Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Έργο μεγάλης σημασίας η παράκαμψη του Πρίνου

Ημέρα:

spot_img

Ως ένα σημαντικό έργο, το οποίο θα συμβάλει στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της Θάσου, χαρακτήρισε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, την παράκαμψη του οικισμού της Σκάλας Πρίνου.

Πιο συγκεκριμένα, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αντωνιάδης, την προηγούμενη εβδομάδα και με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ, εγκρίθηκε από την οικονομική επιτροπή, η μελέτη του εν λόγω έργου.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Καβάλας έχει ήδη συντάξει τα τεύχη δημοπράτησης, αλλά και την προκήρυξη, ώστε τις επόμενες ημέρες να δημοπρατηθεί το έργο

 «Όπως είναι γνωστό όλη η κυκλοφορία διεξάγεται μέσα από τον οικισμό της Σκάλας του Πρίνου, με αποτέλεσμα να δημιουργείται τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα, ιδιαίτερα στη διάρκεια των θερινών μηνών, οπότε και αυξάνεται κατακόρυφα το τουριστικό ρεύμα. Πέρα από την κυκλοφοριακή συμφόρηση, υπάρχει κίνδυνος και για τους πεζούς, αλλά και για τα παιδιά που παίζουν στην παρακείμενη πλατεία. Το έργο αυτό ήταν ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων, αλλά και γενικότερα της Θάσου. Αρκεί να λάβουμε υπόψη ότι εκεί βρίσκεται το Κέντρο Υγείας του νησιού, όπως επίσης και το πορθμείο που συνδέει τον Πρίνο με το λιμάνι της Καβάλας. Άρα είναι πολύ σημαντικό να γίνει αυτή η παράκαμψη, ώστε τα οχήματα να μη διέρχονται μέσα από τον οικισμό. Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Καβάλας έχει ήδη συντάξει τα τεύχη δημοπράτησης, αλλά και την προκήρυξη, ώστε τις επόμενες ημέρες να δημοπρατηθεί και μόλις ολοκληρωθεί η μελέτη να αρχίσει η κατασκευή του σημαντικού έργου», σημείωσε σχετικά με το θέμα ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

«Σε συνεργασία και με τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να διεκδικήσουμε ένα δίκαιο αίτημα, που έχει να κάνει με την αποζημίωση των παραγωγών σταφυλιών της Π.Ε. Καβάλας…»

 Στο πλαίσιο των δηλώσεών του στον «Ενήμερο», ο Κώστας Αντωνιάδης αναφέρθηκε και στις ενέργειες που καταβάλλονται για να αποζημιωθούν οι παραγωγοί σταφυλιών του δήμου Παγγαίου, οι οποίοι πέρα από τις καιρικές συνθήκες επλήγησαν και από την πανδημία. Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας δήλωσε για το θέμα: «Σε συνεργασία και με τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να διεκδικήσουμε ένα δίκαιο αίτημα, που έχει να κάνει με την αποζημίωση των παραγωγών σταφυλιών της Π.Ε. Καβάλας, οι οποίοι είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται λόγω της πανδημίας και των καιρικών συνθηκών. Στόχος μας είναι να λάβουν ενίσχυση μέσω από τα προγράμματα de minimis. Γίνονται προσπάθειες στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αλλά και στο υπουργείο Εσωτερικών, για την καταβολή αποζημιώσεων λόγω της πανδημίας. Οι παραγωγοί σταφυλιών είδαν πέρυσι να μειώνονται δραματικά τα εισοδήματά τους. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αυξηθούν τα χρέη τους προς τρίτους. Δυστυχώς τα τελευταία τρία χρόνια δέχονται συνεχή πλήγματα από τις καιρικές συνθήκες, αλλά και από την πανδημία. Γι’ αυτό πρέπει και οφείλουμε να στηρίξουμε τους παραγωγούς σταφυλιών του δήμου Παγγαίου. Αυτό κάνει η Π.Ε. Καβάλας, μέσω της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας. Έχουμε αποστείλει όλα τα στοιχεία στο αρμόδιο υπουργείο, ώστε να αποζημιωθούν οι αγρότες μας, όπως ήδη συνέβη σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες της χώρας μας».

Βελτίωση της παράπλευρης οδού του τμήματος Κοκκινοχώματος – Αμισιανών, συνολικού προϋπολογισμού 235.000 ευρώ

 Παράλληλα, ο Κώστας Αντωνιάδης αναφέρθηκε και σε ένα ακόμη σημαντικό οδικό έργο, που αφορά τη βελτίωση του τμήματος Κοκκινοχώματος – Αμισιανών και πιο συγκεκριμένα της παράπλευρης οδού, όπου ιδιαίτερα στη διάρκεια των χειμερινών μηνών το συγκεκριμένο τμήμα πλημμυρίζει. Όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, έχει ήδη συνταχθεί το τεχνικό δελτίο του έργου, ώστε να γίνει μια σημαντική παρέμβαση με καθαίρεση τριών υφιστάμενων τάφρων, αλλά και η κατασκευή ενός νέου οχετού. Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 235.000 ευρώ, ενώ θα πραγματοποιηθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης, σήμανσης, καθώς και στηθαίων ασφαλείας. Επίσης σε τμήμα περίπου 200 μέτρων θα γίνει τοποθέτηση συρματοκιβωτίων για την προστασία των πρανών.

«Όσοι περισσότεροι εμβολιαστούν, τόσο πιο γρήγορα θα χτιστεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας έναντι του ιού…»

Τέλος, αναφερόμενος στην υγειονομική κατάσταση της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, ο Κώστας Αντωνιάδης δήλωσε: «Πράγματι το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί σημαντικά οι εμβολιασμοί στην περιοχή μας και ίσως έχουμε συνειδητοποιήσει ότι για να βρούμε ξανά την κανονικότητα μας πρέπει να εμβολιαστούμε. Αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπουμε κι εμείς. Όσοι περισσότεροι εμβολιαστούν, τόσο πιο γρήγορα θα χτιστεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας έναντι του ιού. Πλησιάζουμε στις γιορτές και γι’ αυτό είναι καλό να σπεύσουν να εμβολιαστούν όσοι δεν το έκαναν μέχρι σήμερα, αλλά και να κάνουν την τρίτη δόση όσων παρήλθε το εξάμηνο. Γενικότερα πάντως, παρά τη σταθεροποίηση της κατάστασης στην περιοχή μας δεν μπορώ να δηλώσω ικανοποιημένος. Υπάρχει ένας έντονος προβληματισμός, η Π.Ε. Καβάλας είναι στο βαθύ κόκκινο εδώ και καιρό. Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο διάστημα, αλλά αισιοδοξώ ότι σύντομα θα καταφέρουμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα που τόσο μας έλειψε».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Είμαστε η Κυβέρνηση της μείωσης των φόρων και της αύξησης μισθών και συντάξεων»

Τη σημαντικότητα του νέου κώδικα φορολογικής διαδικασίας για τον...

Τι ζήτησαν οι Επαγγελματίες της Περάμου από τον δήμαρχο Παγγαίου

Από το Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Επαγγελματιών Νέας Περάμου...

«Ρωμαίος και Αννέτα» στο «Μικρό» της Μονής Λαζαριστών, σε σκηνοθεσία Άννας Φόνσου

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Το ρομαντικό δράμα «Ρωμαίος και...

Επισκέψιμο από τον Μάιο το Αρχαίο θέατρο της Θάσου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας ανακοινώνει ότι από 13/5/2024 το...

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...