Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου, 2025
Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου, 2025

Εγκρίθηκε τριετές πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Εγκρίθηκε το πρόγραμμα της καταπολέμησης των κουνουπιών σε όλη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την τριετία 2017 -2019, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Καβάλας, Χρήστος Παπαδόπουλος.

«Συνεχίζουμε το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών της προηγούμενης διετίας, αλλά η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι εγκρίθηκε αυτό της επόμενης τριετίας, το οποίο είναι ένα πρόγραμμα που θα είναι πιο εξελιγμένο, που θα στοχεύει στο να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Παπαδόπουλος.

Φυσιολογικό να υπάρχουν φέτος περισσότερα κουνούπια – Υπεύθυνες γι’ αυτό οι βροχές που προηγήθηκαν και οι υψηλές θερμοκρασίες που ακολούθησαν

Παράλληλα, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας Καβάλας, εκτίμησε ότι το νέο πρόγραμμα θα είναι έτοιμο να ξεκινήσει στις αρχές  Ιουλίου.

«Το θετικό είναι πως παρά το ότι καθυστέρησε η έγκριση του νέου προγράμματος, είχαμε κρατήσει δράσεις για φέτος από το προηγούμενο πρόγραμμα. Σε διαφορετική περίπτωση θα είχαμε κενό, όπως συνέβαινε άλλες χρονιές. Παράπονα υπάρχουν για κουνούπια. Είναι φυσιολογικό, διότι είχαμε αρκετές βροχές στην αρχή του καλοκαιριού κι αυξημένες θερμοκρασίες στην συνέχεια. Ο κόσμος να κάνει λίγη υπομονή. Να κάνει αυτά που λέμε κάθε χρόνο, δηλαδή να μην διατηρεί εστίες κουνουπιών στο σπίτι του ή να μην τις δημιουργεί. Αν τα κάνει όλα αυτά και αρχίσει το νέο πρόγραμμα, πιστεύω ότι θα έχουμε αποτελέσματα μέσα στον μήνα που μας έρχεται και τα πράγματα θα βελτιωθούν αρκετά», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο κ. Παπαδόπουλος.

Λελογισμένη και στοχευμένη η χρήση των πόρων για την αντιμετώπιση των κουνουπιών

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών αφορά όλη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και κυμαίνεται περίπου στα 6 εκατομμύρια ευρώ.

«Και τα 6 εκατομμύρια δεν είναι πολλά, με την έννοια ότι αν πεις να κάνεις δράσεις απεριόριστες, δεν θα έχεις αποτέλεσμα σημαντικό, αφού τα κουνούπια δεν τελειώνουν. Θα πρέπει να κάνεις λελογισμένη χρήση και να στοχεύουμε εκεί που υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα, εν προκειμένω στον δήμο Νέστου για την Π.Ε. Καβάλας, φυσικά όμως και σε άλλες περιοχές. Δεν μπορείς να ψεκάζεις παντού κι όλες τις ημέρες. Ο κόσμος θα το ήθελε, αλλά δεν γίνεται, είναι περιορισμένοι οι πόροι και πρέπει να δούμε πως θα τους διαχειριστούμε όσο το δυνατό καλύτερα, για να έχουμε αποτελέσματα με τα χρήματα που διαθέτουμε. Νομίζω το καταφέρνουμε κι έτσι θα συνεχίσουμε. Θέλουμε τη συνεργασία των δήμων και των πολιτών και νομίζω ότι όπως πέρυσι πήγαμε καλά, έτσι θα πάμε και φέτος», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Υγείας Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πρόσκληση στον Άδωνι Γεωργιάδη να επισκεφτεί το νοσοκομείο της Δράμας

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έκανε την παρακάτω ανάρτηση: Μετά...

Ένταξη της Θάσου στον μειωμένο ΦΠΑ ζητούν οι επαγγελματίες του νησιού

Ο Πανθασιακός Σύλλογος Επαγγελματιών της Θάσου με επιστολή του...

Πρώτα η ασφάλεια των πολιτών και μετά θα «σφυρίξει» το τρένο

Με απόφαση του ΣτΕ «παγώνει» το θέμα της σιδηροδρομικής...

Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας: Ο Πρωθυπουργός «ξέχασε» τις μικρές επιχειρήσεις

Την δυσαρέσκειά του για την παντελή απουσία αναφοράς σε...

Επαναλειτουργεί το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΔΕΔΔΗΕ στη Θάσο

Ο δήμαχος Θάσου Ελευθέριος Κυριακίδης έκανε την παρακάτω δήλωση: Έγκυρες...

Αναστασία Ιωσηφίδου: Φτάνει πια η κοροϊδία

Η δημοτική σύμβουλος Αναστασία Ιωσηφίδου έκανε την παρακάτω δήλωση: Οι...