Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Γίνεται μεγάλη προσπάθεια να αλλάξει η εικόνα της ΠΑΜΘ

Ημέρα:

«Κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να ξεκολλήσουμε την Περιφέρειά μας από τις τελευταίες θέσεις της Ε.Ε. / Κρατάμε τα θετικά της προηγούμενης διοίκησης και προσπαθούμε να αλλάξουμε τα αρνητικά»

«Το πόστο που μου έχει ανατεθεί από τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, είναι πάρα πολύ σημαντικό και κρίσιμο. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια εκ μέρους του κ. Τοψίδη, εκ μέρους μου, αλλά και από την μεριά των περιφερειακών μας συμβούλων, να βελτιώσουμε την εικόνα της Περιφέρειάς μας. Παρακολουθούμε τα γεγονότα, δεν τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα, δημιουργούμε γεγονότα. Κάνουμε παρεμβάσεις όπου χρειάζεται».

Τα παραπάνω υπογράμμισε, στο πλαίσιο εφ’ όλης της ύλης συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης. 

«Κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να ξεκολλήσουμε την Περιφέρειά μας από τις τελευταίες θέσεις της Ε.Ε.»

«Δυστυχώς, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι μία από τις τελευταίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση κι αυτό δεν είναι ευθύνη της νέας διοίκησης. Κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να ξεκολλήσουμε την Περιφέρειά μας από τις τελευταίες θέσεις της Ε.Ε. Έχουμε ως πρωταρχικό στόχο με τα ευρωπαϊκά προγράμματα και τα χρηματοδοτικά εργαλεία του Ε.Σ.Π.Α., να «τρέξουμε» πολλά πράγματα. Ένα εξ αυτών, για το οποίο πιέσαμε πολύ και το ανακοίνωσε και ο πρωθυπουργός, είναι η αναβάθμιση του συνοριακού σταθμού των Κήπων. Δεν είναι δική μας αρμοδιότητα το έργο, αλλά εμείς πιέσαμε όσο μπορούσαμε. Από την άλλη αποφασίσαμε να χρηματοδοτήσουμε μελέτες για νέο πορθμείο στην Κεραμωτή, για να αποσυμπιστεί η μεγάλη κίνηση στον οικισμό το καλοκαίρι. Επίσης θα κάνουμε παρεμβάσεις στους οδικούς άξονες, όπως στο Παληό και έξω από την Ελευθερούπολη, στην Νέα Ηρακλείτσα, καθώς και στην επαρχιακή οδό Νέας Περάμου – Κόμβου Ελαιοχωρίου», επισήμανε σχετικά ο κ. Ιωσηφίδης.

«Η Περιφέρεια προσεγγίζει τα πράγματα με πάθος και με όρεξη για δουλειά…»

«Επίσης, προσπαθούμε να ξεκολλήσουμε από το τέλμα το μεγάλο έργο του φράγματος του Μαρμαρά, έργο που καθυστέρησε χωρίς δικιά μας ευθύνη. Είμαι αισιόδοξος ότι κάποια στιγμή θα δούμε αποτελέσματα και σε αυτό. Γενικά η Περιφέρεια προσεγγίζει τα πράγματα με πάθος και με όρεξη για δουλειά. Επαναλειτουργούμε για παράδειγμα το γραφείο μας στις Βρυξέλλες που έχει το περιφερειακό ταμείο ανάκαμψης. Έχουμε βάλει ειδική σύμβουλο την κ. Καζάκου που έχει εμπειρία στα ευρωπαϊκά θέματα. Έχουμε αποσπάσει επίσης υπάλληλο της Περιφέρειας εξειδικευμένο στα ευρωπαϊκά προγράμματα, γιατί έχουμε ως σκοπό με τον νέο σχεδιασμό για τη λειτουργία του γραφείου στις Βρυξέλλες, την ανάδειξη της Περιφέρειας μας ως περιφερειακή πύλη της Ευρώπης, διαμορφώνοντας το ευρωπαϊκό της προφίλ, το οποίο δυστυχώς δεν έχει αναδειχθεί τόσο καιρό», τόνισε στη συνέχεια των όσων δήλωσε στον «Ε» ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης της Π.Α.Μ.Θ.

«Η διοίκηση πάντα έχει συνέχεια, δεν ξεκίνησε την περασμένη πρωτοχρονιά, υπήρξε και πριν από εμάς. Τα θετικά που βλέπουμε τα κρατάμε και τα συνεχίζουμε, τα αρνητικά προσπαθούμε να τα αλλάξουμε…»

«Η Περιφέρεια συμμετέχει ως επικεφαλής και εταίρος σε αξιόλογα ευρωπαϊκά προγράμματα και όλη αυτή η δομή του γραφείου αξιοποιείται προς όφελος όλων των τοπικών αρχών, δήμων και παραγωγικών φορέων. Από τη θέση μου έχω αναπτύξει καλή επαφή με τα Επιμελητήρια, είμαι εκπρόσωπος της Περιφέρειας στα Επιμελητήρια, έχω δει όλους τους προέδρους των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας μας. Πρόσφατα κάναμε μία συνάντηση για το μεγάλο πρόβλημα της εξεύρεσης εργατών γης και εργαζομένων σε καταλύματα και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ένα πρόβλημα που απασχολεί όλη την Ευρώπη βέβαια, δεν είναι μόνο δικό μας. Επίσης, δώσαμε χρηματοδότηση για το στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», ενώ στηρίζουμε τις εκδηλώσεις της Ι.Μ. – Φ.Ν.Θ., με μια γενναία επιχορήγηση.

Η διοίκηση πάντα έχει συνέχεια, δεν ξεκίνησε την περασμένη πρωτοχρονιά, υπήρξε και πριν από εμάς. Τα θετικά που βλέπουμε τα κρατάμε και τα συνεχίζουμε, τα αρνητικά προσπαθούμε να τα αλλάξουμε. Οι πόρτες μας είναι πάντοτε ανοιχτές για τους πολίτες. Εγώ είμαι εκ φύσεως ένας άνθρωπος που μου αρέσει η επαφή με τους πολίτες, με κάνει πιο σοφό και πιο δυνατό. Μαθαίνουμε πολλά, αντιμετωπίζουμε προβλήματα», ανέφερε ακόμη ο κ. Ιωσηφίδης. 

Διαρκής ο αγώνας για την αντιμετώπιση της έλλειψης προσωπικού στις υπηρεσίες

Ειδικότερα για τις ελλείψεις προσωπικού στις υπηρεσίες, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης της Π.Α.Μ.Θ, δήλωσε: «Υπάρχει έλλειψη προσωπικού δεδομένη. Πιέζουμε και την κεντρική διοίκηση σε πάρα πολλά θέματα για επιλυθούν. Ζητάμε περισσότερες θέσεις εργασίας, προσπαθούμε να καλύψουμε κάποια κενά, αλλά δεν είναι αυτή η λύση. Η λύση είναι η πλήρωση κενών με μόνιμες θέσεις εργασίας από προσωπικό. Έχουμε κάνει γενναία ενίσχυση της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών που εδώ και χρόνια ήταν θέμα στην επικαιρότητα κάθε εβδομάδα. Πλέον δεν τα ακούμε όλα αυτά». 

«Ο περιφερειάρχης είναι ενεργός, μάχιμος, διεκδικητικός απέναντι στην κεντρική εξουσία…»

Αναφερόμενος στον περιφερειάρχη Α.Μ.Θ., Χριστόδουλο Τοψίδη και τον συνδυασμό στον οποίο ανήκει, ο κ. Ιωσηφίδης επισήμανε: «Ο περιφερειάρχης είναι ενεργός, είναι μάχιμος, είναι διεκδικητικός απέναντι στην κεντρική εξουσία. Εμείς είμαστε ένας ανεξάρτητος συνδυασμός. Προεκλογικά καταθέσαμε τις κομματικές μας ταυτότητες. Όλοι έχουν μία πολιτική άποψη και πεποίθηση, όλοι ξέρουμε πού ανήκουμε κομματικά, από εκεί και πέρα όμως η αυτοδιοίκηση είναι κάτι διαφορετικό. Απευθύνεσαι σε όλους τους πολίτες και σε αυτούς που σε ψήφισαν και σε αυτούς που δεν σε ψήφισαν».

«Η ανάπτυξη αφορά όλους τους τομείς, όλη την κοινωνία…»

«Έχουμε πολλά να κάνουμε, μπορούμε να πάμε καλύτερα και θα πάμε καλύτερα. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, προσπαθούμε να έχουμε συνεργασία, τουλάχιστον στον τομέα το δικό μου, με όλους τους φορείς της αγοράς, με τα Επιμελητήρια, τους Εμπορικούς Συλλόγους, με δράσεις που κάνουμε, συναντήσεις κατά τόπους με επιχειρήσεις για να ενημερωνόμαστε για τα προβλήματά τους και να τα επιλύουμε βάσει των αρμοδιοτήτων μας. Η ανάπτυξη αφορά όλους τους τομείς, όλη την κοινωνία. Ανάπτυξη είναι τουρισμός, βιομηχανία, πρωτογενής τομέας, εμπόριο, λαϊκές αγορές, αλιεία, όπως και οι υποδομές, οι οποίες είναι συνυφασμένες με την ανάπτυξη. Ενημερώνουμε για όλα αυτά τα προβλήματα και πιέζουμε την κεντρική διοίκηση προς επίλυση τους», υπογράμμισε καταληκτικά στα όσα δήλωσε στον «Ε» ο κ. Ιωσηφίδης.   

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ερώτηση που δεν έγινε ποτέ στο debate των έξι

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Το debate των έξι του ΠΑΣΟΚ...

Υποδοχή της θαυματουργής εικόνας της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο...

Ευαγγελία Δρακονάκη: Υπάρχει κι άλλη λύση για την πιάτσα των ταξί

Για το θέμα της μεταφοράς της πιάτσας των ταξί...

Ταξίδι στον μαγικό κόσμο ενός κοραλλιογενούς υφάλου

Στον μαγικό κόσμο ενός κοραλλιογενούς υφάλου βρέθηκαν το πρωί...

Η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού της ΑΜΘ στο Ρίμινι της Ιταλίας

Για την επετειακή εκδήλωση της ιστορικής μάχης του Β’...

Η σιδηροδρομική σύνδεση ξεκινά, αλλά οι αποζημιώσεις δεν δόθηκαν

Χωρίς να λάβουν οι θιγόμενοι ιδιοκτήτες κτημάτων τις αποζημιώσεις...

Αγιασμός στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καβάλας

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 17:30, στο...