Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Ήταν μια κακή χρονιά για την Περιφέρεια

Ημέρα:

spot_img

«Το 2021 ήταν μια κακή, μια χαμένη χρονιά, για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Δεν περιμέναμε και κάτι καλύτερο, αφού ήταν μια συνέχεια των προηγούμενων ετών. Δυστυχώς η διοίκηση της Π.Α.Μ.Θ. είναι κατώτερη των περιστάσεων. Το τονίζω αυτό με μεγάλη μου λύπη. Νομίζω ότι η στασιμότητα θα συνεχιστεί και το 2022».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον «Ενήμερο», ο περιφερειακός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, ο οποίος άσκησε δριμεία κριτική στη διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για σειρά θεμάτων.

«Τα δείγματα που μας έχουν δώσει αυτά τα δυο χρόνια ο κ. Μέτιος και οι πρόθυμοι συνεργάτες του, μας κάνουν να είμαστε απαισιόδοξοι – Εμείς από τη μεριά μας είμαστε παρόντες, πάντα δίπλα στους πολίτες…»

 «Θέλω να ελπίζω ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα τη νέα χρονιά για την Περιφέρειά μας, αλλά τα δείγματα που μας έχουν δώσει αυτά τα δυο χρόνια ο κ. Μέτιος και οι πρόθυμοι συνεργάτες του, μας κάνουν να είμαστε απαισιόδοξοι. Μακάρι να διαψευσθούμε, το εύχομαι, αλλά το θεωρώ δύσκολο έως ακατόρθωτο. Εμείς από τη μεριά μας είμαστε παρόντες, πάντα δίπλα στους πολίτες. Ενδιαφερόμαστε για τα πραγματικά προβλήματα τους, όχι για τις εντυπώσεις και τις φωτογραφίες. Μόνο με θέματα ουσίας ασχολούμαστε. Έχουμε τις κεραίες μας πάντοτε ανοιχτές για όλα τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες. Το μήνυμα θα το λάβουν οι σημερινοί διοικούντες της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., τον Οκτώβριο του 2023», επισήμανε σχετικά ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση», του Χριστόδουλου Τοψίδη.

«Ήταν ευκαιρία τώρα με την πανδημία και την έλλειψη εκδηλώσεων να είχε ολοκληρωθεί επιτέλους η ανακαίνιση του Αμφιθεάτρου «Γιώργος Παυλίδης» στην Καβάλα…

 Ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η διοίκηση δεν κατάφερε να «αξιοποιήσει» το γεγονός της μη πραγματοποίησης εκδηλώσεων στο Αμφιθέατρο «Γ. Παυλίδης» της Καβάλας, ώστε να το ανακαινίσει πλήρως.

«Ήταν ευκαιρία τώρα με την πανδημία και την έλλειψη εκδηλώσεων να είχε ολοκληρωθεί επιτέλους το έργο της ανακαίνισης του Αμφιθεάτρου «Γιώργος Παυλίδης» στην Καβάλα. Δυστυχώς είχαμε μόνο λόγια και από ουσία μηδέν! Χάθηκαν δυο ολόκληρα χρόνια. Η πόλη μας στερείται όπως είναι γνωστό από μεγάλες αίθουσες εκδηλώσεων και είναι κρίμα που δεν έγινε καμιά παρέμβαση, ώστε να γίνει πιο λειτουργική και χρήσιμη για το κοινό της περιοχής μας η αίθουσα. Για μια ακόμη φορά η διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν έδειξε τα απαιτούμενα αντανακλαστικά», ανέφερε χαρακτηριστικά για το θέμα ο περιφερειακός σύμβουλος Α.Μ.Θ.

«Κάναμε τα… τρίχρονα της πεσμένης γέφυρας κι αντί να έχει δοθεί μια ολοκληρωμένη λύση μιλάμε ακόμη για μελέτες…»

 Στο πλαίσιο των δηλώσεων του στον «Ε» ο κ. Ιωσηφίδης μίλησε και για το θέμα της πεσμένης γέφυρας, στον δρόμο του παλιού νοσοκομείου Καβάλας.

«Στο προηγούμενο περιφερειακό συμβούλιο είχαμε φέρει το θέμα της πεσμένης γέφυρας. Μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης μας είπε ότι πλήρωσε μια μελέτη που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Κάναμε τα …τρίχρονα της πεσμένης γέφυρας κι αντί να έχει δοθεί μια ολοκληρωμένη λύση μιλάμε ακόμη για μελέτες. Έχει γίνει viral στο διαδίκτυο όλο αυτό το θέμα, που δυσφημεί την πόλη μας. Δόθηκε μεν μια λύση λειτουργική από τον δήμο, αλλά η Περιφέρεια ήταν και πάλι απούσα. Οι μεγάλες δηλώσεις, τα σχέδια κι όλα αυτά μένουν στον αέρα. Η διοίκηση ασχολείται μόνο με το θεαθήναι κι όχι με την ουσία. Πριν από το 2025 δεν θα έχει ολοκληρωθεί τίποτα σύμφωνα με τον περιφερειάρχη», επισήμανε σχετικά.

Άθλια η κατάσταση του οδοστρώματος σε πολλά σημεία στα ανατολικά της Π.Ε. Καβάλας – Η αντιπολίτευση της Π.Α.Μ.Θ. ζητά απαντήσεις και για τον οδικό άξονα Ε61

 Ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, ανέδειξε ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα, όπως αυτό της κατάστασης του οδοστρώματος σε πολλά σημεία στο ανατολικό κομμάτι της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, ενώ ζήτησε να δοθούν και απαντήσεις για την πορεία του Ε61, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Όποιος ταξιδεύει προς αεροδρόμιο, Κεραμωτή ή Χρυσούπολη, διαπιστώνει την άθλια κατάσταση του οδικού δικτύου, όπως επίσης και στην είσοδο της Νέας Καρβάλης. Είναι άθλιο το οδόστρωμα στη ΒΙ.ΠΕ. Ακούμε τις συνεχείς διαμαρτυρίες από οδηγούς και επαγγελματίες και δυστυχώς η διοίκηση της Περιφέρειας δεν έχει κάνει τίποτα. Ελπίζω αυτό να γίνει το επόμενο διάστημα για να μην έχουμε ατυχήματα. Επίσης ένα ακόμη θέμα που θέσαμε, αλλά δεν τέθηκε προς συζήτηση, είναι το χρονοδιάγραμμα μελετών όσον αφορά τον οδικό άξονα Ε61, για το αν έχουν εξασφαλιστεί πόροι. Ελπίζουμε κάποια στιγμή να μας απαντήσει η διοίκηση επί του θέματος».

Μη επιστρεπτέα επιχορήγηση: «Πολύς κόσμος στερείται ένα εισόδημα που θα κάλυπτε τις ανάγκες του. Δυστυχώς η διοίκηση της Π.Α.Μ.Θ. είναι απούσα κι εδώ…»

 Ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης του Χριστόδουλου Τοψίδη, αναφέρθηκε και στο θέμα της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης προς τις τοπικές επιχειρήσεις, υπογραμμίζοντας ότι για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μεγάλη ευθύνη έχει η διοίκηση της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. και η αναβλητικότητά της.

«Οι πληρωμές έχουν μεταφερθεί για χιλιάδες επαγγελματίες για το νέο έτος. Έχει καταντήσει σίριαλ το θέμα πλέον! Πάλι καλά που πήγε στο ΕΦΕΠΑΕ, γιατί έτσι όπως το χειριζόταν η ΔΕΣΜΟΣ και η διοίκηση δεν θα είχε τελειώσει καθόλου. Έχουν γίνει κάποιες πληρωμές, αλλά θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί. Πολύς κόσμος στερείται ένα εισόδημα που θα κάλυπτε τις ανάγκες του. Δυστυχώς η διοίκηση της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. είναι απούσα κι εδώ», ανέφερε σχετικά ο κ. Ιωσηφίδης.

Να τιμηθούν για το έργο και την προσφορά τους, οι Λ. Αθανασιάδης, Γ. Παναγιωτόπουλος και Θ. Καλλιοντζής

 Τέλος, σε ένα εντελώς διαφορετικό ζήτημα από αυτά τα Περιφέρειας, ο κ. Ιωσηφίδης αναφέρθηκε στην τιμή που πρέπει να γίνει από την πολιτεία και την τοπική αυτοδιοίκηση σε σημαντικά πρόσωπα της πολιτικής στην Π.Ε. Καβάλας, που πρόσφεραν γενικότερα στον τόπο.

«Πρέπει να τιμηθούν, ο Λευτέρης Αθανασιάδης, ένας πολύ μεγάλος δήμαρχος για την Καβάλα που έδωσε όλο το είναι του, όμως μεγάλη τιμή αξίζει και ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή, όπως και ο πρώην νομάρχης Θόδωρος Καλλιοντζής. Όλοι τους άνθρωποι που πρόσφεραν πολλά στον τόπο και με το έργο τους βοήθησαν την ανάπτυξη της περιοχής μας. Η τιμή προς αυτούς τους ανθρώπους είναι σημαντική, καθώς οι νέοι άνθρωποι μαθαίνουν για το έργο τους. Θεωρώ δεδομένο ότι θα τιμηθούν όλοι οι προαναφερθέντες πολιτικοί της Καβάλας», δήλωσε καταληκτικά ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κάνε ότι κοιμάσαι!

του Παύλου Λεμοντζή Αυτό έκανα. Δήθεν κοιμόμουν, με ανοικτά τα...

Κυκλοφοριακό: Τα χειρότερα έρχονται μετά το Πάσχα!!!

Αντώνης Μαστοράκης: Ζούμε πλέον εποχές που δεν υπήρχε ο...

Ευρωεκλογές: Δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς

Μπάμπης Δράκος: Να μην επιτρέπουμε στη χώρα να επιστρέψει...

Κ. Σιμιτσής: Δεν ασχολούμαι με τον κανονισμό στάθμευσης της Παναγίας

Κατηγορηματικά διαψεύδει ότι θα αναλάβει ως νομικός τους επαγγελματίες...

Ολοκληρώθηκε στο Μετρό Συντάγματος η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών

Με μεγάλη επιτυχία και την προσέλευση πολύ κόσμου της...

Κρας τεστ για τις αντοχές των υποδομών της Θάσου

Γιάννης Μαρκιανός: Θεωρώ ότι θα καταφέρουμε και φέτος /...

«Σκηνές από έναν γάμο» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στο «ΑΥΛΑΙΑ» Θεσσαλονίκης

Κριτική από τον Παύλο Λεμοντζή«O Αύγουστος Στρίντμπεργκ είπε κάποτε:...