Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου, 2026
Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου, 2026

Αλέξης Πολίτης: Υπήρξε συναίνεση στο θέμα του φωτοβολταϊκού πάρκου στη Λεκάνη

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Για την ομόφωνη αρνητική απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου στη Λεκάνη του Δήμου Νέστου, μίλησε τοπική ΕΡΑ, ο περιφερειακός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης και τέως αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης.

«Το θέμα του φωτοβολταϊκού πάρκου στη Λεκάνη συζητήθηκε εκτενώς στο πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο, όπου ομόφωνα το σώμα αποφάσισε να εκφράσει τις αντιρρήσεις του επί του συγκεκριμένου φωτοβολταϊκού πάρκου, το οποίο θα επηρεάσει αρνητικά την ζωή, την οικονομία, την γεωγραφία, την ανθρωπογεωγραφία όχι μόνο της Λεκάνης, αλλά όλης της Δημοτικής Ενότητας Ορεινού του Δήμου Νέστου», υπογράμμισε σχετικά με το θέμα ο Αλέξης Πολίτης.

«Υπήρξε συναίνεση, υπήρξε ομοφωνία και η αυτοδιοίκηση γι’ αυτό υπάρχει, γι’ αυτό είμαστε εκεί που είμαστε, προκειμένου να συναποφασίζουμε για το κοινό καλό. Και νομίζω το κοινό καλό είναι προφανές στην περίπτωση αυτή…»

«Είναι κάτι που δεν πρέπει να περάσει, δεν πρέπει να γίνει. Παρά τις αντεγκλήσεις, που λογικό είναι να σημειώνονται στο περιφερειακό συμβούλιο, υπήρξε συναίνεση, υπήρξε ομοφωνία και η αυτοδιοίκηση γι’ αυτό υπάρχει, γι’ αυτό είμαστε εκεί που είμαστε, προκειμένου να συναποφασίζουμε για το κοινό καλό. Και νομίζω το κοινό καλό είναι προφανές στην περίπτωση αυτή. Ήταν μία απόφαση της προηγούμενης Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης, την οποία είχαν ψηφίσει άπαντες και η παράταξη που διοικεί σήμερα και εκείνη το είχε ψηφίσει τότε το θέμα. Αλλά η διοίκηση γι’ αυτό είναι ένας ζωντανός οργανισμός που όταν εντοπίζει αστοχίες διορθώνονται. Οπότε νομίζω καλώς υπήρξε αυτή η απόφαση και δόθηκε μια πολύ καλή πρώτη αρχή στους κατοίκους της Λεκάνης με αυτήν την ομόφωνη απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να τρέξουν οι διαδικασίες. Αυτές  είναι χρονοβόρες, αλλά νομίζω ότι με τη βοήθεια όλων, θα καταφέρουμε τελικά να μη γίνει ένας τέτοιος φωτοβολταϊκός σταθμός στην περιοχή της Λεκάνης», επισήμανε ακόμη στις δηλώσεις του για το θέμα ο κ. Πολίτης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Βελτιωμένα τα αποθέματα νερού στην Π.Ε. Καβάλας

Ζαφείρης Μυστακίδης: Λόγω ραγδαιότητας των φαινομένων μεγάλο μέρος των...

Το θέμα των Λουτρών Ελευθερών στο Δημοτικό συμβούλιο Παγγαίου

Γιώργος Καλλινικίδης: Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να γίνει...

Η γρίπη συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους πολίτες της Π.Ε. Καβάλας

Συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους πολίτες της Π.Ε. Καβάλας η...

Τι λέει ο Γιάννης Προμούσας για τις μειώσεις των δημοτικών τελών

Ξεκίνησε την Δευτέρα 26 Ιανουαρίου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων...

Ναι με αστερίσκους στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού για την κρουαζιέρα

Ιλιγγιώδης η αύξηση των κοινοχρήστων στη ΒΙ.ΠΕ. Καβάλας Για την...

Το Λιμενικό Ταμείο Θάσου έκοψε βασιλόπιτα

Το Δ.Λ.Τ.Θ. και φέτος έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του...

Καβάλα: Αρνήθηκε έλεγχο της Τροχαίας και συνεληφθη

Συνελήφθη την 27-1-2026 το βράδυ στην Καβάλα, ένας ημεδαπός,...