Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Δύο νεκροί σε τροχαίο στην παραλία Οφρυνίου

Δύο άτομα σκοτώθηκαν σε τροχαίο που συνέβη...

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Κ. Ιωαννίδου: «Μπλοκαρισμένη» η ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ λόγω έλλειψης διοικητικού συμβουλίου

Ακολούθησε μας

Χωρίς διοικητικό συμβούλιο είναι η ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ και διοικείται από τις Γενικές Συνελεύσεις. Η προσωρινή πρόεδρος της εταιρείας κ. Κατερίνα Ιωαννίδου σημείωσε ότι τα Επιμελητήρια αρνούνται να συνεργαστούν.

«Η ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ αυτή την στιγμή δεν έχει διοικητικό συμβούλιο και διοικείται από την συνέλευση, τα έξι Επιμελητήρια, την Περιφέρεια της ΑΜΘ που έχει το 48% και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης», λέει η κ. Ιωαννίδου. «Αυτοί είναι λοιπόν οι εταίροι. Μέσα από κάποιες διαδικασίες πού έγιναν και στην διένεξη που προέκυψε ανάμεσα στα Επιμελητήρια και την Περιφέρεια, έχει μπλοκαριστεί η διαδικασία και δεν υπάρχει διοικητικό συμβούλιο. Εγώ έχω οριστεί προσωρινή πρόεδρος και ο κ. Φραντζής από την πλευρά των Επιμελητηρίων προσωρινός πρόεδρος και αυτή την στιγμή διοικείται, όπως διοικείται, από την γενική συνέλευση. Όπως καταλαβαίνετε δεν υπάρχει συναίνεση στην γενική συνέλευση, με αποτέλεσμα να προχωρούν κάποια πράγματα πάρα πολύ αργά».

«Όσο συνεχίζεται αυτή η διένεξη, όσο τα Επιμελητήρια αρνούνται να συγκροτήσουν διοικητικό συμβούλιο παρά την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και κάνουν ενστάσεις, αυτό το πράγμα θα διαιωνίζεται. Γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια να επιρρίψουν ευθύνες τόσο στον Περιφερειάρχη, όσο και στο δικό μου πρόσωπο, ευθύνες που δεν μας αναλογούν, αλλά ευθύνες που τις έχουν οι ίδιοι εδώ και 7-8 μήνες, κάνουν ότι είναι δυνατόν για να μην έχει ο «ΔΕΣΜΟΣ» διοικητικό συμβούλιο. Από ‘κει και μετά ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες τους και καλό θα είναι να μην στοχοποιούν ανθρώπους την στιγμή που οι ίδιοι δεν είναι άμοιροι ευθυνών», υπογράμμισε η κ. Ιωαννίδου.

Καταλήγοντας η κ. Ιωαννίδου τόνισε: «Κανείς δεν καταλαβαίνει γιατί τα Επιμελητήρια αρνούνται να συνεργαστούν, γιατί είναι τα καθ’ ύλην αρμόδια των επαγγελματιών και θα έπρεπε να διευκολύνουν τους επαγγελματίες. Δεν τους αρέσει η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου πιθανόν; Θέλουν να γίνουν τα πράγματα με κάποιον άλλον τρόπο; Θέλουν, ίσως, ο ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ να περάσει καθαρά στα χέρια των Επιμελητηρίων; Όπως πολλές φορές έχουν πεί σε ανάλογους ΔΕΣΜΟΥΣ στις υπόλοιπες Περιφέρειες πως μέτοχοι είναι μόνο τα Επιμελητήρια; Δεν το γνωρίζω. Πάντως όλες αυτές οι συγκρούσεις, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να πηγαίνουν την περιοχή μας πίσω. Ακούστηκε ότι ακυρώθηκαν προσλήψεις, αλλά δεν έγινε αυτό. Προτάθηκε να γίνουν κάποιες προσλήψεις, έκτακτου προσωπικού αφού υπήρχαν τα κονδύλια για να τρέξει το πρόγραμμα πιο γρήγορα αλλά υπήρξε άρνηση από την πλευρά των Επιμελητηρίων για πρόσληψη προσωπικού. Αντέτειναν να χρησιμοποιήσουμε το μητρώο αξιολογητών, δηλαδή εξωτερικούς συνεργάτες. Η Περιφέρεια συνήνεσε σ’ αυτό προκειμένου να μην μπλοκαριστεί η διαδικασία. Δηλαδή έγινε ένα βήμα πίσω από την πλευρά της Περιφέρειας αλλά δεν προχώρησε αυτό το ζήτημα».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα