Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Αποτελεσματικό φέτος το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών

Ημέρα:

Απόλυτα επιτυχημένη χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Αντωνιάδης, την καταπολέμηση των κουνουπιών το φετινό καλοκαίρι. 

«Ήταν κατά γενική ομολογία η πιο επιτυχημένη χρονιά εδώ και δεκαετίες, όσον αφορά την καταπολέμηση των κουνουπιών. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το έργο ξεκίνησε και έγκαιρα και επιθετικά, αφού όλες οι διαδικασίες προκήρυξης των διαγωνισμών, οι δημοπρασίες και οι έλεγχοι νομιμότητας, καθώς και οι εγκρίσεις από το Συμβούλιο της Επικρατείας είχαν ολοκληρωθεί από τον μήνα Απρίλιο, όταν τις προηγούμενες χρονιές ολοκληρώνονταν περί τα τέλη Ιουλίου», δήλωσε σχετικά στον «Ενήμερο» ο Κώστας Αντωνιάδης.

Απόλυτα μετρήσιμο και αποτελεσματικό το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών

Παράλληλα, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης επισήμανε ότι το φετινό πρόγραμμα καταπολέμησης αποτελεί το πρώτο έργο στην Ελλάδα που εισήγαγε το θεσμό της περιφοράς αντί των στρεμμάτων για την επίγεια καταπολέμηση των κουνουπιών, με αποτέλεσμα να καθιστά το έργο απόλυτα μετρήσιμο και αποτελεσματικό.

«Αυτό συνέβη γιατί οι ανάδοχοι που ψεκάζουν, το κάνουν με βάση τις περιφορές που ορίζει το πρόγραμμα επί μια ή δυο μέρες σε συγκεκριμένη περιοχή. Το σημαντικότερο είναι επίσης ότι εξασφαλίσαμε και την αρωγή των δήμων με την παρουσία των προέδρων και των μελών των τοπικών συμβουλίων κατά την εφαρμογή του ψεκασμού. Έτσι αφενός ελέγχεται ο ανάδοχος, αφετέρου δε ελέγχονται τα σημεία που διαφεύγουν την προσοχή του αναδόχου», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο Κώστας Αντωνιάδης.

Περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ για επίγειους και εναέριους ψεκασμούς για τη διετία 2015 – 2016

«Η διοίκηση της περιφέρειας δίνει μεγάλη βαρύτητα στην ενημέρωση των πολιτών και στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, ιδιαίτερα των μαθητών, στην καταπολέμηση των κουνουπιών. Οι πολίτες στέκονται ενεργά στην προσπάθεια της Π.Α.Μ.Θ. καθαρίζοντας τα λιμνάζοντα νερά, αποψιλώνοντας τα χόρτα, ώστε να μπορέσουμε να μειώσουμε τον πληθυσμό των κουνουπιών που επιβάλλεται όχι μόνο για λόγους δημόσιας υγείας, αλλά και για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Για τα έτη 2015 και 2016 η περιφέρεια δαπάνησε 4 εκατομμύρια ευρώ για επίγειο και εναέριο ψεκασμό και γι’ αυτό το πρόγραμμα πήγε καλά. Δεν υπήρξαν διαμαρτυρίες από ξενοδόχους ή από τους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης κι αυτό είναι πολύ σημαντικό», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Α.Μ.Θ.

Ο Ν. Ευφραιμίδης νέος Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας

Ο Νικόλαος Ευφραιμίδης Περιφερειακός Σύμβουλος της ΠΕ Ξάνθης είναι ο νέος θεματικός Αντιπεριφερειάρχης για θέματα της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης πλην του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 καθώς και υπεύθυνος για την πορεία και υλοποίηση του έργου καταπολέμησης κουνουπιών.

Η σχετική απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγόρευση θαλασσίων δραστηριοτήτων στη Νέα Ηρακλείτσα

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καβάλας απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων,...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Θάσο

Κώστας Μανίτσας: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μας έδωσε στοιχεία...

Οργή των ιδιοκτητών ταξί με τους πειραματισμούς του δημάρχου

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος καταστρέφει την πόλη, δεν το...

Αρκεί η διαφωνία των γονέων για να αποφασίσει το δικαστήριο αποκλειστική επιμέλεια;

Σε περίπτωση που η από κοινού άσκηση της γονικής...

Πεσμένη η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης

Παναγιώτης Παπαευαγγέλου: Δεν υπήρξε η κίνηση που είχαμε άλλες...

Τελειωμό δεν έχουν τα πειράματα στην Πλατεία Καπνεργάτη!!!

Η νέα πρόταση για τη θέση της πιάτσας ταξί...

Ο Ιατρικός κόσμος κρατάει μικρό καλάθι

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό για την υγεία...

Καβάλα: Βιντεοσκοπούσε ζευγάρι σε κατάστημα

Συνελήφθη την 5-9-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς...