Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, 2022

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Κατώτερη των περιστάσεων η διοίκηση της ΠΑΜΘ

«Η Καβάλα είναι απούσα από τις εξελίξεις, αυτό που βλέπω είναι ότι υπάρχει μια πολύ αρνητική στάση απέναντι στον κ. Μέτιο και την παράταξη του», τονίζει ο περιφερειακός σύμβουλος της «Περιφερειακής Σύνθεσης»

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Σκληρή κριτική στη διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, άσκησε στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο περιφερειακός σύμβουλος Α.Μ.Θ. της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση», Αλέξανδρος Ιωσηφίδης.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «η διοίκηση της Π.Α.Μ.Θ. είναι κατώτερη των περιστάσεων, χωρίς όραμα, αλλά και με πρωτοφανή ανεπάρκεια και ανικανότητα, τόσο από τον περιφερειάρχη, όσο και από τους τοπικούς εκπροσώπους του».

«Η Καβάλα είναι απούσα από τις εξελίξεις…»

Σύμφωνα με τον κ. Ιωσηφίδη «η Καβάλα είναι απούσα από τις εξελίξεις, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το ότι οι Φίλιπποι έμειναν εκτός προγράμματος για τα βήματα του Αποστόλου Παύλου. Οι δικαιολογίες ήταν περίεργες υποτιμώντας τη νοημοσύνη των πολιτών, προσπαθώντας επί της ουσίας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Ένα ακόμη θέμα σημαντικό αφορά τα συνεχή πλήγματα που δέχονται οι αγρότες της περιοχής μας, με τελευταία τη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στη Δ.Ε. Ελευθερών του δήμου Παγγαίου, όπου βρεθήκαμε πρόσφατα με μέλη της παράταξης μας και είδαμε με τα μάτια μας τις ζημιές σε αμπέλια και ακτινίδια. Δυστυχώς πέρα από το ότι ο ΕΛ.Γ.Α. είναι ανύπαρκτος αργεί να αποζημιώσει κι όταν το κάνει τα ποσοστά είναι χαμηλά, η διοίκηση της Περιφέρειας όταν της θέσαμε την από αέρος χαλαζική προστασία, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας απάντησε στο περιφερειακό συμβούλιο ότι ο αντιπρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α. είπε ότι δεν προτίθεται να τροποποιήσει το πρόγραμμα της από αέρος χαλαζικής προστασίας, ώστε να περιληφθεί και η Π.Ε. Καβάλας σε αυτήν. Τώρα πόσο η απάντηση μπορεί να εκφράζει τους αγρότες της περιοχής, καλύτερα να ρωτήσετε τους ίδιους. Όπως τόνισε ο επικεφαλής της παράταξής μας, Χριστόδουλος Τοψίδης, είναι απαραίτητο να ενταχθεί όλη η περιοχή στο πρόγραμμα της από αέρος χαλαζικής προστασίας».

Για τη μη επιστρεπτέα επιχορήγηση: «Επαγγελματίες έδωσαν χρήματα σε λογιστές και αναπτυξιακά γραφεία, αλλά δεν έχουν πληρωθεί ακόμη και δεν ξέρω πότε θα πληρωθούν. Αυτά είναι τα πισωγυρίσματα της διοίκησης του κ. Μέτιου»

Όσον αφορά το θέμα της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης από την Περιφέρεια προς τους επαγγελματίες της περιοχής, στο πλαίσιο ενίσχυσης τους από το πλήγμα που δέχθηκαν από την πανδημία, ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, τόνισε: «Πιέσαμε πέρυσι ως παράταξη να χρησιμοποιηθούν χρήματα της Ε.Ε. για την ενίσχυση των επιχειρήσεων, αλλά συκοφαντηθήκαμε και κατηγορηθήκαμε ως λαϊκιστές. Μετά από μεγάλη καθυστέρηση οι κύριοι της διοίκησης και οι συνεργαζόμενες με αυτή παρατάξεις έφτιαξαν ένα κακογραμμένο πρόγραμμα. Ακόμη κι έτσι με τις όποιες επιφυλάξεις είχαμε, είπαμε ότι είναι θετικό να προχωρήσει. Επαγγελματίες έδωσαν χρήματα σε λογιστές και αναπτυξιακά γραφεία, αλλά δεν έχουν πληρωθεί ακόμη και δεν ξέρω πότε θα πληρωθούν. Αυτά είναι τα πισωγυρίσματα της διοίκησης του κ. Μέτιου».

«Οι διοικούντες την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. ζουν εκτός πραγματικότητας, στον δικό τους εικονικό κόσμο, αυτόν των φωτογραφιών και του facebook…»

«Δυστυχώς οι διοικούντες την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. ζουν εκτός πραγματικότητας, στον δικό τους εικονικό κόσμο, αυτόν των φωτογραφιών και του facebook. Η πολιτική όμως δεν είναι φωτογραφίες και social media, αλλά πράξη, δράση και ενέργεια συντονισμένη. Αυτές οι έννοιες δεν υπάρχουν στο DNA αυτών που διοικούν σήμερα. Το βλέπουν οι πολίτες πλέον. Δυστυχώς οι διοικούντες είναι πολύ μακριά από τις εξελίξεις, δίνοντας για όλα τα θέματα φθηνές δικαιολογίες», υπογράμμισε χαρακτηριστικά στα όσα δήλωσε στον «Ε» ο κ. Ιωσηφίδης.

«Αυτό που βλέπω από την επαφή μου με τους πολίτες είναι ότι υπάρχει μια πολύ αρνητική στάση απέναντι στον κ. Μέτιο, την παράταξη του και τις συνεργαζόμενες με αυτήν ομάδες. Αυτό θα φανεί και στις επόμενες»

Ερωτηθείς τέλος για το τι εισπράττει από την επαφή του με τους πολίτες, ο περιφερειακός σύμβουλος της «Περιφερειακής Σύνθεσης» απάντησε: «Οι εποχές έχουν αλλάξει. Οι πολίτες δεν εκφράζονται πλέον δημόσια, ούτε θετικά ούτε αρνητικά. Είναι πάντοτε επιφυλακτικοί με όλους όσοι ασκούν διοίκηση ή ασχολούνται με τα κοινά. Δεν πείθεται εύκολα ο κόσμος. Όμως αυτό που βλέπω είναι ότι υπάρχει μια πολύ αρνητική στάση απέναντι στον κ. Μέτιο, την παράταξη του και τις συνεργαζόμενες με αυτήν ομάδες. Αυτό θα φανεί και στις επόμενες εκλογές. Θα είμαστε καθαρά η πρώτη δύναμη στην Περιφέρεια και στην Π.Ε. Καβάλας, αλλά και στην Π.Ε. Θάσου. Είμαστε η παράταξη που έρχεται να διοικήσει με δυναμική, μαχητικότητα και διεκδικητικότητα. Οι πολίτες μας ακούν, είμαστε δίπλα τους, αλλά δυστυχώς δεν διοικούμε για να δώσουμε λύσεις. Σίγουρα αν διοικούσαμε θα είχαμε την Π.Α.Μ.Θ. σε πολύ καλύτερο επίπεδο. Εισπράττω την αρνητικότητα των πολιτών προς τη σημερινή διοίκηση της Π.Α.Μ.Θ. και της Π.Ε. Καβάλας και περιμένουμε να τη δούμε και στην κάλπη όταν έρθει η ώρα».

spot_img

Διαφημίσεις