Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Εποικοδομητικές συναντήσεις του Αλέξη Πολίτη με διπλωμάτες του Καναδά και της Γεωργίας

Ημέρα:

spot_img

Σήμερα, Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Αλέξης Πολίτης στα πλαίσια ανάληψης των καθηκόντων του υποδέχθηκε στο γραφείο του, τον Πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα κ. Mark Allen.

Ο κ. Πολίτης καλωσόρισε τον Πρέσβη και τον ευχαρίστησε για την τιμή να επισκεφθεί την Καβάλα, καθώς είναι η πρώτη φορά που Πρέσβης του Καναδά επισκέπτεται την περιοχή και το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη. Τον κ. Allen συνόδευε ο επίτιμος Πρόξενος του Καναδά στη Θεσσαλονίκη κ. Παντελής Πετμεζάς.

Ο κ. Πολίτης αναφέρθηκε στους δυνατούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες εδώ και δεκάδες χρόνια, όπως επίσης και στο μεγάλο ενδιαφέρον της ΠΑΜΘ/ΠΕ Καβάλας για την δρομολόγηση κοινών δράσεων προς ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών σε τομείς του τουρισμού, της αγροτικής οικονομίας, των εξαγωγών και των επενδύσεων στην περιοχή. Διαβεβαίωσε τέλος τον κ. Allen, ότι από την θέση του θα αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο επικοινωνίας μεταξύ των φορέων της ΠΕ Καβάλας και των παραγωγικών φορέων του Καναδά προκειμένου να υπάρξουν αποτελέσματα από τις κοινές δράσεις.

Ο κ. Πρέσβης με τη σειρά του, αφού ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας για την θερμή υποδοχή και του ευχήθηκε συγχαρητήρια για την ανάληψη των καθηκόντων και για τις δράσεις του, αναφέρθηκε στην μεγάλη δραστηριοποίηση Καναδών επενδυτών στη χώρα μας, όπως επίσης και στην πρόθεση για στενότερη επαφή και συνεργασία. Εξέφρασε τον θαυμασμό του για την ομορφιά της Καβάλας και την πλούσια ιστορία της, και επισήμανε τις μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης σε πολλαπλά επίπεδα.

Ακολούθησε εθιμοτυπική ανταλλαγή δώρων, όπου ο Πρέσβης χάρισε στον Αντιπεριφερειάρχη ένα φωτογραφικό λεύκωμα του Καναδά και ο Αντιπεριφερειάρχης πρόσφερε στο Πρέσβη μία έντυπη έκδοση της Περιφέρειας ΑΜΘ για την Ανατολική Μακεδονία καθώς επίσης και τοπικά προϊόντα της περιοχής, με εκατέρωθεν αναφορά ότι θα ακολουθήσει νέα συνάντηση για σχεδιασμό δράσεων πολιτιστικού, κοινωνικοοικονομικού και τουριστικού ενδιαφέροντος.

Με τον Γενικό Πρόξενο της Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη κ. Nodar Komakhidze

Νωρίτερα, την ίδια ημέρα ο κ. Πολίτης υποδέχτηκε στο γραφείο του, τον Γενικό Πρόξενο της Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη κ. Nodar Komakhidze, ο οποίος συνοδευόταν από τον αστυνομικό του ακόλουθο κ. Shota Khurttsidze.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε λόγος για τις καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και τα κοινά στοιχεία που ενώνουν τους δύο λαούς, όπως είναι η θρησκεία και ο πολιτισμός. Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας ανέφερε ότι θα σταθεί αρωγός σε οποιαδήποτε δράση μπορεί να φέρει τους δύο λαούς πιο κοντά.

Ο κ. Πρόξενος ευχαρίστησε για την υποδοχή και υποσχέθηκε να δρομολογήσει νέα συνάντηση με σκοπό τη συνδιοργάνωση κοινής πολιτιστικής εκδήλωσης στην Καβάλα.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Νέες βραβεύσεις από την Energean σε σχολεία του Δήμου Καβάλας

Στον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση» Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η...

Κοινή ομιλία υποψήφιων ευρωβουλευτών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Καβάλας με την...

Λ. Παππάς: Το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές

«Δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους το ευρωπαϊκό διακύβευμα...

Πραγματικές αυξήσεις μισθών διεκδικούν οι δημόσιοι υπάλληλοι

Στην είσοδο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, συγκεντρώθηκαν...

Τεχνική βοήθεια από την Παγκόσμια Τράπεζα για θέματα του Περιγιαλίου

Για τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα μαζί με...

«Πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια. Η εφαρμογή στη Σύγχρονη Ορθοπαιδική»

Παρουσίαση του Ιατρείου Αναγεννητικής Ιατρικής Μυοσκελετικών Παθήσεων Μία ενδιαφέρουσα ομιλία...

Ερντογάν για Eurovision: Μακριά από αυτό το αίσχος – Προτάσσει ένα άφυλο είδος ως πρότυπο στους νέους

Για την υπογεννητικότητα στην Τουρκία μίλησε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Ταγίπ...

Στην Καβάλα το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Infinity 

Στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης...