Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Παρουσιάστηκαν οι νέες ετικέτες των σπαραγγιών με το τουριστικό σήμα της περιφέρειας

Ημέρα:

Σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων με θέμα την προετοιμασία της περιφερειακής ενότητας Καβάλας για την ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρου Μαρκόπουλου, παρουσία και του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Α.Μ.Θ., Σωτήρη Παπαδόπουλου. 

Όπως ανέφερε στον ”Ενήμερο” ο κ. Μαρκόπουλος, κοινή παραδοχή είναι ότι δεν υπάρχουν ακόμη εφαρμοστικές εγκύκλιοι για το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020, ωστόσο προέχει η ενημέρωση και προετοιμασία των δυνητικά δικαιούχων, που επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτά τα μέτρα και να υπάρξουν μεγαλύτερες συμπράξεις της περιφέρειας με τους ιδιώτες, κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με την χρηματοδότηση αντίστοιχων προγραμμάτων.

Παρουσιάστηκαν οι νέες ετικέτες των σπαραγγιών με το τουριστικό σήμα της περιφέρεια

Στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, έγινε και η παρουσίαση των νέων ετικετών των σπαραγγιών, παρουσία εκπροσώπων των Αγροτικών Συνεταιρισμών και των συσκευαστηρίων της Π.Ε. Καβάλας. Όπως έγινε γνωστό με δύο κωδικούς QR, τους γραμμωτούς κωδικούς (barcode) δύο διαστάσεων θα διατίθενται προς εξαγωγή από φέτος οι συσκευασίες σπαραγγιών, που παράγονται στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας. Σκανάροντας με το κινητό πάνω από το barcode, οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να δουν το τουριστικό σήμα της περιφέρειας και να οδηγηθούν στην ιστοσελίδα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, η οποία είναι:  http://www.emtgreece.com.

«Με αυτή την πρωτοβουλία της περιφέρειας, στόχος μας είναι να αναδείξουμε τον τουριστικό προορισμό της περιοχής μας μέσα από τον πρωτογενή τομέα. Θέλουμε να αξιοποιηθούν οι συσκευασίες που ένας καταναλωτής θα τις πάρει στο σπίτι του. Είναι μια προσπάθεια που δεν κοστίζει ούτε ευρώ στην περιφέρεια, ενώ οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους παραγωγούς που δέχτηκαν να μπουν αυτοί οι κωδικοί στις συσκευασίες. Είναι δεδομένο ότι το όφελος θα είναι μεγάλο, μιας και στην περίπτωση των σπαραγγιών, μιλάμε για ένα προϊόν που έχει πέντε διαφορετικές πιστοποιήσεις και συνδέεται άμεσα με τον χώρο και τον τόπο παραγωγής, ενώ διατίθεται σε απαιτητικές αγορές, με τη νοοτροπία των ανθρώπων να είναι τέτοια που τους οδηγεί να αναζητούν τέτοιες πληροφορίες. Επιθυμία μας είναι αυτοί οι κωδικοί να τοποθετηθούν και σε άλλες συσκευασίες τοπικών προϊόντων, όπως το ακτινίδιο ή το λάδι και το κρασί και ό,τι περισσότερο, αφού δεν υπάρχουν περιορισμοί από την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε χαρακτηριστικά στον ”Ενήμερο”, ο Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Τον Απρίλιο η 2η ”SYNERGEIA

Στο εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» της Νέας Καρβάλης, θα πραγματοποιηθεί στις 2 -3 Απριλίου, η 2η ”SYNERGEIA”, η ”θρακομακεδονική” συνάντηση ενδοπεριφερειακής προώθησης τοπικών προϊόντων του διατροφικού τομέα της περιφέρειας Α.Μ.Θ.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, δεν πρόκειται για μια έκθεση με τη στενή έννοια του όρου, αλλά είναι ένας από τους στόχους της διοίκησης της περιφέρειας για να γνωρίσουν οι παραγωγικοί φορείς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τα προϊόντα που η ίδια παράγει.

Χθες έγιναν ενημερώσεις σε τοπικούς παράγοντες από την Π.Ε. Καβάλας, βολιδοσκοπώντας τις προθέσεις συμμετοχής τους στη 2η ”SYNERGEIA”.

Να σημειωθεί καταληκτικά ότι στη διάρκεια της, θα υπάρχουν διάφορες άλλες εκδηλώσεις, μουσικές, γαστριμαργικές, αλλά και μια συνάντηση εργασίας μεταξύ των παραγωγικών φορέων. «Στόχος μας δεν είναι να δημιουργήσουμε μια νέα KavalaExpo, αλλά να δείξουμε τα προϊόντα που παράγονται στην Π.Ε. Καβάλας στους φορείς της κατανάλωσης. Γι’ αυτό και θα είναι καλεσμένοι εκπρόσωποι τόσο από τον παραγωγικό κλάδο όσο κι από τον κλάδο της μεταποίησης, των σούπερ μάρκετ, της Ένωσης Ξενοδόχων και των εστιατόρων», ανέφερε σχετικά στις δηλώσεις του στον ”Ε” ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

 Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...