Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Καβάλα: Συμβολική κατάληψη της κτηνιατρικής υπηρεσίας από μέλη του τοπικού Συνδέσμου Κτηνοτρόφων

Ημέρα:

Σε συμβολική κατάληψη της κτηνιατρικής υπηρεσίας της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, προχώρησαν το μεσημέρι, μέλη του τοπικού Συνδέσμου Κτηνοτρόφων, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την έλλειψη κτηνιάτρων και διοικητικού προσωπικού της εν λόγω υπηρεσίας.

«Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει αυτή η ιστορία στην Καβάλα, καθώς όμοροι νομοί δεν αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Εμείς θέλουμε κτηνιάτρους για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε και τα αγροτικά κτηνιατρεία, αλλά και αυτά που δεν λειτουργούν σήμερα και ιδιαίτερα σε Θάσο, Ελευθερούπολη και Χρυσούπολη», τόνισε στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κτηνοτρόφων Καβάλας, Νίκος Δημόπουλος.

Να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα εδώ και τώρα

«Στην Καβάλα είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα, όμως πρέπει να υπάρξει μόνιμο προσωπικό, διότι οι πρόσκαιρες λύσεις με κτηνιάτρους από Δράμα και από Ξάνθη για να κάνουμε την δουλειά μας και ενόψει θέρους, δεν είναι λύση. Οι προσωρινές λύσεις τελείωσαν. Θέλουμε μόνιμη και οριστική λύση εδώ και τώρα κι αν δεν υπάρχει τρόπος πρόσληψης, ας κάνουν μεταθέσεις ή μετατάξεις από άλλες υπηρεσίες. Έχουμε κτηνιάτρους στον ΕΛ.Γ.Α., στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., στο κτηνιατρικό εργαστήριο του Σταυρού. Ας βρουν έναν τρόπο να φέρουν ανθρώπους για να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα και σε θέματα υγιεινής, καθώς δεν γίνονται οι κανονικοί έλεγχοι στα τρόφιμα και στα ζωικά παράγωγα. Λύση τελική για να μπορέσει να λειτουργήσει η κτηνοτροφία και να προοδεύσει», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του, έξω από τα γραφεία της Διεύθυνσης Γεωργίας της Π.Ε. Καβάλας, ο κ. Δημόπουλος.

«Δεν έχουμε να φάμε και θα πληρώνουμε ιδιώτες κτηνίατρους;»

«Τα ζώα μας ψοφάνε, αποζημίωση μηδέν! Κτηνίατρος πουθενά! Η ύπαιθρος κατέρρευσε. Δεν μπορούμε να παίρνουμε ιδιώτες γιατρούς. Από Νέστο μέχρι Καβάλα δεν υπάρχει κανένας! Μας δουλεύουν; Από πού θα βρούμε εμείς τα χρήματα; Ας δώσουν λύσεις. Υπάρχουν νομοί με πολλούς κτηνίατρους κι εμείς ούτε έναν! Δεν έχουμε να φάμε και θα πληρώνουμε ιδιώτες κτηνίατρους; Που θα φτάσουμε; Τους ψηφίσαμε για να δώσουν λύσεις. Αυτοί δεν έχουν προβλήματα, πληρώνονται, όμως δεν ρωτάνε εμάς που δεν ξέρουμε που να πρωτοδώσουμε. Έχουμε μείωση γάλακτος, αμνοεριφίων, 85% εισαγόμενα κρέατα! Καταστρέφεται η κτηνοτροφία, δεν βλέπουν ότι δεν υπάρχει κτηνοτροφία; Να γίνουμε γκαρσόνια στην Αθήνα;», επισήμαναν με την σειρά τους, στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και άλλα μέλη του τοπικού Συνδέσμου Κτηνοτρόφων.

Αμέσως μετά την λήξη της ημίωρης κατάληψης των γραφείων της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, οι κτηνοτρόφοι είχαν συνάντηση με την διοίκηση της αντιπεριφέρειας Καβάλας όπου και εξέθεσαν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Πηγή: Ενήμερος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...