Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Εξωστρέφεια και υποστελέχωση των υπηρεσιών στην κορυφή της ατζέντας του Αλέξη Πολίτη

Ημέρα:

spot_img

Το μεγάλο πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, τοποθετεί στην κορυφή της ατζέντας του, ο νέος αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης.

Όπως υπογράμμισε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη αλλά και το υπουργείο Εσωτερικών, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε στο εγγύς μέλλον να υπάρξουν θετικές ανακοινώσεις επί του θέματος.

«Πρέπει να δούμε τα του οίκου μας, ώστε να γίνουμε περισσότερο εξωστρεφείς και να διορθώσουμε ενδεχομένως τα όποια προβλήματα έχουν προκύψει…»

 «Ξεκινήσαμε κάνοντας μια καταγραφή των δυνάμεων μας και συνεχίζω την εντατική επικοινωνία με τις υπηρεσίες, προκειμένου να δούμε το επίπεδο της κάθε μιας ξεχωριστά. Ζήτησα να ενημερωθώ, ώστε να έχω γνώση του συνολικού έργου που έγινε την προηγούμενη χρονιά. Μίλησα με όλους τους διευθυντές των υπηρεσιών και συνεχίζω. Πρέπει να δούμε τα του οίκου μας, ώστε να γίνουμε περισσότερο εξωστρεφείς και να διορθώσουμε ενδεχομένως τα όποια προβλήματα έχουν προκύψει. Το μεγαλύτερο βέβαια πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι η υποστελέχωση των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Δυστυχώς οι δεσμεύσεις των μνημονίων ισχύουν μέχρι το 2024 και δεν μας επιτρέπουν να προσλάβουμε μόνιμο προσωπικό κι αυτό είναι ένα τεράστιο ζήτημα, το οποίο έχουμε θέσει και στο υπουργείο Εσωτερικών. Με τον κ. Πέτσα μας συνδέει μια στενή φιλία και συνεργασία και έχουμε θέσει συγκεκριμένους στόχους και με τον περιφερειάρχη, αλλά και με το υπουργείο, ώστε να λυθούν κάποια μείζονα προβλήματα υποστελέχωσης και νομίζω ότι στο εγγύς μέλλον θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ευχάριστες ειδήσεις», τόνισε χαρακτηριστικά για το θέμα ο Αλέξης Πολίτης.

«Ο χειμώνας είναι μπροστά και γι’ αυτό πρέπει να συνεχίσουμε δυναμικά. Γενικότερα είμαι υπέρ του προλαμβάνειν και όχι του θεραπεύειν κι αυτό προσπαθώ να εφαρμόσω και στη διοίκησή μου»

Αναφορικά με την ετοιμότητα της Π.Ε. Καβάλας για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινόμενων και του χειμώνα που υπάρχει ακόμη μπροστά, ο αντιπεριφερειάρχης, υπογράμμισε: «Η καθημερινότητα τρέχει δεν μπορεί να περιμένει. Στην πρόσφατη κακοκαιρία ήμασταν σε διαρκή ετοιμότητα και επικοινωνία με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και τους δήμους. Ευτυχώς τα φαινόμενα ήταν χαμηλής έντασης, όμως από την μεριά μας κινητοποιηθήκαμε όπου χρειάστηκε. Πρέπει να επισημάνω ότι θα έχουμε παγετό μέχρι μέχρι και το Σάββατο (15/1), ειδικά το βράδυ και νωρίς το πρωί, οπότε καλούμε τους πολίτες και δη τους οδηγούς να είναι πολύ προσεκτικοί. Ο χειμώνας είναι μπροστά και γι’ αυτό πρέπει να συνεχίσουμε δυναμικά. Γενικότερα είμαι υπέρ του προλαμβάνειν και όχι του θεραπεύειν κι αυτό προσπαθώ να εφαρμόσω και στη διοίκησή μου».

«Αν καταφέρουμε και απαλλαγούμε από τη γραφειοκρατία που ούτως ή άλλως μαστίζει διαχρονικά τον δημόσιο τομέα και ξεπεράσουμε τους σκοπέλους, ο στόχος που έχουμε θέσει για το Αμφιθέατρο της Π.Ε. Καβάλας θα πάρει σάρκα και οστά»

 Ερωτηθείς στη συνέχεια για το έργο της ανακαίνισης του Αμφιθεάτρου της Π.Ε. Καβάλας κι αν θα υπάρξουν εξελίξεις μέσα στο 2022 για αυτό, ο Αλέξης Πολίτης απάντησε: «Είναι ένα εμβληματικό έργο που πρέπει να προχωρήσει. Δεν νοείται Καβάλα χωρίς το Αμφιθέατρο της, δεν νοείται να μην έχουμε χώρο πολιτιστικής έκφρασης, αλλά και γενικότερα έκφρασης όλων των φορέων. Αν καταφέρουμε και απαλλαγούμε από τη γραφειοκρατία που ούτως ή άλλως μαστίζει διαχρονικά τον δημόσιο τομέα και ξεπεράσουμε τους σκοπέλους, ο στόχος που έχουμε θέσει για το συγκεκριμένο έργο θα πάρει σάρκα και οστά. Η πρώτη διαδικασία που πρέπει να τελειώσει έχει να κάνει με τη συγγραφή των τευχών δημοπράτησης, προκειμένου να συνεχίσουμε με τα υπόλοιπα. Αν δεν τελειώσει αυτό το κομμάτι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Οπότε βάλαμε στενά χρονοδιαγράμματα στην αρμόδια υπηρεσία, την οποία καλέσαμε σε εύλογο χρονικό διάστημα λίγων εβδομάδων ουσιαστικά να έχει τελειώσει με το συγκεκριμένο κομμάτι για να προχωρήσουμε. Το έργο αυτό είναι μια προτεραιότητα δική μου και πιστεύω βάσει της δυναμικής των υπαλλήλων μας,  ότι τα νέα για το Αμφιθέατρο θα είναι καλά. Εντός του 2022 θα υπάρχει εξέλιξη».

«Δυστυχώς απάντηση δεν έχω λάβει ακόμη από την Εγνατία Οδό. Εμείς θα συνεχίσουμε να πιέζουμε. Δεν σταματάμε εδώ. Η πίεση δεν γίνεται μόνο με έγγραφα, αλλά και με πράξεις επί της ουσίας»

 Αναφορικά με την επιστολή που απέστειλε στην Εγνατία Οδό και αν έχει λάβει κάποια απάντηση, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας σημείωσε: «Οι οχλήσεις στην Εγνατία Οδό γίνονται και σε επίπεδο περιφερειάρχη και ο προκάτοχός μου πολλές φορές έκανε το ίδιο προκειμένου να ενημερωθεί. Έπραξα το αυτονόητο από την πρώτη μέρα που ανέλαβα καθήκοντα και κάλεσα με ένα επείγον έγγραφο την εταιρεία να απαντήσει τα αυτονόητα. Που βρισκόμαστε για τέσσερα εμβληματικά έργα. Πρόκειται για την πεσμένη γέφυρα στο παλιό νοσοκομείο, την περιμετρική της Καβάλας, τη σύνδεση Δράμας – Καβάλας και τον δρόμο από το αεροδρόμιο μέχρι τον κόμβο της παλιάς εθνικής οδού Καβάλας – Ξάνθης. Πρέπει να μας δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για το επίπεδο στο οποίο βρισκόμαστε. Δυστυχώς απάντηση δεν έχω λάβει ακόμη. Εμείς θα συνεχίσουμε να πιέζουμε. Δεν σταματάμε εδώ. Η πίεση δεν γίνεται μόνο με έγγραφα, αλλά και με πράξεις επί της ουσίας».

«Το 2022 θα είναι η χρονιά που θα δούμε τις πρώτες συνδέσεις φυσικού αερίου στην Καβάλα. Όταν ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο έργο θα αλλάξει τον ρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συνολικά…»

 Σε σχέση με το ξεκίνημα του έργου του φυσικού αερίου στην Π.Ε. Καβάλας, ο Αλέξης Πολίτης επισήμανε: «Είναι επίσης ένα εμβληματικό έργο που φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Χρήστου Μέτιου, ο οποίος όλο αυτό το διάστημα έτρεξε να το φέρει σε πέρας. Το 2022 θα είναι η χρονιά που θα δούμε τις πρώτες συνδέσεις φυσικού αερίου στην Καβάλα. Όταν ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο έργο θα αλλάξει τον ρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συνολικά. Φθηνή μορφή ενέργειας με ιδιαίτερα φιλικό αποτύπωμα στο περιβάλλον και πέρα από τις πολλές θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν η ίδια η επένδυση θα αλλάξει σημαντικά το επίπεδο ζωής μας. Η σημασία του έργου αυτού είναι πολυεπίπεδη. Η Περιφέρεια μας σταματά να είναι ένα ενεργειακό πέρασμα και γίνεται ένας ενεργειακός κόμβος».

«Το 2022 θα είναι μια σημαντική χρονιά χωρίς πανδημική κρίση στην μορφή που τη γνωρίσαμε με πολύ περισσότερες ευκαιρίες και εφαλτήρια ανάπτυξης»

Τέλος, κληθείς να στείλει ένα μήνυμα στους πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας για τη νέα χρονιά, ο Αλέξης Πολίτης τόνισε: «Γενικότερα το 2022 πιστεύω ότι θα είναι μια λαμπρή χρονιά, η οποία δεν θα θυμίζει σε τίποτα τις προηγούμενες δυο της πανδημικής κρίσης που τόσα δεινά μας προκάλεσε. Όπως όλα δείχνουν το 2022 θα είναι μια σημαντική χρονιά χωρίς πανδημική κρίση στην μορφή που τη γνωρίσαμε μέχρι σήμερα και σίγουρα με πολύ περισσότερες ευκαιρίες και εφαλτήρια ανάπτυξης».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Ύμνοι Αγγέλων σε Ρυθμούς Ανθρώπων» στην Κωνσταντινούπολη

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας συμπράττει με τη διεθνούς φήμης...

Το μπλουζάκι του κ. Τσούνη και το EuroPride!

Αν αναρωτιέστε για ποιον λόγο η κυβέρνηση του Κ....

Πολύς κόσμος στο Carnival Shopping party

Εκατοντάδες Καβαλιώτες και επισκέπτες της πόλης ήταν καλεσμένοι στο...

«Μικρά συζυγικά εγκλήματα» του Schmitt Eric-EmmanueL στο «Αυλαία»

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ ΛΙΖΑ. Εντάξει: εξέφρασα τη γνώμη...

Πολλά τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ

Κώστας Πανταζής: Δρομολόγια προς την Ξάνθη και από την...

«Λίφτινγκ» στο Βερούλειο μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου

Κωνσταντίνος Χατζηαναστασίου: Το γήπεδο υπερχρησιμοποιείται Για τα θέματα που αφορούν...

Μετά από δύο μήνες πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Μετά από δίμηνη ταλαιπωρία, οι δεκάδες εργαζόμενοι μέσω ΕΣΠΑ...

Την επόμενη εβδομάδα η εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Παναγία

Πρόστιμα σε όσους πωλούν φρούτα στους δρόμους και στις...