Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Προσφορά της Αντιπεριφέρειας στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ

Ημέρα:

Τέσσερα καινούργια κράνη, συνολικού κόστους 500 ευρώ, παραδόθηκαν το πρωί της Πέμπτης σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., από τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρο Μαρκόπουλο και τον πρόεδρο της «Εργοανάπτυξη Α.Ε.» και περιφερειακό σύμβουλο Α.Μ.Θ., Χρήστο Γάκη.

«Παρά την οικονομική στενότητα, η οποία ταλαιπωρεί όλη την Ελλάδα, αλλά και την περιφέρεια μας, κατέστη δυνατό να διατεθεί από πόρους της «Εργοανάπτυξη Α.Ε.» ένα μικρό ποσό, προκειμένου να αγοραστούν κράνη, ώστε οι αστυνομικοί να κάνουν με ασφάλεια τη δουλειά τους. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Γάκη, ο οποίος ασχολήθηκε και διεκπεραίωσε το θέμα, ως αντιπρόεδρος της «Εργοανάπτυξη Α.Ε.», καθώς επίσης να ευχαριστήσω και την Ελληνική Αστυνομία για τις προσπάθειες που καταβάλλει και στο πρόσωπο των αστυνομικών που είναι παρόντες και στο πρόσωπο του προέδρου των αστυνομικών υπαλλήλων, οι οποίοι ξεπερνούν όλες τις υποχρεώσεις και τις δυσκολίες κάνοντας ό,τι είναι δυνατό για να μπορούμε να λειτουργούμε με ασφάλεια», δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

«Αίτημα στο οποίο ανταποκριθήκαμε αμέσως»

Από την πλευρά του ο Χρήστος Γάκης, στις δηλώσεις που έκανε, υπογράμμισε: «Έγινε μια προσπάθεια τόσο από την αντιπεριφέρεια Καβάλας, όσο και από την «Εργοανάπτυξη Α.Ε.», προκειμένου να παράσχουμε υλικό προς την ΕΛ.ΑΣ. Ήταν ένα αίτημα από το ίδιο το σώμα, στο οποίο ανταποκριθήκαμε αμέσως. Είναι ένα ελάχιστο ποσό και μια μικρή συνεισφορά μπροστά στο έργο που επιτελεί η Ελληνική Αστυνομία. Αυτό που θέλαμε εμείς είναι να διασφαλίσουμε, στο βαθμό που μπορούμε οικονομικά, τη σωματική ακεραιότητα και ασφάλεια των ανθρώπων αυτών που καθημερινά με κίνδυνο της ζωής τους, προσπαθούν να διασφαλίσουν τη δική μας ευημερία και ασφάλεια. Συνειδητοποιούμε, δυστυχώς, ότι η κεντρική εξουσία δεν διαθέτει πλέον τους πόρους, ώστε να διασφαλίσει τα ελάχιστα αναγκαία για τους αστυνομικούς και σαν τοπική αυτοδιοίκηση αποφασίσαμε να συνδράμουμε, για να τους εξυπηρετήσουμε όσο μπορούμε, για να επιτελούν το έργο τους με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια».

Μεγάλα τα προβλήματα στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό των αστυνομικών στα χρόνια των μνημονίων

 Στα πολλά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί με τον υλικοτεχνικό τους εξοπλισμό, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων της Π.Ε. Καβάλας, Νίκος Ίμβρος, επισημαίνοντας σχετικά: «Τα χρόνια των μνημονίων, μας έχουν επηρεάσει σε θέματα υλικοτεχνικού εξοπλισμού σημαντικά. Μπορεί να ακούγεται πολύ μικρό το ποσό για τα τέσσερα κράνη, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ μεγάλο για τις τεράστιες ανάγκες τις οποίες έχει το σώμα της ΕΛ.ΑΣ. σε τοπικό επίπεδο. Είναι πολλά τα προβλήματα, μεταξύ αυτών, τα αλεξίσφαιρα γιλέκα, τα οποία στο σύνολό τους έχουν λήξει. Η ειρωνεία είναι ότι μας έστειλαν την Τετάρτη δυο νέα γιλέκα, για να καλύψουμε μια έλλειψη 120! Είναι επίσης τα αυτοκίνητα που ξεπερνούν τις 500.000 χιλιόμετρα και τις περισσότερες φορές είναι στα συνεργεία κι όχι στους δρόμους. Είναι τα κράνη και γενικότερα ο εξοπλισμός της ΔΙ.ΑΣ. Η σημερινή κίνηση μπορεί να φαίνεται σαν σταγόνα στον ωκεανό, αλλά για μας είναι μεγάλη και θέλω να πω πολλά ευχαριστώ και στον κ. Μαρκόπουλο, αλλά και στον κ. Γάκη. Θέλω αυτή η κίνηση να βρει κι άλλους μιμητές, καθώς υπάρχουν αρκετοί φορείς που μας στηρίζουν, αλλά και πολλοί περισσότεροι που στα λόγια μόνο και με χτυπήματα στην πλάτη μας λένε ωραία λόγια και στην πράξη τίποτα».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγόρευση θαλασσίων δραστηριοτήτων στη Νέα Ηρακλείτσα

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καβάλας απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων,...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Θάσο

Κώστας Μανίτσας: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μας έδωσε στοιχεία...

Οργή των ιδιοκτητών ταξί με τους πειραματισμούς του δημάρχου

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος καταστρέφει την πόλη, δεν το...

Αρκεί η διαφωνία των γονέων για να αποφασίσει το δικαστήριο αποκλειστική επιμέλεια;

Σε περίπτωση που η από κοινού άσκηση της γονικής...

Πεσμένη η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης

Παναγιώτης Παπαευαγγέλου: Δεν υπήρξε η κίνηση που είχαμε άλλες...

Τελειωμό δεν έχουν τα πειράματα στην Πλατεία Καπνεργάτη!!!

Η νέα πρόταση για τη θέση της πιάτσας ταξί...

Ο Ιατρικός κόσμος κρατάει μικρό καλάθι

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό για την υγεία...

Καβάλα: Βιντεοσκοπούσε ζευγάρι σε κατάστημα

Συνελήφθη την 5-9-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς...