Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Εξαιρετικές οι ακτές της Καβάλας / Που απαγορεύεται η κολύμβηση

Ημέρα:

“Σε ποσοστό 99% οι ακτές της περιφερειακής ενότητας Καβάλας είναι εξαιρετικές, ενώ το 1% που απομένει είναι απλώς πολύ καλές”. Αυτό  επισήμανε με δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Καβάλας, Χρήστος Παπαδόπουλος την Πέμπτη (6/7), στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε στην καταλληλότητα των υδάτων κολύμβησης της Π.Ε. Καβάλας.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Μαρκόπουλος, απαγορεύεται η κολύμβηση στα θαλάσσια νερά των περιοχών της περιφερειακής ενότητας Καβάλας , στις οποίες δεν πληρούνται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της κείμενης νομοθεσίας των νερών κολύμβησης, όπως σε όλα τα λιμάνια, μόνιμα αγκυροβόλια, ναυπηγεία και διαλυτήρια πλοίων, καθώς και σε απόσταση 200 μέτρων εκατέρωθεν  αυτών. Επίσης σε ζώνη 200 μέτρων εκατέρωθεν των στομίων εκβολής των αγωγών εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού λυμάτων, και κάθε άλλης παρόμοιας εκβολής, όπως τις εκβολές ποταμών και χειμάρρων σύμφωνα με τις αποφάσεις καθορισμού αποδέκτη.

Συνιστάται επίσης η αποφυγή κολύμβησης για προληπτικούς λόγους, στα θαλάσσια νερά των περιοχών της περιφερειακής ενότητας Καβάλας όπως, α) Από την περιοχή του Καρνάγιου και μέχρι το κέντρο Μιχάλης, β) Σε ζώνη 50 μέτρων εκατέρωθεν των στομίων εκβολής όλων των αγωγών όμβριων και ιδίως μετά από βροχή.

Οι υποχρεώσεις των δήμων της Π.Ε. Καβάλας

Οι δήμοι των περιοχών κολύμβησης υποχρεούνται να λαμβάνουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την τήρηση της καθαριότητας στις ακτές κολύμβησης σε συνεχή βάση όπως:

-Τακτική αποκομιδή απορριμμάτων και τοποθέτηση ικανού αριθμού δοχείων συλλογής αυτών.

-Ορισμός υπευθύνου για την τήρηση της καθαριότητας των ακτών και την επισήμανση /αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που θα προκύψουν σε συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες και αρχές.

-Δημιουργία εγκαταστάσεων υγιεινής όπως αποχωρητήρια, αποδυτήρια, ντους κ.α.

Η Διεύθυνση Υγείας Π.Ε. Καβάλας, σε περιπτώσεις υποψίας ρύπανσης του θαλασσινού νερού στις περιοχές  κολύμβησης, θα διενεργεί έκτακτους ελέγχους λαμβάνοντας τα κατά περίπτωση κατάλληλα μέτρα σε συνεργασία με τις συναρμόδιες Υπηρεσίες για την προστασία της Δημόσιας Υγείας. Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε επίσης ότι το γεγονός ότι τα νερά της Π.Ε. Καβάλας είναι πεντακάθαρα, δεν αποκλείουν κάποιο έκτακτο περιστατικό ρύπανσης, ενώ τόνισε ότι είναι ανέφικτο οι έλεγχοι να γίνονται σπιθαμή προς σπιθαμή στα εκατοντάδες χιλιόμετρα των ακτών της περιοχής μας, αλλά θα γίνονται κυρίως σε οργανωμένες παραλίες. Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, συμπλήρωσε από την μεριά του ότι οι καθαρές ακτές σε Καβάλα και Θάσο, δίνουν την δυνατότητα στους κατοίκους αυτών των περιοχών, αλλά και στους επισκέπτες τους να κάνουν τα μπάνια τους με ασφάλεια.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγόρευση θαλασσίων δραστηριοτήτων στη Νέα Ηρακλείτσα

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καβάλας απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων,...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Θάσο

Κώστας Μανίτσας: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μας έδωσε στοιχεία...

Οργή των ιδιοκτητών ταξί με τους πειραματισμούς του δημάρχου

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος καταστρέφει την πόλη, δεν το...

Αρκεί η διαφωνία των γονέων για να αποφασίσει το δικαστήριο αποκλειστική επιμέλεια;

Σε περίπτωση που η από κοινού άσκηση της γονικής...

Πεσμένη η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης

Παναγιώτης Παπαευαγγέλου: Δεν υπήρξε η κίνηση που είχαμε άλλες...

Τελειωμό δεν έχουν τα πειράματα στην Πλατεία Καπνεργάτη!!!

Η νέα πρόταση για τη θέση της πιάτσας ταξί...

Ο Ιατρικός κόσμος κρατάει μικρό καλάθι

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό για την υγεία...

Καβάλα: Βιντεοσκοπούσε ζευγάρι σε κατάστημα

Συνελήφθη την 5-9-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς...