Τρίτη, 7 Ιουλίου, 2020

Θόδωρος Μαρκόπουλος: Θα επιβάλλουμε ατζέντα με θέματα που απασχολούν την κοινωνία

Διακρίνει ένα μούδιασμα στη νέα διοίκηση της αντιπεριφέρειας, τι λέει για το προσφυγικό και την δυτική προσαγωγό του Νέστου

Ροή Ειδήσεων

Δήλωση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ για την μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος έκανε την παρακάτω δήλωση:«Σε μια περίοδο που η χώρα μας εφαρμόζει με γρήγορους ρυθμούς τον στρατηγικό της σχεδιασμό για...

Νέο Πυροφυλάκιο στο Τοπικό Διαμέρισμα Μακρυχωρίου

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή και τέθηκε σε λειτουργία από την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020 ένα νέο Πυροφυλάκιο στο Τοπικό Διαμέρισμα Μακρυχωρίου του Δήμου Νέστου.Το συγκεκριμένο...

Απομακρύνθηκαν οι πακτωμένες ομπρέλες από τις παράλιες της Περάμου

Τα ξημερώματα της Δευτέρας έγινε η απομάκρυνση των μόνιμα πακτωμένων ομπρελών από τις παράλιες της Νέας Περάμου.Η απομάκρυνση έγινε από το εργατοτεχνικό προσωπικό του...

Έφυγε από την ζωή η Καβαλιώτισσα Αρχαιολόγος Πέπη Λαζαρίδου

Έφυγε την Κυριακή (5-7-2020) από την ζωή η Καβαλιώτισσα Αρχαιολόγος Πέπη Λαζαρίδου. Από τον Ιερό χώρο της Αρχαίας Αμφίπολης όπου εργάστηκε μετά τον θάνατο του...

Άρθρα & Απόψεις

Επετειακόν (05/07/2015)-Μια μικρή παρέμβαση (του Δ. Λυμπεράκη)

Ξημερώματα της 27ης Ιουνίου 2015Μετά από σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοινώνει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, καθώς η επίτευξη συμφωνίας με...

Τον νου σου στο μαγαζί

Γράφει ο Ναπολέων Λιναρδάτος Eίναι αλήθεια ότι υπάρχει ένα πρόβλημα στην μετάφραση. Δηλαδή, πως ο Νίκος Παππάς μεταφράζει τον Νίκο Παππά. Μπορεί αυτός που μιλάει...
Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Την βούληση της «Περιφερειακής Σύνθεσης», να συνεχίσει να φέρνει στο προσκήνιο θέματα ουσίας, που απασχολούν ιδιαίτερα την κοινωνία, εξέφρασε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και πρώην αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος. 

Παράλληλα, αναφερόμενος στη διοίκηση της αντιπεριφέρειας, τόνισε ότι διακρίνει γενικότερα ένα μούδιασμα, δηλώσεις για αυτονόητα πράγματα, καθώς και συσκέψεις επί συσκέψεων χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

«Αν η διοίκηση συνεχίσει να μην εισάγει θέματα που απασχολούν την κοινωνία, τότε θα τα επιβάλουμε εμείς, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που μας δίνει ο νόμος και θα την υποχρεώσουμε να το κάνει»

«Εκείνο το οποίο διαπιστώνουμε πολλές φορές και το έχω πει και δημόσια, είναι ότι ο περιφέρειαρχης και η διοίκηση της ΠΑΜΘ, θέματα τα οποία απασχολούν την κοινωνία και είναι δύσκολα για αυτούς αρνούνται να τα εισάγουν στο περιφερειακό συμβούλιο. Αναγκαστήκαμε εμείς να μπούμε σε μια διαδικασία να φέρουμε προς συζήτηση θέματα όπως το μεταναστευτικό, όπως αυτό της κεραίας στη Θάσο ή των ζημιών στη Σαμοθράκη κι ένα σωρό άλλα θέματα, τα οποία αντιμετωπίστηκαν από τη διοίκηση με εκφράσεις του στιλ δεν έχουμε ενημερωθεί ακόμη, δεχτείτε να το αναβάλουμε και να το συζητήσουμε μια άλλη φορά. Υπάρχει ένα πρόβλημα λοιπόν ότι πολλές φορές θέματα που είναι ουσίας, δεν εισάγονται και δεν συζητούνται στο περιφερειακό συμβούλιο. Αν η διοίκηση συνεχίσει να μην εισάγει θέματα που απασχολούν την κοινωνία, τότε θα τα επιβάλουμε εμείς, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που μας δίνει ο νόμος και θα την υποχρεώσουμε να το κάνει», σημείωσε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Θόδωρος Μαρκόπουλος.

«Αυτό το 1% έχει ήδη καλυφθεί! Άρα, είναι ευκαιρία αυτό το 1%, όπως το εξήγγειλε η κυβέρνηση, να καλυφθεί από τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας»

Ερωτηθείς αναφορικά με το θέμα του μεταναστευτικού και κληθείς να σχολιάσει την πρόταση της κυβέρνησης για κάλυψη των περιφερειών με πρόσφυγες και μετανάστες μέχρι του ποσοστού του 1% του πληθυσμού τους, ο κ. Μαρκόπουλος απάντησε: «Αν υπήρχε μια άλλη διοίκηση ή αν είχαμε τη δυνατότητα να σκεφτούμε τι θα έπραττε ορθολογικά μια διοίκηση, πρώτον θα φρόντιζε να ξεκαθαρίσει ότι το 1% δεν μπορεί να αφορά τις 600.000 και πλέον που είναι ο πληθυσμός της Περιφέρειας μας, από τη στιγμή που συμφωνούμε ότι δε θα δημιουργηθούν camp στις Π.Ε. Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου. Θα πρέπει το 1% να υπολογίζεται στον πληθυσμό των Π.Ε. Δράμας και Καβάλας. Όμως αυτό το 1% έχει ήδη καλυφθεί! Άρα, είναι ευκαιρία αυτό το 1%, όπως το εξήγγειλε η κυβέρνηση, να καλυφθεί από τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας».

«Αυτό το φορτίο είναι αδύνατο να το σηκώσει η Ελλάδα…»

«Αυτό το θέμα θα ήταν μια αφορμή, ώστε σε μια δημοκρατική, σύγχρονη και ευρωπαϊκή λογική, να το συζητήσει το περιφερειακό συμβούλιο, διότι όλοι συμφωνούμε ότι από την πλευρά τη δική μας έχουμε την πιο ανθρωπιστική διάθεση απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους. Καταλαβαίνουμε από την άλλη ότι αυτό το φορτίο είναι αδύνατο να το σηκώσει η Ελλάδα. Αυτό όμως δεν αρκεί σαν διαπίστωση, αν ταυτοχρόνως δεν διαπιστώσουμε ότι η Ευρώπη δεν μας συμπαρίσταται, καθώς επειδή έχουμε τα νησιά, συγχωρήστε μου την έκφραση την λέω σε εισαγωγικά για να δώσω έμφαση, σε εμάς «φορτώνονται» με την παρουσία τους οι άνθρωποι αυτοί, για αυτόν τον λόγο μένουμε εμείς με αυτούς τους ανθρώπους εδώ και χωρίς να έχουμε μια ευρωπαϊκή διαχείριση του θέματος. Αυτό όμως έχει κάποια όριο, γιατί η αντοχή μας φτάνει μέχρι ενός σημείου», συμπλήρωσε σχετικά.

«Θα στηρίξω ισχυρά οτιδήποτε δω ότι είναι θετικό και γίνεται και από την άλλη θα αντιταχθώ σε οτιδήποτε φοβάμαι ότι είναι αρνητικό για την περιοχή μας»

Κληθείς να σχολιάσει τη διοίκηση της αντιπεριφέρειας Καβάλας, ο Θόδωρος Μαρκόπουλος, υπογράμμισε: «Όσον αφορά την Π.Ε. Καβάλας, στην τελετή παράδοσης ― παραλαβής είπα και θα συνεχίσω να λέω, ότι θα στηρίξω ισχυρά οτιδήποτε δω ότι είναι θετικό και γίνεται και από την άλλη θα αντιταχθώ σε οτιδήποτε φοβάμαι ότι είναι αρνητικό για την περιοχή μας. Βλέπω ότι στο ξεκίνημα υπάρχει ένα μούδιασμα. Πολλές συσκέψεις γίνονται, αλλά δεν βλέπω συμπεράσματα. Γίνονται πολλές δηλώσεις, αλλά για αυτονόητα πράγματα. Συντήρηση δρόμων, διαγραμμίσεων, φωτιστικών σωμάτων, αυτό είναι κάτι που παγίως γίνεται και επί των ημερών μου και επί της προηγούμενης θητείας και επί νομαρχίας κλπ. Απορώ γιατί αυτά τα θέματα απασχολούν τη δημοσιότητα».

«Ενώ η μελέτη για τη δυτική προσαγωγό του Νέστου έγινε επί αιρετής νομαρχίας, η επικαιροποίηση και το τρέξιμο έγινε από την εποχή που ήμουν αντιπεριφερειάρχης, αποσιωπήθηκε παντελώς η δική μου συμβολή»

«Από την άλλη στα σοβαρά έργα πρέπει να υπάρχει μια συναντίληψη, μια κοινή συμπόρευση κι όλοι μαζί να υποστηρίζουμε τους στόχους. Για παράδειγμα διάβασα σε δελτίο Τύπου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ότι εντάχθηκε η χρηματοδότηση για τη δυτική προσαγωγό του Νέστου. Αυτό είναι μια επιτυχία και πρέπει να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας και απέναντι στον υπουργό που το προώθησε και απέναντι σε όσους συνέβαλαν για να εξασφαλιστεί αυτή η υπογραφή. Θυμούνται όλοι πόσες φορές το προώθησα σαν έργο και πόσες ψάχναμε να βρούμε που έχει στείλει η διοίκηση της περιφέρειας τους φακέλους για να βρούμε γιατί δεν υπογράφεται. Αυτό είναι κάτι πολύτιμο για την περιοχή μας. Ενώ η μελέτη για τη δυτική προσαγωγό του Νέστου έγινε επί αιρετής νομαρχίας, η επικαιροποίηση και το τρέξιμο έγινε από την εποχή που ήμουν αντιπεριφερειάρχης, αποσιωπήθηκε παντελώς η δική μου συμβολή», είπε ακόμη ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

«Δεν μπορεί να βγαίνει ο αντιπεριφερειάρχης και να λέει αυτά είναι επιτυχία που γίνεται τώρα, ενώ κάποιοι άλλοι τα δρομολόγησαν για να μπορέσουν να γίνουν…»

Επίσης, αναφέρθηκε και στον δρόμο για το Παγγαίο όπου γίνονται τοπικές αποκαταστάσεις, τονίζοντας: «δεν μπορεί να βγαίνει ο αντιπεριφερειάρχης και να λέει αυτά είναι επιτυχία που γίνεται τώρα, ενώ κάποιοι άλλοι τα δρομολόγησαν για να μπορέσουν να γίνουν. Είναι ζήτημα ηθικής τάξης περισσότερο. Το ζήτημα είναι γίνονται τα έργα, ο κόσμος ξέρει ποιος έχει κάνει τι και δεν πιστεύω ότι είναι το πιο ουσιώδες το να αναζητήσουμε το ποιος έχει συμβάλει για να γίνει το καθετί. Για αυτόν τον λόγο στην περιοχή μας χρειαζόμαστε κάποιες μεγάλες παρεμβάσεις, τις οποίες πρέπει να υποστηρίξουμε όλοι μαζί. Το θέμα είναι ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρχει ένα πλαίσιο συνεννόησης, όμως η παρούσα διοίκηση αποφεύγει να συνεννοείται με την πλευρά στην οποία μετέχω εγώ και φροντίζει να συνεννοείται μόνο με τις παρατάξεις που συνεργάζεται με τον κ. Σιμιτσή, τον κ. Καραγιώργη και αυτόν της Χρυσής Αυγής».

«Λειτουργούμε με σοβαρότητα, με συνέπεια και αποδεικνύουμε μέχρι σήμερα και τη δυναμική που έχουμε και το γεγονός ότι δεν μασάμε τα λόγια μας»

Τέλος, ο κ. Μαρκόπουλος κλήθηκε να σχολιάσει το πως κρίνει τη μέχρι σήμερα πορεία της «Περιφερειακής Σύνθεσης», σημειώνοντας: «Λειτουργούμε με σοβαρότητα, με συνέπεια και  αποδεικνύουμε μέχρι σήμερα και τη δυναμική που έχουμε και το γεγονός ότι δεν μασάμε τα λόγια μας, αλλά κι ότι είμαστε σε θέση να συνεργαστούμε για να υποστηρίξουμε κάτι καλό, αλλά και να αντιταχθούμε όπου επιβάλλεται. Μη ξεχνάμε ότι όσον αφορά τη διοίκηση της Περιφέρειας έχουμε χάσει για πολύ μικρή διαφορά, αλλά έτσι είναι οι εκλογές. Ειδικά στις Π.Ε. Καβάλας και Θάσου είμαστε με μεγάλη διαφορά ο πλειοψηφών συνδυασμός, εκείνος ο οποίος ελέω του συνολικού εκλογικού αποτελέσματος υποχρεώνεται να δεχτεί την μειοψηφούσα άποψη της διοίκησης όπως έγινε την περίοδο 2010 ― 2014».

Siapis Web Media

Διαφημίσεις