Μιχάλης Αμοιρίδης: Στη Δημοκρατία επιβάλλεται ο διάλογος και η συνεργασία

Ημέρα:

«Έχω ακούσει για το αλάθητο του Πάπα, δεν έχω ακούσει όμως για το αλάθητο του κ. Μέτιου! Είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει. Με τις συμπεριφορές του εκθέτει κι αυτούς που τον έχουν στηρίξει, οι οποίοι κατανοώ ότι βρίσκονται σε δύσκολη θέση».

Τα παραπάνω τόνισε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με την «Περιφερειακή Σύνθεση», Μιχάλης Αμοιρίδης, ο οποίος στηλίτευσε την εν γένει συμπεριφορά του περιφερειάρχη, Χρήστου Μέτιου, με αποκορύφωμα την απόσυρσή του από την συζήτηση, στο πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο, με θέμα την μη επιστρεπτέα επιχορήγηση στις τοπικές επιχειρήσεις.

«Υπάρχουν μειωμένα αντανακλαστικά στην διοίκηση, αλλά και μια εμμονική διάθεση να μην συζητά και να μην κάνει διάλογο…»

«Δυστυχώς, διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν μειωμένα αντανακλαστικά στην διοίκηση, αλλά και μια εμμονική διάθεση να μην συζητά και να μην κάνει διάλογο. Εδώ και αρκετό διάστημα εμείς, ως παράταξη αλλά και μεμονωμένα, δεν προβαίνουμε σε χαρακτηρισμούς, ούτε σε μια στείρα αντιπολίτευση. Καταθέτουμε τις προτάσεις μας για την Υγεία, τον Πρωτογενή Τομέα, τον Τουρισμό, την ενίσχυση των επιχειρήσεων και όλους τους τομείς γενικότερα. Ζητάμε αυτές οι προτάσεις, να συζητηθούν και κάποιες απ’ αυτές ενδεχομένως να αξιοποιηθούν. Δυστυχώς, βλέπουμε ότι αυτό δεν συμβαίνει, αλλά αντιθέτως υπάρχει μια στάση από τη μεριά του περιφερειάρχη, που είναι συνεχώς απαξιωτική με υβριστικούς χαρακτηρισμούς, που δεν ταιριάζουν με τη θέση και τον θεσμό που έχει. Εμείς προσπαθούμε να διατηρήσουμε το ήθος και τις αρχές που μας διέπουν ως άτομα και ως παράταξη κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, προσπαθώντας παράλληλα να κινητοποιούμε την διοίκηση, δίνοντας της κάποιες προτάσεις, όσο και διεκδικώντας πράγματα για τους πολίτες της Περιφέρειας μας, εκεί που νομίζουμε ότι αδικούνται», υπογράμμισε αρχικά στις δηλώσεις του ο Μιχάλης Αμοιρίδης.

«Στην Δημοκρατία επιβάλλεται ο διάλογος και η συνεργασία. Πρέπει κάποια στιγμή να το κατανοήσει και ο ίδιος ο περιφερειάρχης, γιατί αυτό θα του κάνει καλό»

Ερωτηθείς σχετικά με το που αποδίδει την συμπεριφορά που ο ίδιος εντοπίζει στον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο κ. Αμοιρίδης απάντησε: «Είναι νομίζω θέμα χαρακτήρα και περισσότερο ανασφάλειας του. Κανένας δεν αμφισβητεί το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών, με βάση το οποίο οι πολίτες επέλεξαν αυτόν και την παράταξη του να διοικήσει, έστω και οριακά. Αλλά αυτό που πρέπει όλοι να έχουμε ως αρχή είναι ότι στην Δημοκρατία επιβάλλεται ο διάλογος και η συνεργασία στο πλαίσιο του περιφερειακού συμβουλίου, ο καθένας από τον ρόλο του. Αυτό εμείς το έχουμε κατανοήσει. Πρέπει κάποια στιγμή να το κατανοήσει και ο ίδιος ο περιφερειάρχης, γιατί αυτό θα του κάνει καλό».

«Δείγμα αυτής της συμπεριφοράς του περιφερειάρχη, είναι η παράλογη έκρηξη και η άρνηση του να συζητηθεί το θέμα της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης στο περιφερειακό συμβούλιο»

 Ειδικότερα για την πρόσφατη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Α.Μ.Θ., ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης του Χριστόδουλου Τοψίδη, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Δείγμα αυτής της συμπεριφοράς του περιφερειάρχη, είναι η παράλογη έκρηξη και η άρνηση του να συζητηθεί το θέμα της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης στο περιφερειακό συμβούλιο. Φέραμε το θέμα ως «Περιφερειακή Σύνθεση» εκτός ημερησίας διατάξεως για τυχόν διορθώσεις κι είδαμε μια απαξιωτική συμπεριφορά και μια έκρηξη εκ μέρους του περιφερειάρχη, με την οποία απαξίωσε όχι μόνο το περιφερειακό συμβούλιο, αλλά την ίδια την κοινωνία. Όλες οι παρατάξεις έχουν μια βάση στην κοινωνία κι αυτό πρέπει να γίνει αποδεκτό απ’ όλους, όπως αποδεχόμαστε τα αποτελέσματα των εκλογών. Απαξίωσε λοιπόν όλη την κοινωνία. Είναι πρωτοφανές! Δεν υπάρχει άλλη απόσυρση περιφερειάρχη επειδή του ζητήθηκε να συζητηθεί ένα θέμα που έχει προκαλέσει τόσες αντιδράσεις στον επαγγελματικό κόσμο κι ενώ δεν υπήρξε καμιά απολύτως συζήτηση γι’ αυτό όλο το προηγούμενο διάστημα με κανέναν».

«Πρακτικά φυσικά και θα μπορούσε να διορθωθεί και να αλλάξει το πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης – Δυστυχώς όταν κάποιος δείχνει εμμονές δεν μπορείς να περιμένεις πολλά…»

«Κάποια στιγμή πρέπει να δούμε το καλό του τόπου κι αυτό δεν είναι ούτε το καλό του Αμοιρίδη, ούτε του Μέτιου ή κάποιου άλλου. Είναι αυτό που προκύπτει μέσα από έναν διάλογο και μια συνεργασία εντός του περιφερειακού συμβουλίου, με τις διαφωνίες και τις συμφωνίες μας. Αυτό πρέπει όλοι να το κάνουμε αποδεκτό και κυρίως ο ίδιος ο περιφερειάρχης. Πρακτικά φυσικά και θα μπορούσε να διορθωθεί και να αλλάξει το πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης. Εμείς δεν ζητήσαμε την ακύρωση, ίσα ίσα χαιρετίσαμε την απόφαση για ενίσχυση των επιχειρήσεων, απλά μιλάμε για βελτιώσεις και διορθώσεις που απαιτούνται στο εν λόγω πρόγραμμα. Δυστυχώς όταν κάποιος δείχνει εμμονές δεν μπορείς να περιμένεις πολλά. Ελπίζω να υπάρξει μια θετική εξέλιξη και να πάμε σε έναν άλλο βηματισμό», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο Μιχάλης Αμοιρίδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τουλάχιστον να διορθωθούν κάποια λάθη και αστοχίες στο φορολογικό ν/σ

Μάρκος Δέμπας: Θεωρώ ότι είναι απλώς μία ρύθμιση για...

Τροχαίο ατύχημα με εκτροπή οχήματος στην Κεραμωτή

Χωρίς αισθήσεις ανασύρθηκε ένας άνδρας, από ΙΧΕ όχημα, έπειτα...

Σύστημα ειδοποίησης για επιθέσεις στο προσωπικού του Νοσοκομείου

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να εγκατασταθεί στο Γενικό...

Κόβεται στο μισό για όλους τους επαγγελματίες το Τέλος Επιτηδεύματος

Στο μισό περικόπτεται το Τέλος Επιτηδεύματος για όλους από...

Η μετανάστευση και η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη

του Σπύρου Μ. Κύρου Η νίκη του δεξιού Κόμματος της...

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέστου για το θάνατο του Μιλτιάδη Πασσαλίδη

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νέστου, με την αναγγελία...

Οι εργαζόμενοι ΚΟΜΥ/ΕΟΔΥ Καβάλας ευχαριστούν τον Μακάριο Λαζαρίδη

Οι εργαζόμενοι στις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ εδώ...

Συλλυπητήρια του Δημάρχου Καβάλας για τον θάνατο του Μιλτιάδη Πασσαλίδη

«Εκφράζω την βαθύτατη θλίψη μου για το γεγονός ότι...