Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Καβάλα: Συμβολική κατάληψη της κτηνιατρικής υπηρεσίας από μέλη του τοπικού Συνδέσμου Κτηνοτρόφων

Ημέρα:

spot_img

Σε συμβολική κατάληψη της κτηνιατρικής υπηρεσίας της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, προχώρησαν το μεσημέρι, μέλη του τοπικού Συνδέσμου Κτηνοτρόφων, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την έλλειψη κτηνιάτρων και διοικητικού προσωπικού της εν λόγω υπηρεσίας.

«Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει αυτή η ιστορία στην Καβάλα, καθώς όμοροι νομοί δεν αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Εμείς θέλουμε κτηνιάτρους για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε και τα αγροτικά κτηνιατρεία, αλλά και αυτά που δεν λειτουργούν σήμερα και ιδιαίτερα σε Θάσο, Ελευθερούπολη και Χρυσούπολη», τόνισε στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κτηνοτρόφων Καβάλας, Νίκος Δημόπουλος.

Να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα εδώ και τώρα

«Στην Καβάλα είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα, όμως πρέπει να υπάρξει μόνιμο προσωπικό, διότι οι πρόσκαιρες λύσεις με κτηνιάτρους από Δράμα και από Ξάνθη για να κάνουμε την δουλειά μας και ενόψει θέρους, δεν είναι λύση. Οι προσωρινές λύσεις τελείωσαν. Θέλουμε μόνιμη και οριστική λύση εδώ και τώρα κι αν δεν υπάρχει τρόπος πρόσληψης, ας κάνουν μεταθέσεις ή μετατάξεις από άλλες υπηρεσίες. Έχουμε κτηνιάτρους στον ΕΛ.Γ.Α., στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., στο κτηνιατρικό εργαστήριο του Σταυρού. Ας βρουν έναν τρόπο να φέρουν ανθρώπους για να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα και σε θέματα υγιεινής, καθώς δεν γίνονται οι κανονικοί έλεγχοι στα τρόφιμα και στα ζωικά παράγωγα. Λύση τελική για να μπορέσει να λειτουργήσει η κτηνοτροφία και να προοδεύσει», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του, έξω από τα γραφεία της Διεύθυνσης Γεωργίας της Π.Ε. Καβάλας, ο κ. Δημόπουλος.

«Δεν έχουμε να φάμε και θα πληρώνουμε ιδιώτες κτηνίατρους;»

«Τα ζώα μας ψοφάνε, αποζημίωση μηδέν! Κτηνίατρος πουθενά! Η ύπαιθρος κατέρρευσε. Δεν μπορούμε να παίρνουμε ιδιώτες γιατρούς. Από Νέστο μέχρι Καβάλα δεν υπάρχει κανένας! Μας δουλεύουν; Από πού θα βρούμε εμείς τα χρήματα; Ας δώσουν λύσεις. Υπάρχουν νομοί με πολλούς κτηνίατρους κι εμείς ούτε έναν! Δεν έχουμε να φάμε και θα πληρώνουμε ιδιώτες κτηνίατρους; Που θα φτάσουμε; Τους ψηφίσαμε για να δώσουν λύσεις. Αυτοί δεν έχουν προβλήματα, πληρώνονται, όμως δεν ρωτάνε εμάς που δεν ξέρουμε που να πρωτοδώσουμε. Έχουμε μείωση γάλακτος, αμνοεριφίων, 85% εισαγόμενα κρέατα! Καταστρέφεται η κτηνοτροφία, δεν βλέπουν ότι δεν υπάρχει κτηνοτροφία; Να γίνουμε γκαρσόνια στην Αθήνα;», επισήμαναν με την σειρά τους, στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και άλλα μέλη του τοπικού Συνδέσμου Κτηνοτρόφων.

Αμέσως μετά την λήξη της ημίωρης κατάληψης των γραφείων της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, οι κτηνοτρόφοι είχαν συνάντηση με την διοίκηση της αντιπεριφέρειας Καβάλας όπου και εξέθεσαν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Πηγή: Ενήμερος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...

Ενημέρωση για τα «safe houses» για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας

Με μέριμνα της Ελληνικής Αστυνομίας, στην περιφέρεια κάθε Διεύθυνσης...

Προσπάθεια για αλλαγή χρήσης του πρώην Σανατορίου

Εξετάζεται η παραχώρηση του συνεδριακού κέντρου της ΙΕΚ στον...

Παρουσία της Περιφέρειας ΑΜΘ στην FRESKON – HELEXPO

Την έκθεση FRESKON - HELEXPO  στην Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε ο...

ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Αποτελεί εμπόδιο η έλλειψη συνεργασίας των γονέων;

Ένα επιχείρημα που χρησιμοποιεί ο γονιός που επιδιώκει αποκλειστική...

Η ΠΕΔ-ΑΜΘ λέει ξεκάθαρα όχι στη συνένωση των ΔΕΥΑ

Σάββας Μιχαηλίδης: Αναγκαστική συνένωση δημοτικών επιχειρήσεων που δεν δημιουργεί...

Οι «Μοναδικές Γεύσεις» της Καβάλας ταξίδεψαν στον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα

Υπό τον τίτλο «Μοναδικές Γεύσεις», εγκαινιάστηκε την Τετάρτη (10/4)...