Αλέξης Πολίτης: Δεν συζητάμε κλείσιμο τμημάτων του ΔΙΠΑΕ

Ημέρα:

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Π.Ε. Καβάλας και του Ερευνητικού Εργαστηρίου Λογιστικής του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΔΙ.ΠΑ.Ε., υπεγράφη το μεσημέρι της Τετάρτης (13/4), στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αλέξη Πολίτη.

Στο πλαίσιο των δηλώσεων που έγιναν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στις δυο πλευρές, ο κ. Πολίτης υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα μνημόνιο αναπτυξιακό και παραγωγικό.

Α. Πολίτης: «Νομίζω πως η όποια συζήτηση περί κλεισίματος ή αναστολής τμημάτων ή μέρους αυτών είναι σίγουρα ανεπίκαιρη…»

 «Η υπογραφή αυτού του μνημονίου είναι ένα γεγονός πολύ επίκαιρο, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για πιθανά κλεισίματα τμημάτων. Όλες αυτές οι υφέρπουσες φημολογίες καθιστούν τέτοιες δράσεις ακόμη πιο σημαντικές και νομίζω ότι όλοι μας ως τοπική κοινωνία και φορείς να στηρίξουμε με σθένος την παραμονή και την ενίσχυση των υφισταμένων τμημάτων και γιατί όχι και να αναπτυχθούν και νέα τμήματα στο ΔΙ.ΠΑ.Ε., οπότε νομίζω πως η όποια συζήτηση περί κλεισίματος ή αναστολής τμημάτων ή μέρους αυτών είναι σίγουρα ανεπίκαιρη και δεν προσδίδει καμιά αισιοδοξία. Δεν θα πρέπει να βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη και είναι κάτι που υποστηρίζω με σθένος. Η παρουσία μας εδώ έχει και έναν συμβολικό χαρακτήρα», τόνισε στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Αλέξης Πολίτης.

Σταύρος Βαλσαμίδης: «Πολύ φοβάμαι ότι οι εξελίξεις θα επηρεάσουν γενικότερα όλα τα τμήματα σε όλα τα ιδρύματα, σε όλη την Ελλάδα…»

 Από τη μεριά του ο πρόεδρος του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΔΙ.ΠΑ.Ε., κ. Σταύρος Βαλσαμίδης δήλωσε: «Είμαστε σε μια περίοδο δύσκολη, με εξελίξεις στην περιοχή μας και γειτονικά τμήματα. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι που να αφορά το τμήμα που εκπροσωπούμε, αλλά πολύ φοβάμαι ότι οι εξελίξεις θα επηρεάσουν γενικότερα όλα τα τμήματα σε όλα τα ιδρύματα, σε όλη την Ελλάδα. Το τμήμα μας διαχρονικά πάνω από τέσσερις δεκαετίες που λειτουργεί, χρονικά έχει ένα ποσοστό απορρόφησης που φτάνει το 80%, χωρίς την περίοδο της πανδημίας. Κάνουμε πολλές μελέτες και όλες αυτές επαλήθευαν αυτά τα ποσοστά».

Να σημειωθεί ότι το Ερευνητικό Εργαστήριο  Λογιστικής του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΔΙ.ΠΑ.Ε., ιδρύθηκε το 2020 σαν επανίδρυση του παλαιού εργαστηρίου του πρώην Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Παναγιώτης Μαμτσαδέλης: Μεγάλη ευθύνη η θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου

«Παρά την ηλικία μου ο κ. Μουριάδης με εμπιστεύεται...

Ο Τόνι Σφήνος στην Καβάλα 

O γνωστός καλλιτέχνης Τόνι Σφήνος θα βρεθεί στην Καβάλα την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου...

Με μικροκάμερες προσπαθούν να προστατέψουν τις λιγοστές ελιές

Με μικροκάμερες προσπαθούν να προστατέψουν από τους επιτήδειους τις...

Τ. Ελευθεριάδου: Δεν μπορώ να αντιληφθώ τους λόγους αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Έχει ξεκινήσει...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Μεγάλη η παρακαταθήκη του Βασίλη Βασιλικού»

Ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έκανε ο...

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Κεραμωτής στα Άδανα της Τουρκίας

Κατά την εβδομάδα 12 με 18 Νοεμβρίου 2023, εφτά μαθήτριες...

Πέθανε ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός

Πέθανε ο βραβευμένος συγγραφέας, Βασίλης Βασιλικός, σε ηλικία 89 ετών. Πρόκειται...

Με τρύπιες στέγες η πολιτιστική κληρονομιά της Καβάλας

Από το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού Καβάλας,...