Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, 2022

Κ. Αντωνιάδης: Επιτακτική η ανάγκη επαναλειτουργίας του Τελωνείου της Εξοχής

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Την Πέμπτη 17 Ιουνίου, ώρα 12:00, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης παραβρέθηκε σε σύσκεψη αυτοδιοικητικών φορέων της Ανατολικής Μακεδονίας και της Βουλγαρίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Δράμα, μετά από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, με θέμα το άνοιγμα του Τελωνείου της Εξοχής.

Στην τοποθέτηση του ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης τόνισε την αναγκαιότητα της επαναλειτουργίας του μεθοριακού σταθμού του Τελωνείου Εξοχής, τι στιγμή μάλιστα που διαθέτει τις κατάλληλες κτηριακές υποδομές, ενισχύοντας μάλιστα το επιχείρημα του αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το έτος 2019 είχαμε περίπου 231.000 οδικές αφίξεις από το εν λόγω μεθοριακό σταθμό.

Τέλος επεσήμανε ότι η εισροή επισκεπτών και τουριστών από τη γειτονική χώρα έχει τεράστιο οικονομικό όφελος για την Π.Ε. Καβάλας, καθώς ο οδικός τουρισμός συμβάλει πάνω από το 20% στο τοπικό Α.Ε.Π. της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., γι αυτό συμφώνησε να συνταχθεί ένα κοινό υπόμνημα προς τις Ελληνικές αρχές, ώστε να ασκηθεί πίεση για να επαναλειτουργήσει πλήρως ο μεθοριακός σταθμός του Τελωνείου Εξοχής, άλλα και όλες οι πύλες εισόδου της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. με τα προβλεπόμενα, πάντοτε, υγειονομικά πρωτόκολλα και μέτρα προστασίας για την αποτροπή της διάδοσης του νέου κορωνοϊού.

spot_img

Διαφημίσεις