Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, 2023

 Διεύθυνση Υγείας Καβάλας: Καθαρά τα νερά της Καλαμίτσας

Ημέρα:

Με αφορμή δημοσιεύματα αναφορικά με την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης στην ακτή της Καλαμίτσας η Δ/νση Δημ. Υγείας και Κοιν. Μέριμνας της ΠΕ Καβάλας ανακοινώνει προς το κοινό ότι μετά από έλεγχο και δειγματοληψία θαλάσσιου ύδατος που πραγματοποιήθηκε στο δυτικό άκρο της ακτής πλησίον αγωγού ομβρίων υδάτων την Παρασκευή 15/7/2022 σε συνεργασία με την Λιμενική Αστυνομία Καβάλας και λήψη των αποτελεσμάτων την Τρίτη 19/7/2022 , δεν προέκυψε καμία επιβάρυνση του νερού κολύμβησης αντιθέτως οι τιμές των μετρήσεων σε E. coli, εντερόκοκκους και ολικά κολοβακτηριοειδή, βρίσκονταν εντός των φυσιολογικών ορίων  σύμφωνα με την αριθ, Η.Π. 8600/416/Ε103/26-2-2009 ΚΥΑ περί ποιότητας και μέτρων διαχείρισης υδάτων κολύμβησης.

Υπενθυμίζουμε στους πολίτες της ΠΕ Καβάλας, τα αναφερόμενα στην παρ. Γ της αριθ. 201323/2416/6-7-2022 Απόφασης Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καβάλας την οποία δημοσιεύσαμε προσφάτως με Δελτίο Τύπου, σύμφωνα με την οποία συνιστούμε την αποφυγή κολύμβησης σε απόσταση 50μ. εκατέρωθεν των στομίων εκβολής όλων των αγωγών ομβρίων και ιδίως μετά από βροχή.

Επίσης ενημερώνουμε το κοινό ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η τακτική παρακολούθηση και ο χαρακτηρισμός της ποιότητας υδάτων ακτών κολύμβησης, όπως αυτές έχουν ορισθεί με απόφαση Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, πραγματοποιείται μέσω προγράμματος δειγματοληπτικών ελέγχων της Ειδ. Γραμ. Υδάτων του ΥΠΕΝ  ενώ η ΠΕ Καβάλας επιλαμβάνεται σε έκτακτα περιστατικά ρύπανσης ενημερώνοντας το κοινό για τυχόν αποφυγή ή απαγόρευση κολύμβησης εκδίδοντας σχετική απόφαση, εφόσον χρειαστεί για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, επιβλέποντας την εφαρμογή της από τις αρμόδιες δημοτικές Αρχές.

Τέλος αναφορικά με την πιθανολογούμενη άνομη διάθεση λυμάτων εντός του αγωγού όμβριων υδάτων πλησίον του σημείου της ακτής, η Δ/νση Δημόσιας Υγείας Π.Ε. Καβάλας συνεχίζει τις απαραίτητες ενέργειες διερεύνησης του περιστατικού σε συνεργασία με τις συναρμόδιες Υπηρεσίες σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η οικογένεια του άτυχου κυνηγού ευχαριστεί όσους συμμετείχαν στις έρευνες για τον εντοπισμό του

Η οικογένεια του 86χρονου Γεώργιου Ποταμιάνου, του κυνηγού ο οποίος...

Αναβαθμίζεται σε Ταξιαρχία η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας

Την αναβάθμιση της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Καβάλας είχαν...

Η πίτα του Πολιτιστικού Συλλόγου Παληού “Μέγας Αλέξανδρος”

Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παληού “Μέγας...

Ματθαίος μέρος 3ο

της Αναστασίας Τερζόγλου Ο Ματθαίος, ανταποκρινόμενος απόλυτα στο όνομά που...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...