Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Μιχάλης Αμοιρίδης: “… η Ελλάδα δεν θα βγει από τη συνθήκη Σέγκεν, το θεωρώ απίθανο. Στόχος μας η αγορά της Κύπρου και του Ισραήλ”

Ημέρα:

«Η κουβέντα που γίνεται αναφορικά με τη συνθήκη Σέγκεν, μόνο αρνητικά μπορεί να επιφέρει για τον τουρισμό μας. Γι’ αυτό εγώ θα έλεγα ότι δεν πρέπει να το συζητάμε. Νομίζω πως ούτως ή άλλως η Ελλάδα δεν θα βγει από τη συνθήκη Σέγκεν, το θεωρώ απίθανο», δηλώνει στον «Ενήμερο» ο αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Μιχάλης Αμοιρίδης, μ’ αφορμή τα όσα ακούγονται το τελευταίο χρονικό διάστημα για τις συνέπειες που θα υπάρξουν για τη χώρα από την πιθανή έξοδό της από τη Σέγκεν.

«Όλο αυτό πιστεύω ότι εντάσσεται στο πλαίσιο δηλώσεων ευρωπαίων πολιτικών, οι οποίοι, λόγω της διαπραγμάτευσης, πιέζουν τη χώρα μας. Σε κάθε περίπτωση εμείς οφείλουμε να κρατάμε χαμηλά το θέμα, αφού και μόνο η συζήτηση του κάνει κακό», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Αμοιρίδης.

Στόχος η αγορά της Κύπρου και του Ισραήλ

Ερωτηθείς σχετικά με την εικόνα που έχει σχηματίσει για την τουριστική κίνηση που θα καταγραφεί τη φετινή σεζόν στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Μιχάλης Αμοιρίδης, απάντησε: «Τα μηνύματα που έρχονται για το 2016 είναι θετικά και ενθαρρυντικά. Πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στο στόχο μας, που δεν είναι άλλος από την προσέλκυση επιπλέον επισκεπτών στην περιοχή μας. Θέλουμε να προβάλλουμε τα θετικά της περιφέρειας μας. Κυρίαρχος στόχος μας είναι οι βαλκανικές αγορές, αλλά παράλληλα προσπαθούμε και θα διευρύνουμε φέτος την προσπάθεια για δυτικοευρωπαίους, όπως από Γερμανία και Αγγλία, αφού θα υπάρξουν νέες πτήσεις προς το αεροδρόμιο της Καβάλας. Επίσης, θα κοιτάξουμε να ενισχύσουμε την προσπάθεια για επισκέπτες από την Κύπρο και το Ισραήλ, που είναι «δεξαμενές» για νέους επισκέπτες. Πέρυσι ήρθαν στην περιφέρειά μας περίπου 1.200 Κύπριοι (μέσω του αεροδρομίου Καβάλας), μικρός αριθμός γενικά σε σχέση με αυτόν στη χώρα μας, όταν οι διανυκτερεύσεις τους έφτασαν τις 250.000. Θέλουμε μεγαλύτερο μερίδιο σ’ αυτήν την αγορά και γι’ αυτό το Μάρτιο, σε συνεργασία με άλλους φορείς, θα πραγματοποιήσουμε εκδήλωση για να τονώσουμε την αναγνωρισιμότητα της περιοχής μας».

Εν αναμονή του αναπτυξιακού νόμου…

Ένα σημαντικό πρόβλημα για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, είναι κι αυτό της έλλειψης κλινών, κυρίως στο ηπειρωτικό τμήμα της περιφέρειας. Σχετικά με αυτό το ζήτημα, ο αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης, επισήμανε: «Η αύξηση των κλινών πρέπει να συνδυαστεί μ’ ένα γενικότερο επενδυτικό έργο. Είναι γεγονός ότι χρειαζόμαστε, στο ηπειρωτικό κομμάτι της περιφέρειας πολλές κλίνες, αναμένουμε όμως τον αναπτυξιακό νόμο, όπως θα ανακοινωθεί από τον αρμόδιο υπουργό κι ελπίζουμε για την περιοχή μας να δοθούν κάποια διακριτά και σαφή κίνητρα και για τουριστικές επενδύσεις κι όχι μόνο».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...