Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

ΚΑΒΑΛΑ: Ενημερωτική ημερίδα για τα Τενάγη

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Γιάννης Σιαπέρας
Γιάννης Σιαπέρας
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Ενημερωτική ημερίδα, με θέμα την αναπτυξιακή διαχείριση του συνόλου της περιοχής των Τεναγών των Φιλίππων, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρου Μαρκόπουλου, με συντονιστή τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Σωτήρη Παπαδόπουλο.

«Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για το θέμα των Τεναγών και για το πώς θα διαχειριστούμε πλέον το σύνολο αυτής της περιοχής, αλλά και πως θα την προστατέψουμε από τα πλημμυρικά φαινόμενα που μας ταλανίζουν κάθε χρόνο, καθώς και πως θα εξελιχθεί η γεωργική παραγωγή τα επόμενα χρόνια. Σε αυτό το πλαίσιο διοργανώσαμε ημερίδα, στην διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε μια ολοκληρωμένη αναπτυξιακή ιδέα από την ομάδα επιστημόνων «Αγαπάμε Φιλίππους, Τενάγη, Καβάλα, Δράμα και Σέρρες», επισήμανε σε δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο κ. Παπαδόπουλος.

Στόχος η απορρόφηση των κατάλληλων πόρων και η δημιουργία πλέγματος επιχειρηματικότητας για τα Τενάγη

Από την πλευρά του ο Παύλος Γεωργιάδης, σύμβουλος καινοτομίας της αγροτικής ανάπτυξης και της υπαίθρου, μιλώντας στον «Ε», τόνισε: «Υποστηρίζω συμβουλευτικά την ομάδα των νέων επιστημόνων από την περιοχή της Καβάλας και βρεθήκαμε εδώ με μια πρόταση αναπτυξιακή για την περιοχή των Τεναγών των Φιλίππων, που βασίζεται στους πυλώνες του αγροτοπεριβάλλοντος, του τουρισμού και του πολιτισμού. Προσπαθούμε να ανοίξουμε αυτήν την διαδικασία με τους πολιτικούς φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση της περιοχής. Ευελπιστούμε να υπάρξει μια πιο μακροπρόθεσμη συνεργασία, ώστε να μπορέσουμε να δούμε πως θα δώσουμε τεχνογνωσία στους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, για να απορροφήσουμε τους κατάλληλους πόρους για κάτι καλύτερο για τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και για να δημιουργηθεί ένα πλέγμα επιχειρηματικότητας για τα Τενάγη».

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img

Διαφημίσεις