Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Στοχευμένη προβολή και συνεχείς δράσεις

Ημέρα:

Απολογισμό της τρίμηνης τουριστικής δράσης της περιφέρειας Ανατολικής,  Μακεδονίας και Θράκης, από τις αρχές του 2018 μέχρι και το τέλος Μαρτίου, αλλά και αναφορά στις δράσεις του επόμενου διαστήματος, έκανε το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας (2/4), στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Α.Μ.Θ., Κώστας Αντωνιάδης.

Αρχικά ο κ. Αντωνιάδης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ποσού 900.000 ευρώ, το οποίο εγκρίθηκε για πρώτη φορά στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου μετά από διαβούλευση με όλους τους φορείς του τουρισμού.

Σε πέντε μεγάλες τουριστικές εκθέσεις μετείχε η Π.Α.Μ.Θ. τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο

«Πραγματοποιήσαμε δυο εκδηλώσεις σε Καβάλα και Αλεξανδρούπολη, όπου και ακούσαμε τα μηνύματα όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Τις απόψεις τους τις συγκεντρώσαμε και εγκρίναμε το πρόγραμμα τουριστικής προβολής. Αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να συμμετάσχουμε στη συνέχεια σε πέντε τουριστικές εκθέσεις που έγιναν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. Τον Φεβρουάριο μετείχαμε σε τρεις βαλκανικές εκθέσεις σε Σόφια, Βουκουρέστι και Βελιγράδι και τον Μάρτιο σε αυτές του Βερολίνου και της Μόσχας. Κάναμε συναντήσεις με μεγάλα τουριστικά γραφεία, είχαμε συνάντηση με τον κ. Φούχτελ, ο οποίος εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την περιοχή μας και τους Φιλίππους, ενώ στην έκθεση Μόσχας έγιναν πολλές επαφές και παρουσίασα την περιοχή μας σε 32 υπουργούς της Ρωσίας, μιας αγοράς που μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Επίσης, μετείχαμε σε μια σειρά εκθέσεων με γαστρονομικό και αγροτικό ενδιαφέρον, γιατί και ο πρωτογενής τομέας συνδέεται άμεσα με τον τουρισμό», σημείωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Κώστας Αντωνιάδης.

Στοχευμένη η προβολή της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

«Δεν σταματάμε όμως εκεί. Ήδη έχουμε εκδώσει το νέο τουριστικό υλικό της περιφέρειας μας, για να μπορέσουμε να προβάλλουμε την περιοχή μας σε όλες τις εκθέσεις. Η προβολή μας είναι στοχευμένη και υπάρχει επίσης διαφήμιση στο περιοδικό της εταιρείας Ellinair του Ομίλου Μουζενίδη, ενώ και τα Χριστούγεννα η περιφέρεια μας διαφημίστηκε από τον Ε.Ο.Τ. στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Επίσης, ήδη έχει τελειώσει μια εφαρμογή της Via Egnatia που αφορά τους πεζοπόρους που κινούνται στα χνάρια της αρχαίας Εγνατίας Οδού, με σκοπό την ανάδειξη της», συμπλήρωσε σχετικά στη συνέχεια ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Α.Μ.Θ.

Νέες φωτογραφίες της περιφέρειας στο υλικό προβολής της και για τις τέσσερις εποχές του χρόνου – Συνεδριάζει την Τρίτη (3/4) ο Φορέας Διαχείρισης Τουρισμού

Παράλληλα, επισήμανε ότι ήδη έχει αρχίσει η επαγγελματική φωτογράφηση της περιοχής μας, καθώς οι υφιστάμενες φωτογραφίες είναι πολύ παλιές, ενώ οι νέες φωτογραφίες τουριστικής προβολής θα αφορούν και τις τέσσερις εποχές του χρόνου κι όχι μόνο καλοκαίρι και χειμώνα.

Ο Κώστας Αντωνιάδης αναφέρθηκε ακολούθως στον Φορέα Διαχείρισης Τουρισμού, ένα 11μελές όργανο που εγκρίθηκε από το περιφερειακό συμβούλιο και το οποίο θα συνεδριάσει την Μ. Τρίτη (3/4) στην Κομοτηνή, για πρώτη φορά, παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Οι δράσεις για το επόμενο διάστημα

Αναφορικά με τις δράσεις που θα υλοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, ο κ. Αντωνιάδης είπε ότι τον Μάιο (4 – 6) η περιφέρεια Α.Μ.Θ. θα συμμετάσχει στην έκθεση που γίνεται στην Αθήνα, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα συμμετάσχει σε έκθεση γαστρονομικού ενδιαφέροντος που θα γίνει στο Περιστέρι.

Επίσης, θα δώσει το «παρών» στις 20 Μαϊου στη «Δραμινογνωσία», έκθεση που αφορά τα κρασιά όλης της περιφέρειας μας, ενώ το πρώτο 15θημερο του Μαΐου  θα υπάρξει συμμετοχή σε υπαίθρια εκδήλωση που γίνεται με τον αντίστοιχο Ε.Ο.Τ. της Σερβίας στο Βελιγράδι.

«Προσπαθούμε να αναδείξουμε τα συγκριτικά και αναπτυξιακά πλεονεκτήματα της περιφέρειάς μας. Οι δράσεις μας δεν σταματούν εδώ, αλλά θα είναι διαρκείς», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Κώστας Αντωνιάδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγόρευση θαλασσίων δραστηριοτήτων στη Νέα Ηρακλείτσα

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καβάλας απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων,...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Θάσο

Κώστας Μανίτσας: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μας έδωσε στοιχεία...

Οργή των ιδιοκτητών ταξί με τους πειραματισμούς του δημάρχου

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος καταστρέφει την πόλη, δεν το...

Αρκεί η διαφωνία των γονέων για να αποφασίσει το δικαστήριο αποκλειστική επιμέλεια;

Σε περίπτωση που η από κοινού άσκηση της γονικής...

Πεσμένη η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης

Παναγιώτης Παπαευαγγέλου: Δεν υπήρξε η κίνηση που είχαμε άλλες...

Τελειωμό δεν έχουν τα πειράματα στην Πλατεία Καπνεργάτη!!!

Η νέα πρόταση για τη θέση της πιάτσας ταξί...

Ο Ιατρικός κόσμος κρατάει μικρό καλάθι

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό για την υγεία...

Καβάλα: Βιντεοσκοπούσε ζευγάρι σε κατάστημα

Συνελήφθη την 5-9-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς...