Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας κόλλησε πάλι η επένδυση των Λουτρών Ελευθερών

Ημέρα:

spot_img

Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας προσκρούει για πολλοστή φορά η επένδυση των Λουτρών Ελευθερών, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος της «Εργοανάπτυξη Α.Ε.», Κωστής Σιμιτσής.

Το νέο πρόβλημα που έχει ανακύψει αφορά τη διαφωνία ανάμεσα στην Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Παγγαίου και την αντίστοιχη Διεύθυνση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης που εδρεύει στην Κομοτηνή.

«Ο επενδυτής έχει προχωρήσει πάρα πολύ στο στάδιο των δικών του μελετών και ζήτησε να του διευκρινίσουν αν μπορεί να συγκεντρώσει εκεί που δεν υπάρχουν δασικές εκτάσεις…»

«Τη διαφωνία αυτή θα μας την επιλύσει, προφανώς, το υπουργείο Περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα ο επενδυτής έχει προχωρήσει πάρα πολύ στο στάδιο των δικών του μελετών και ζήτησε να του διευκρινίσουν αν μπορεί να συγκεντρώσει εκεί που δεν υπάρχουν δασικές εκτάσεις, αλλά ανοιχτοί χώροι μη δασικοί στο οικόπεδο των 750 στρεμμάτων, αν μπορεί αντί να χτίσει μέσα στο δάσος και να καταστρέψει δέντρα, ό,τι δικαιούται να το χτίσει στην έκταση που του έχει παραχωρηθεί να το κάνει στα ανοίγματα. Είναι τρεις αυτές οι περιοχές που δεν είναι δασικές και κατά συνέπεια προτιμά να συγκεντρώσει εκεί όλο του τον συντελεστή δόμησης. Η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Παγγαίου απάντησε αρνητικά με ένα αμφιλεγόμενο σκεπτικό κατά τη γνώμη μου. Από εκεί και πέρα απευθυνθήκαμε στη Διεύθυνση Δόμησης της Αποκεντρωμένης, η οποία παρέπεμψε το θέμα στο υπουργείο», ανέφερε αρχικά ο Κωστής Σιμιτσής.

«Δεν αισθάνονται οι τοπικοί ικανοί να έχουν τη δική τους γνώμη και να την επιβάλλουν και κατά συνέπεια τι κάνουν, παραπέμπουν το θέμα στο υπουργείο. Αυτό σημαίνει παραπέμπω το θέμα στις ελληνικές καλένδες…»

«Καταλαβαίνουμε ότι εδώ για μια ακόμη μια φορά ζούμε τις ανεπανάληπτες σκηνές της ελληνικής γραφειοκρατίας. Δεν υπάρχει επαρκές γνωστικό υπόβαθρο, δεν ξέρουν να αποφασίσουν. Δεν αισθάνονται οι τοπικοί ικανοί να έχουν τη δική τους γνώμη και να την επιβάλλουν και κατά συνέπεια τι κάνουν, παραπέμπουν το θέμα στο υπουργείο. Αυτό σημαίνει παραπέμπω το θέμα στις ελληνικές καλένδες. Ύστερα δεν μπορεί να φταίει ο επενδυτής όταν δεν τον βοηθά καμιά υπηρεσία σε τοπικό επίπεδο, αλλά όλες οι υπηρεσίες ρίχνουν το μπαλάκι κάθε φορά στο υπουργείο. Έτσι καθυστερεί το χτίσιμο. Πρέπει να πω ότι η αρχιτεκτονική μελέτη του γραφείου στο οποίο ανατέθηκε από τον επενδυτή η δουλειά αυτή, είναι αυτό που έφτιαξε το ξενοδοχείο costa navarino, το υπερπολυτελές ξενοδοχείο στη Μεσσηνία, που είναι παγκοσμίως γνωστό. Η δουλειά, όπως μας την έχει παρουσιάσει ο Κυριάκος Χαρακίδης, είναι πολύ όμορφη. Αισθητικά αυτό που θα γίνει, αν ποτέ γίνει και τον αφήσουν να το κάνει, δεν θα έχει καμιά σχέση με την σημερινή εικόνα των Λουτρών Ελευθερών. Είμαστε δίπλα στον επενδυτή, όποιος κι αν ήταν αυτός. Προσπαθούμε να τον ενθαρρύνουμε. Πληρώνει κανονικά τα ενοίκια του στην «Εργοανάπτυξη», η οποία για διάφορους λόγους δεν έχει άλλους πόρους, πέρα από το ενοίκιο. Μας ενδιαφέρει να τελειώσει το θέμα της επένδυσης για να λειτουργήσει καλύτερα η «Εργοανάπτυξη», αλλά και να αναπτυχθεί όλη η γύρω περιοχή. Δυστυχώς οι καρεκλοκένταυροι των Δήμων και των Αποκεντρωμένων δεν παίρνουν αποφάσεις και παραπέμπουν τα θέματα στο υπουργείο», δήλωσε ακόμη ο Κωστής Σιμιτσής.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δύο μουσικές παραστάσεις του συλλόγου «Αμφίων»

Ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος «Αμφίων», με έδρα τις Κρηνίδες...

Έκλεψαν ράγες και πασσάλους από σιδηροδρομική γραμμή

Συνελήφθησαν την 27-3-2024 το πρωί σε αγροτική περιοχή της...

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα»: Μία επιπλέον παράσταση

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν...

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...