Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024

Η ΠΑΜ-Θ προχωρά με σταθερά αναπτυξιακά βήματα

Ημέρα:

”Ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Παυλίδης, στον ενάμιση χρόνο που είναι στη διοίκηση της περιφέρειας, προσπαθεί με βήματα σταθερά και αναπτυξιακά να δώσει το στίγμα, προκειμένου η Π.Α.Μ.Θ. να μπορέσει να λάβει τη θέση που της αξίζει”, δήλωσε στον ”Ενήμερο” ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, Κώστας Αντωνιάδης, μ’ αφορμή τη συνεδρίαση του οργάνου την Τρίτη με μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης τον απολογισμό της διοίκησης για το πρώτο 18μηνο της.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, ο απολογισμός της περιφέρειας είναι για τη διοίκηση της Π.Α.Μ.Θ. μια κορυφαία πράξη ευθύνης, που δεν αποτελεί απλά μια υποχρέωση  από τον ”Καλλικράτη”, αλλά υπαγορεύεται από την προσήλωσή της σε βασικές αρχές, όπως είναι η διαφάνεια, η συμμετοχή και ενημέρωση των θεσμικών οργάνων, των φορέων και των πολιτών.

Τα σημεία στα οποία ξεχώρισε η νέα διοίκηση της περιφέρειας Α.Μ.Θ.

”Η περιφέρειά μας έχει μια εξαιρετική γεωστρατηγική, οικονομική και αναπτυξιακή αξία με μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα και γι’ αυτό η νέα διοίκηση θέλει να δώσει το στίγμα, ώστε να μπει σε ακόμη μεγαλύτερη αναπτυξιακή τροχιά τα επόμενα χρόνια”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κώστας Αντωνιάδης.

Ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου στάθηκε στα σημεία στα οποία ξεχώρισε η διοίκηση, όπως το έργο της καταπολέμησης των κουνουπιών που ήταν, όπως υπογράμμισε, η πλέον επιτυχής των τελευταίων ετών, αλλά και στο μεγάλο στοίχημα της περιφέρειας και προσωπικά του Γιώργου Παυλίδη που ήταν οι υποδομές φυσικού αερίου οικιακής χρήσης, ένα έργο το οποίο παίρνει σάρκα και οστά της τάξης των 120 εκατομμυρίων ευρώ, όπου η περιφέρεια θα συμμετάσχει μέσα από το επιχειρησιακό πρόγραμμα με 25 εκατομμύρια ευρώ.

Το θέμα της βίζας για τους Τούρκους, ο χωροταξικός σχεδιασμός και η ενδοπεριφερειακή καταναλωτική συνείδηση

Επίσης, ο κ. Αντωνιάδης αναφέρθηκε στην ενδοπεριφερειακή καταναλωτική συνείδηση που μαζί με τη ”Συνέργεια”, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Κομοτηνή και η 2η θα γίνει τον Απρίλιο στην Καβάλα στο ”Απόστολος Μαρδύρης”, εντάσσεται στο πλαίσιο να γνωρίσουμε όλοι τα τοπικά μας προϊόντα.

”Αν για παράδειγμα καταναλώνουμε όλοι από 1.000 ευρώ τοπικά προϊόντα το χρόνο, από τις 600.000 περίπου κατοίκους της περιφέρειάς μας θα έχουμε ένα ποσό 600 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που σημαίνει ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας και βιώσιμες επιχειρήσεις”, τόνισε.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο μεγάλο στοίχημα που ήταν η διεκδίκηση της βίζας των 72 ωρών για τους Τούρκους πολίτες, στον χωροταξικό σχεδιασμό που κατά γενική ομολογία έτυχε εκτενούς  διαβούλευσης, με συμμετοχή όλων των φορέων, ώστε να χαραχθεί η αναπτυξιακή τροχιά της Π.Α.Μ.Θ. για τα επόμενα 20 χρόνια, στην επιτυχή αντιμετώπιση της οζώδους δερματίτιδας, καθώς και η αντιπλημμυρική προστασία του Έβρου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Καβάλα: Έκλεψε τρόφιμα και ρούχα από επιχειρήσεις

Συνελήφθη την 21-02-2024 το απόγευμα σε περιοχή της Καβάλας,...

Ένας νεκρός από εκτροπή αυτοκινήτου

Την 21-02-2024 και ώρα 22.55΄, στην Εγνατία οδό Ξάνθης...

Έκλεψαν 33 μετασχηματιστές από αγροτικές περιοχές

Επιστάμενες έρευνες διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό...

Τροχαίο ατύχημα στον δρόμο Καβάλας – Παληού

Τροχαίο ατύχημα με έναν τραυματία συνέβη στις 9.30 το...

Ενεργοποιείται ο πανθασιακός σύλλογος επαγγελματιών

Μαρία Πολυμέρου: Υπήρχε πολύ μεγάλη συμμετοχή από όλα τα...

Δυναμική υπερηχοκαρδιογραφία stress echo και μαγνητική τομογραφία καρδιάς: Εξετάσεις που σώζουν ζωές

Στον κλάδο της σύγχρονης ιατρικής, ο συνδυασμός τεχνολογίας αιχμής...

Sold out μέχρι και τον Μάιο όλες οι παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας

Sold out μέχρι και τον Μάιο είναι όλες οι...