Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Χρήστος Γάκης: Ενέργεια και περιβάλλον σε άμεση προτεραιότητα

Ημέρα:

spot_img

«Το έργο που έχουμε να επιτελέσουμε είναι επίκαιρο και ιδιαίτερα σημαντικό. Είναι ένα χαρτοφυλάκιο με πολύ μεγάλη ευθύνη. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν. Θα είμαστε σε άμεση συνεργασία με τον περιφερειάρχη Α.Μ.Θ., ο οποίος έχει αναλάβει τον κεντρικό σχεδιασμό».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο νέος θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Γάκης.

«Στις αρμοδιότητές μου υπάγεται το έργο του φυσικού αερίου, το μεγαλύτερο που κατασκευάζεται και έχει δρομολογηθεί από τον περιφερειάρχη, το οποίο θα δώσει αναπτυξιακές προοπτικές στην περιοχή μας…»

 «Είναι ίσως από τα πιο επίκαιρα ζητήματα η ενέργεια και η προστασία του περιβάλλοντος. Όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει με την ενεργειακή κρίση, αλλά και με την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις που έχει αυτή στην καθημερινότητά μας. Στις αρμοδιότητές μου υπάγεται το έργο του φυσικού αερίου, το μεγαλύτερο που κατασκευάζεται και έχει δρομολογηθεί από τον περιφερειάρχη, το οποίο θα δώσει αναπτυξιακές προοπτικές στην περιοχή μας, καθώς θα προμηθεύει με φθηνή ενέργεια νοικοκυριά και επιχειρήσεις», επισήμανε αρχικά στα όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», ο αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Α.Μ.Θ.

Στο επίκεντρο δράσεις και προγράμματα, χρηματοδοτικά εργαλεία στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, όπως φωτοβολταϊκά πάρκα, η αξιοποίηση των δύο γεωθερμικών πεδίων σε Νέστο και Παγγαίο

 «Επίσης θα ασχοληθούμε με δράσεις και προγράμματα, χρηματοδοτικά εργαλεία στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, όπως είναι τα φωτοβολταϊκά πάρκα, αλλά και η αξιοποίηση των δυο γεωθερμικών πεδίων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας σε Νέστο και Παγγαίο, μια μορφή ενέργειας που μπορεί να αξιοποιηθεί τόσο στις αγροτικές καλλιέργειες, όσο και στην οικιακή χρήση μέσω της τηλεθέρμανσης. Ήδη συζητάμε με τον περιφερειάρχη και θα χρηματοδοτηθούν οι επενδύσεις σε αυτά τα γεωθερμικά πεδία για να αξιοποιηθούν και ουσιαστικά να επωφεληθούν οι κάτοικοι της περιοχής», τόνισε στη συνέχεια ο Χρήστος Γάκης.

«Η κλιματική αλλαγή είναι ήδη εδώ, κάθε χρόνο βλέπουμε τις καταστροφές στις καλλιέργειες. Οι κυβερνήσεις και η Ε.Ε. κατευθύνονται σε αυτόν τον τομέα και τα βασικότερα χρηματοδοτικά εργαλεία δίνονται πλέον για την ενέργεια και την προστασία του περιβάλλοντος»

«Υπάρχει στα άμεσα πλάνα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να χρηματοδοτηθούν δράσεις, οι οποίες θα αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος, να ενημερωθούν οι πολίτες για το πως θα  προστατέψουμε το περιβάλλον, γιατί είναι αναγκαίο πλέον να περιορίσουμε όσο περισσότερο γίνεται τη ζημιά που προκαλούμε και το ενεργειακό αποτύπωμα που αφήνουμε. Η κλιματική αλλαγή είναι ήδη εδώ, κάθε χρόνο βλέπουμε τις καταστροφές στις καλλιέργειες, λόγω των πρωτοφανών και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Οι κυβερνήσεις και η Ε.Ε. βλέπουμε ότι κατευθύνονται σε αυτόν τον τομέα και τα βασικότερα χρηματοδοτικά εργαλεία δίνονται πλέον για την ενέργεια και την προστασία του περιβάλλοντος», ανέφερε ακόμη στη συνέντευξη που παραχώρησε στον «Ε» ο κ. Γάκης.

«Όλα αυτά τα χρόνια με την δράση μου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έχω αποδείξει ότι όποιο πόστο έχω αναλάβει τα κατάφερα και είχα σημαντικά αποτελέσματα…»

Σε ερώτηση για το ποιος θεωρεί ότι ήταν ο λόγος που ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τον επέλεξε για τη συγκεκριμένη θέση, ο Χρήστος Γάκης απάντησε: «Όλα αυτά τα χρόνια με την δράση μου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έχω αποδείξει ότι όποιο πόστο έχω αναλάβει τα κατάφερα και είχα σημαντικά αποτελέσματα. Και σε αυτήν την θέση θα καταβάλλω τις μέγιστες δυνατές προσπάθειες, ώστε να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα για την ευρύτερη περιοχή. Ευχαριστώ τους πολίτες για το ότι όλα αυτά τα χρόνια βρέθηκαν στο πλευρό μου. Με στηρίζουν με την ψήφο τους, ώστε να βρίσκομαι σε κάποια θέση στην τοπική αυτοδιοίκηση και τους διαβεβαιώνω ότι θα προσπαθήσω να μην απογοητεύσω κανέναν και να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης που μου δείχνει ο κόσμος και ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο κ. Μέτιος. Θέλω να τον ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό μου, αναθέτοντας μου μια σημαντική αντιπεριφέρεια. Είναι πραγματικά μεγάλη μου τιμή, το γεγονός ότι με επέλεξε για ένα τόσο σημαντικό χαρτοφυλάκιο».

«Ένα ρητό λέει ότι όταν ασχολούνται μαζί σου, σίγουρα κάτι έχεις καταφέρει. Πιστεύω ότι περισσότερο τους ενοχλεί και φοβούνται ότι θα τα καταφέρω κι αυτή τη φορά και γι’ αυτό ασχολούνται τόσο πολύ μαζί μου…»

 Ο Χρήστος Γάκης κλήθηκε τέλος, αναφορικά με τη θέση που αναλαμβάνει, να σχολιάσει πιθανές αντιδράσεις από περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση», από την οποία αποχώρησε πρόσφατα.

«Όλο αυτό το διάστημα δεν έχω πει τίποτα και για κανέναν. Ένα ρητό όμως λέει ότι όταν ασχολούνται μαζί σου, σίγουρα κάτι έχεις καταφέρει. Πιστεύω ότι περισσότερο τους ενοχλεί και φοβούνται ότι θα τα καταφέρω κι αυτή τη φορά και γι’ αυτό ασχολούνται τόσο πολύ μαζί μου. Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι σήμερα έχουν φύγει πέντε περιφερειακοί σύμβουλοι από την παράταξη «Περιφερειακή Σύνθεση» και το μεγαλύτερο βάρος τους, όσοι έχουν απομείνει, το έχουν ρίξει σ’ εμένα κι ασχολούνται μαζί μου».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας φέρνει προβλήματα και πρόστιμα;

Για κάποιους κλάδους είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί Προβλήματα σε...

Το Σώμα Οδηγισμού καθάρισε το περιαστικό δάσος της Καβάλας

Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ Τ.Τ. ΚΑΒΑΛΑΣ πραγματοποίησε με μεγάλη...

Το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Ελευθερούπολη

Στην Ελευθερούπολη στο χώρο έμπροσθεν του Δημαρχείου, θα πραγματοποιηθεί...

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β....

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στην Θάσο

Διευρυμένη Νομαρχιακή Συνέλευση πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Θάσο και...

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...