήταν η επισκεψιμότητα της πρώτης έκθεσης «North...

Συναυλία της Άννας Βίσση στην Καβάλα

Οι θαυμαστές της Άννας Βίσση θα έχουν την ευκαιρία...

Μ. Λαζαρίδης προς Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»

Σε απάντηση της ανακοίνωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του...