Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Περιφερειακό Συμβούλιο: Εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση για το 5ο Kavala Air Sea Show

Ημέρα:

spot_img

Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η προγραμματική σύμβαση για την διεξαγωγή του 5ου Kavala Air Sea Show. Η σύμβαση υπεγράφη μεταξύ της περιφέρειας, του δήμου Καβάλας, της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑΣ» και του Επιμελητηρίου.

Όπως δήλωσε στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Α.Μ.Θ., Κώστας Αντωνιάδης, ο προϋπολογισμός της φετινής διοργάνωσης θα ανέλθει στις 85.000 ευρώ, από τα οποία 50.000 ευρώ θα καταβάλει ο δήμος Καβάλας, 30.000 ευρώ η περιφέρεια και 5.000 ευρώ το Επιμελητήριο.

«Τέτοιες διοργανώσεις η περιφέρεια τις αγκαλιάζει και τις στηρίζει οικονομικά, γιατί πιστεύει ότι μέσα από αυτές προβάλλεται τόσο η περιφερειακή ενότητα Καβάλας, όσο και η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη γενικότερα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κώστας Αντωνιάδης.

Το προσφυγικό – μεταναστευτικό συζητήθηκε στο περιφερειακό μετά από πρωτοβουλία του Γιώργου Παυλίδη

Στην διάρκεια της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου που έγινε την Τετάρτη, με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργου Παυλίδη, εισήχθη ως τακτικό θέμα ημερήσιας διάταξης, η συζήτηση και ενημέρωση για το μεταναστευτικό και το προσφυγικό στην περιοχή μας.

«Όπως είναι γνωστό από την πρώτη στιγμή ο περιφερειάρχης έθεσε όρους στην κεντρική διοίκηση για το προσφυγικό – μεταναστευτικό θέμα. Ο πρώτος όρος αφορά το ότι δεν πρέπει να υπάρξει μετεγκατάσταση των προσφύγων μέσα στον αστικό ιστό της Καβάλας, της Ελευθερούπολης και της Δράμας. Δεύτερος όρος είναι ότι πρέπει να υπάρξει μια «οροφή» στον αριθμό όσων φιλοξενηθούν στην περιφέρειά μας. Είναι συγκεκριμένος αυτός ο αριθμός και δεν μπορούμε περισσότερους. Με πιέσεις του κ. Παυλίδη η Θράκη εξαιρέθηκε από την εγκατάσταση προσφύγων, για τους ιδιαίτερους λόγους που υπάρχουν εκεί. Ο κ. Παυλίδης θύμισε τις φωνές που υπήρχαν από την κυβέρνηση να πέσει ο φράχτης στον Έβρο, τονίζοντας ότι οι συνέπειες θα ήταν οδυνηρές για την περιοχή μας από μια τέτοια απόφαση. Πάντως για ακόμη μια φορά διαπιστώθηκε η παντελής έλλειψη του κράτους, ενώ από πλευρά περιφερειάρχη  δόθηκαν συγχαρητήρια στην τοπική αυτοδιοίκηση, πρώτου και δεύτερου βαθμού, που από την πρώτη στιγμή ανέλαβαν υποχρεώσεις που δεν τους ανήκουν. Επίσης δόθηκαν συγχαρητήρια σε όλες τις υγειονομικές υπηρεσίες και εθελοντικές οργανώσεις καθώς και στις τοπικές κοινωνίες που βοήθησαν όσο μπορούσαν», επισήμανε σχετικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου.

Έτος τουρισμού για την περιφέρεια Α.Μ.Θ. το 2017

Όπως ανέφερε καταληκτικά ο Κώστας Αντωνιάδης, στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ο κ. Παυλίδης ανήγγειλε ότι το 2017 θα είναι έτος τουρισμού για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

«Λεπτομέρειες θα δώσει σε επόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου. Έδωσε όμως το στίγμα ότι ο τουρισμός αποτελεί για την περιφέρειά μας σημαντικό κομμάτι στην αναπτυξιακή του προοπτική», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, συμπληρώνοντας ότι η περιφέρεια θα προσλάβει συνολικά είκοσι υπαλλήλους, από τους οποίους τρεις αντιστοιχούν στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, προς ενίσχυση της Κτηνιατρικής και Τοπογραφικής Υπηρεσίας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αναγκαία η εκβάθυνση του λιμανιού της Καβάλας

Χρήστος Τζανάκος: Το βάθος διαφοροποιείται από τις αφιξοαναχωρήσεις των...

Τουριστικό «κενό» μετά το Πάσχα στη Θάσο

Πάρης Παρασχούδης: Είναι αναμενόμενο, γιατί η αγορά είναι προσανατολισμένη...

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024» της Καβάλας

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024", οι οποίες θα...

Energean: Έκτη ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτήν την φορά στην Αίγυπτο

Την έκτη της ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Ανατολική...

Με σαράντα εκδηλώσεις η «Λευκή Νύχτα» στην Καβάλα

Συνέντευξη Τύπου προκειμένου να παρουσιάσουν τις εκδηλώσεις που θα...

Τσουχτερά πρόστιμα για όσους ανάβουν φωτιά στην ύπαιθρο

Κυριάκος Μανδρανής: Είναι κλιμακωτά ανάλογα με τον δείκτη επικινδυνότητας...

Πονοκέφαλος για τους λογιστές οι προσυμπληρωμένες δηλώσεις

Τον μπελά τους έχουν βρει λογιστές και φορολογούμενοι, με...