Χρήστος Γάκης: “….η περιοχή μας έχει τη δύναμη για περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη”

Ημέρα:

Ξεπέρασαν τα έξι εκατομμύρια τα άτομα που εισήλθαν στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας από την Βουλγαρία και από την Τουρκία την φετινή χρονιά, βάσει των στοιχείων που παρουσιάστηκαν στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.

Όπως τόνισε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο περιφερειακός σύμβουλος της συμπολίτευσης, Χρήστος Γάκης, ο αριθμός αυτός καταδεικνύει σαφέστατα τις προοπτικές που έχει η περιοχή μας για περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη, αλλά και παράλληλα του σκεπτικισμού που πρέπει να επικρατήσει αναφορικά με τον μικρό αριθμό κλινών που διαθέτει η Π.Α.Μ.Θ. στο σύνολό της.

Τροποποίηση του χωροταξικού θα δώσει την δυνατότητα ανάπτυξης τουριστικών καταλυμάτων…

«Ο περιφερειάρχης Α.Μ.Θ., Γιώργος Παυλίδης, μίλησε στην διάρκεια της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου για το χωροταξικό και για την ιδιαίτερη προσπάθεια που γίνεται για την τροποποίησή του. Για αυτό και επικεντρώθηκε στο θέμα του τουρισμού και των προοπτικών ανάπτυξης που έχει η περιφέρεια μας, μέσα από τις εμπορικές συναλλαγές και την τουριστική προώθηση της στις γειτονικές χώρες. Με τα στοιχεία που έχουμε στην διάθεση μας για φέτος, από την Βουλγαρία εισήλθαν στην Π.Α.Μ.Θ. περίπου 5.200.000 άτομα και από την Τουρκία 1.100.000 άτομα. Αυτό δείχνει την τεράστια προοπτική ανάπτυξης που έχει η περιφέρεια, αν λάβουμε υπόψη ότι μόλις πριν από τρία χρόνια το σύνολο των ανθρώπων που είχαν περάσει τα σύνορά μας από τις δυο προαναφερθείσες χώρες ήταν μόλις 500.000! Υπάρχει όμως από την άλλη μεγάλο θέμα σχετικά με τα καταλύματα, διότι στην Π.Α.Μ.Θ. υπάρχουν 15.000 κλίνες, αν εξαιρεθεί η Θάσος. Πρέπει να γίνει μια μεγάλη προσπάθεια, ώστε να τροποποιηθεί το χωροταξικό για να δοθεί η δυνατότητα ανάπτυξης τουριστικών καταλυμάτων, προκειμένου να φιλοξενηθούν οι μελλοντικοί επισκέπτες και να αποφευχθούν φαινόμενα παράνομων δραστηριοτήτων, όπως η ενοικίαση χώρων από ανθρώπους που δεν είναι ξενοδόχοι», σημείωσε σχετικά στις δηλώσεις του ο Χρήστος Γάκης.

Τα 85.000 θα φτάσουν συνολικά τα εμβόλια κατά της οζώδους δερματίτιδας

Στην διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου, συζητήθηκε επίσης το σοβαρό θέμα της οζώδους δερματίτιδας που εμφανίστηκε στην περιφέρεια Α.Μ.Θ. από τον περασμένο Αύγουστο. Όπως επισήμανε ο κ. Γάκης έχουν ήδη παραληφθεί για τον εμβολιασμό των ζώων περίπου 30.000 εμβόλια και αναμένονται άλλα 55.000, εκ των οποίων τα 18.000 τα έχουν πληρώσει από την τσέπη τους οι ίδιοι οι κτηνοτρόφοι! Ο κ. Γάκης τους ευχαρίστησε για την συμβολή τους, όπως επίσης και τις κτηνιατρικές υπηρεσίες της περιφέρειας.

Παύουν να λειτουργούν αδρανή νομικά πρόσωπα και εταιρείες της Π.Α.Μ.Θ.

Τέλος, ένα ακόμη θέμα που απασχόλησε το περιφερειακό συμβούλιο της Τετάρτης ήταν αυτό των αδρανών νομικών προσώπων και εταιρειών της Π.Α.Μ.Θ.

«Μετά από έλεγχο που έγινε, ύστερα από πρωτοβουλία του περιφερειάρχη, διαπιστώθηκε ότι από τα 40 νομικά πρόσωπα και εταιρείες που διαθέτει η περιφέρεια, πολλά είναι αδρανή ή ιδρύθηκαν και είναι στα χαρτιά ή έπαψαν να λειτουργούν. Δόθηκε εντολή στην Διεύθυνση Διοίκησης της Π.Α.Μ.Θ. να κάνει την πλήρη καταγραφή τους, προκειμένου να δούμε αν υπάρχουν οφειλές και πόσο επηρεάζει αυτό την περιφέρεια. Ο περιφερειάρχης διέταξε την σύσταση επιτροπών σε κάθε περιφερειακή ενότητα, για να διαπιστωθεί ποια από αυτά είναι αδρανή, ώστε να κλείσουν όσα δεν χρειάζονται για να μην επιβαρύνεται οικονομικά η περιφέρεια με την λειτουργία τους», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Γάκης.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Παναγιώτης Μαμτσαδέλης: Μεγάλη ευθύνη η θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου

«Παρά την ηλικία μου ο κ. Μουριάδης με εμπιστεύεται...

Ο Τόνι Σφήνος στην Καβάλα 

O γνωστός καλλιτέχνης Τόνι Σφήνος θα βρεθεί στην Καβάλα την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου...

Με μικροκάμερες προσπαθούν να προστατέψουν τις λιγοστές ελιές

Με μικροκάμερες προσπαθούν να προστατέψουν από τους επιτήδειους τις...

Τ. Ελευθεριάδου: Δεν μπορώ να αντιληφθώ τους λόγους αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Έχει ξεκινήσει...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Μεγάλη η παρακαταθήκη του Βασίλη Βασιλικού»

Ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έκανε ο...

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Κεραμωτής στα Άδανα της Τουρκίας

Κατά την εβδομάδα 12 με 18 Νοεμβρίου 2023, εφτά μαθήτριες...

Πέθανε ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός

Πέθανε ο βραβευμένος συγγραφέας, Βασίλης Βασιλικός, σε ηλικία 89 ετών. Πρόκειται...

Με τρύπιες στέγες η πολιτιστική κληρονομιά της Καβάλας

Από το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού Καβάλας,...